Γερά για πρόκριση η Μπάμπεργκ, «δώρο» από την Νταρουσφακα στον Παναθηναϊκό

Written by  Φεβ 05, 2016

Τη νίκη της βραδιάς πέτυχε η Μπάμπεργκ που συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο Top 16, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα στη Γερμανία. Νίκη-«δώρο» στον Παναθηναϊκό πέτυχε η Νταρουσάφακα επί του Ερυθρού Αστέρα, πέρασε σαν «σίφουνας» η Λοκομοτίβ από τη Μάλαγα.

Η Μπάμπεργκ εξακολουθεί να προκαλεί «ζημιές» στο Top 16 και να αποτελεί έναν μάχιμο διεκδικητή της πρόκρισης στα play off της διοργάνωσης, φτάνοντας στο 3-3, έχοντας αυτή τη φορά ως θύμα την απογοητευτική Μπαρτσελόνα που πλέον αρχίζει να παίζει το «κεφάλι» της. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό μέχρι το τέλος του με την γερμανική ομάδα να πανηγυρίζει μια ακόμα σπουδαία νίκη. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν πρώτος σκόρερ για τους νικητές, με τον Ντάριους Μίλλερ να προσθέτει 15, τον Ντάνιελ Τάις να έχει 11 πόντους με 8 ριμπάουντ και το Νίκο Ζήση να οργανώνει «μαεστρικά» με 7 πόντους και 4 ασίστ. Από την Μπαρτσελόνα που βρίσκεται ήδη σε δυσχερή θέση με 2-4, ο Τζάστον Ντόελμαν διασώθηκε με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Πάου Ρίμπας είχε 10 πόντους και 6 ασίστ.

Την πρώτη της νίκη στο Top 16 πέτυχε η Νταρουσάφακα με «θύμα» τον Ερυθρό Αστέρα, κάνοντας ένα πολύ μεγάλο «δώρο» στον Παναθηναϊκό, αφού η σέρβικη ομάδα είναι από τους διεκδικητές της τέταρτης θέσης, έχοντας, μάλιστα, επικρατήσει στο ΟΑΚΑ. Οι Τούρκοι βασιστηκαν στην δυνατή τους έδρα και την σκληρή τους άμυνα και έφτασαν στην πρώτη τους νίκη έπειτα από πέντε συνεχόμενες ήττες.  Ο Σεμίχ Ερντέν ήταν ο πολύτιμότερος παίκτης των νικητών με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, με τους Εντέρ Αρσλάν και Μεχμέτ Γιαγκμούρ να έχουν από 10 πόντους. Οι 16 πόντοι του Τάρενς Κίνσεϊ και το double-double του Βλάντιμιρ Στίματς με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, δεν ήταν αρκετοί για να χαρίσουν στον Ερυθρό Αστέρα τη νίκη και μαζί ένα σημαντικό προβάδισμα όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και σοβαρή διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν επέστρεψε στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο, αφού «σάρωσε» εκτός έδρας την Ουνικάχα Μάλαγα και έμεινε στο κυνήγι της Φενερμπαχτσέ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, όταν και έπαιξε πολύ δυνατή άμυνα και κατάφερε να φύγει νικήτρια από μια πολύ δύσκολη έδρα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάλκολμ Ντιλέινι με 21 πόντους, 2 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ πολλοί καλοί ήταν και ο Άντονι Ράντολφ με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ο Ντοντέι Ντρέιπερ με 11 πόντους και 4 ασίστ και ο Κρις Σίνγκλετον με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ. Από την Μάλαγα, 16 πόντους είχε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσας.

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.