«Κονσέρτο για πολυβόλα στην Τουρκία», εύκολη νίκη της Χίμκι, δεύτερη νίκη για Ερ. Αστέρα

Written by  Ιαν 22, 2016

Εκπληκτικό παιχνίδι στην Πόλη με τις Νταρουσάφακα και Φενερμπαχτσέ να σκοράρουν κατά «ριπάς» και την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να φεύγει νικήτρια και να μένει η μόνη αήττητη μετά και την τέταρτη αγωνιστική, την ώρα που η Χίμκι έκανε επίδειξη δύναμης επί της Μπάμπεργκ και ο Ερυθρός Αστέρας πήρε πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην Μάλαγα, με τους δυο ομίλους να έχουν ανακατευτεί και να αποκτούν νέο ενδιαφέρον.

Σε ένα εντυπωσιακό από πλευράς θεάματος παιχνίδι όπου σημειώθηκαν συνολικά 206 πόντοι, η Φενερμπαχτσέ επικράτησε στον τουρκικό «εμφύλιο» της Νταρουσάφακα με 100-106 και συνεχίζει να είναι η μόνη αήττητη ομάδα του Top 16. Η αναμέτρηση ήταν μια επιθετική πανδαισία ανάμεσα στις δυο ομάδες, με χαρακτηριστικό ότι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό 24-37, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει το προβάδισμα από νωρίς, το οποίο διατήρησε τελικά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, παρ’ όλο που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή. Ο Μπόμπι Ντίξον είχε 24 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Έκπε Ούντο είχε 21 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Γιαν Βέσελι σκέπασε τα καλάθια με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ για τους νικητές, ενώ για την Νταρουσάφακα, η οποία παραμένει η μόνη ομάδα χωρίς νίκη στο Top 16, ο Λούκε Χαρανγκοντί είχε 22 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Εντέρ Αρσλάν είχε 17 πόντους και ο Σεμίχ Ερντέν 12 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Η Χίμκι επικράτησε σχετικά εύκολα της Μπάμπεργκ με 78-61 και πέτυχε την τρίτη της νίκη στο Top 16, παραμένοντας δυναμικά στην διεκδίκηση της πρόκρισης στα playoff. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αλεξέι Σβεντ με 22 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Πέτερι Κόπονεν είχε 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Από τη Μπάμπεργκ, ο Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ είχε 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Ντάνιελ Τάις είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Μεγάλη νίκη πήρε και ο Ερυθρός Αστέρας που επιβλήθηκε της Ουνικάχα Μάλαγα με 87-73 και μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα playoff. Οι γηπεδούχοι μετά την νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, πήραν δεύτερο στη σειρά αποτέλεσμα σουτάροντας με 11/22 τρίποντα και ελέγχοντας το παιχνίδι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Στέφαν Γιόβιτς είχε 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Μάρκο Γκούντουριτς είχε 13 πόντους και ο Μάικ Ζιρμπές είχε 10 πόντους και 6 ριμπάουντ για τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ για την ισπανική ομάδα, ο Τζαμάρ Σμιθ είχε 11 πόντους.

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.