Turkish Airlines Euroleague ως το 2020

Written by  Οκτ 22, 2013

Την ανανέωση της συνεργασίας της με την Turkish Airlines ως το 2020 ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια δεκαετία με τον τουρκικό εθνικό αερομεταφορέα στην κορυφή των υποστηρικτών της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκα αναφέρει:

«Η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή διοργάνωση θα ονομάζεται Turkish Airlines Euroleague για μια ολόκληρη δεκαετία. Οι συνεργάτες επιδιώκουν την ενδυνάμωση και τη στήριξή της σε καινοτόμες συνεργασίας, όπως το πρόγραμμα One Team.

 

Μια πρωτοποριακή συνεργασία που έχει δώσει ώθηση όσο ποτέ άλλοτε στην προβολή της ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ παγκοσμίως, θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, καθώς, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη η Turkish Airlines και η Euroleague Basketball θα συνεχίσουν την μοναδική συνεργασία τους και την ονομαστική χορηγία για επτά ακόμα σεζόν, έως το 2020. Αυτή η νέα συμφωνία, μία από τις μεγαλύτερες χορηγικές συμφωνίες στην ιστορία του μπάσκετ, σημαίνει ότι η κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης θα είναι γνωστή ως «Turkish Airlines Euroleague» για μια ολόκληρη δεκαετία από την έναρξη της αρχικής συνεργασίας το 2010.

Κα την πρώτη τους κοινή τριετία, η Euroleague Basketball και η Turkish Airlines προχώρησαν πολύ πέρα από την ονομαστική χορηγία, χτίζοντας μια συνεργασία, της οποίας οι πρωτοποριακές ιδέες κυμαίνονται από το promotion των social media, έως την παραγωγή ντοκιμαντέρ προς τη μαζική αγορά, καθώς και τις live μεταδόσεις αγώνων, εν πτήσει.

Ένα βασικό στοιχείο στην ραγδαία αναπτυσσόμενη σχέση τους προστέθηκε το 2012, όταν η Turkish Airlines έγινε Ιδρυτικός Συνεργάτης του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της Euroleague Basketball, One Team, το οποίο έχει κερδίσει επανειλημμένως την αναγνώριση αθλητικών και φιλανθρωπικών βιομηχανιών, για τη χρήση του αθλήματος, στην ενδυνάμωση των ευπαθών κοινωνιών σε πόλεις από το Λονδίνο ως το Πεκίνο και οπουδήποτε μεταξύ αυτών.

«Kατ' αρχάς, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω την Turkish Airlines, γιατί αποδείχθηκε πως είναι ο ακριβής τύπος της προνοητικής σκέψης και πλήρως αφοσιωμένος συνεργάτης, που χρειαζόταν για να βοηθήσει στη βελτίωση του αθλήματος και εκτός γηπέδων, κατά τον τρόπο που το έκαναν οι επαγγελματίες εντός των τεσσάρων γραμμών, κατά τον περασμένο αιώνα», είπε ο Τζόρντι Μπερτομέου, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Basketball, στην Κωνσταντινούπολη. «Η νέα συμφωνία μας θα διασφαλίσει πως όχι μόνο η σχέση της Euroleague Basketball με την Turkish Airlines θα συνεχιστεί και θα γίνεται μεγαλύτερη και καλύτερη, αλλά μαζί θα μπορούμε να ανταμοίβουμε τις σκληρά εργαζόμενες ομάδες και τους πιστούς φιλάθλους μας, την κορυφαία διοργάνωση που τους αξίζει».

«Η ενδυνάμωση της εταιρικής συνεργασίας που εγκαινιάστηκε το 2010 με την Euroleague Basketball, την κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ στην Ευρώπη και μια από τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο, είναι ένα στρατηγικό βήμα για την ενίσχυση του κύρους και της αναγνωρισιμότητας της Turkish Airlines, σε παγκόσμια κλίμακα. Το να "χτίσουμε" την εικόνα μας σε όλον τον κόσμο είναι ένα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς η Turkish Airlines προχωρά προς την υλοποίηση του στόχου της για υπεροχή, στην διεθνή αεροπορική βιομηχανία. Υπάρχει μια τεράστια αξία, σε αυτού του είδους τις χορηγίες, καθώς η Turkish Airlines αυξάνει την αναγνωρισιμότητά της σε σχέση με το κοινό – στόχο της. Αυτή και παρόμοιες συνεργασίες προσφέρουν την ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας, με το παγκόσμιο κοινό, κρατώντας "ζωντανή" την αρτιότητα του ονόματός μας, σε καταναλωτές όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά από όλον τον κόσμο», είπε στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Airlines, Χαμντί Τοπσού.

Δυο χαρακτηριστικά δείχνουν πώς η συνεργασία Euroleague Basketball - Turkish Airlines έχει ήδη φέρει την ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε ένα νέο κοινό, μέσα από καινοτόμες λύσεις.

Το Eye of the Fan, μια πολυεπίπεδη πρωτοβουλία που αφορά τα social media και καθιερώθηκε από την Turkish Airlines, έχει κερδίσει βραβεία στη βιομηχανία του marketing, για την επαναστατική δημιουργική προσέγγιση που δίνει στο κοινό της Turkish Airlines Euroleague τη δυνατότητα της 24ωρη εμπειρία, να παρακολουθεί από το σπίτι ότι γίνεται πίσω από την σκηνή του Final Four.

Το τεσσάρων μερών ντοκιμαντέρ «Πρωτεύουσες του Μπάσκετ», είναι ένα branded-contentπρότζεκτ με συμπαραγωγούς την Turkish Airlines και το ESPN, την κορυφή στα παγκόσμια αθλητικά media, το οποίο έφτασε σε ένα κοινό άνω των 160 εκατομμυρίων νοικοκυριών στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, με πρωταγωνιστές τους οπαδούς στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη, την Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι διηγήθηκαν ιστορίες του μπασκετικού πάθους που επικρατεί στις πόλεις τους.

Ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες που υλοποίησε μαζί με την Euroleague Basketball, η Turkish Airlines έχει γίνει κινητήρια δύναμη στην επέκταση των Fan Zones, στη διάρκεια ολόκληρης της εβδομάδας, σε εικονικές περιοχές, όπως είναι η πλατεία Trafalgar στο Λονδίνο, που μετέφεραν το FinalFourπέρα από τα παιχνίδια που έγιναν στο γήπεδο και μέσα σε τουριστικά και εμπορικά κέντρα των πόλεων που φιλοξένησαν τη διοργάνωση.

Στους όρους της επέκτασης της συμφωνίας είναι η Turkish Airlines να αναλάβει δικαιώματα συνεργασίας και στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Euroleague Basketball, το Eurocupγια όλη τη διάρκεια της σχετικής σύμβασης.

«Για τη Euroleague Basketball, το να εργάζεται καθημερινά με την Turkish Airlines είναι πολλά περισσότερα από μια συνεργασία», είπε ο Τζόρντι Μπερτομέου. «Συνεργαζόμαστε χέρι χέρι, για να ενισχύσουμε το προφίλ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, σε όλον τον κόσμο και να φέρουμε τα οφέλη στις κοινότητες, στις οποίες τόσο η Euroleague Basketball, όσο και η Turkish Airlines, επιδιώκουν να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχής, από το να έχουμε την Turkish Airlines ως ένα πραγματικό μέλος της ευρωπαϊκής μπασκετικής οικογένειας, κάτι που κάνει το μέλλον του αθλήματος μας πιο ελπιδοφόρο από ποτέ».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.