Ασταμάτητη η Φενερμπαχτσέ, νίκη για πλεονέκτημα από την Λαμποράλ

Written by  Φεβ 11, 2016

Το αήττητο σερί της συνέχισε με εντυπωσιακό τρόπο η Φενερμπαχτσέ απέναντι στη Μάλαγα, συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Λαμποράλ Κούτσα που διεκδικεί με αξιώσεις το πλεονέκτημα έδρας, μεγάλη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Χίμκι, καταιγιστικός ο Ερυθρός Αστέρας απέναντι στην Τσεντεβίτα στην «αυλαία» του πρώτου γύρου του Top 16.

Δεν έχει αντίπαλο η Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πέμπτο όμιλο του Top 16 της Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησε εύκολα της Ουνικάχα Μάλαγα με 80-59 στην Κωνσταντινούπολη και έκλεισε τον πρώτο γύρο με το απόλυτο των επτά νικών σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Οι γηπεδούχοι πάτησαν «γκάζι» από την δεύτερη περίοδο και έπειτα, δημιούργησαν διψήφιες διαφορές, τις οποίες διεύρυναν συνεχώς μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που τους φέρνει στην απόλυτη πρωτοκαθεδρία του ομίλου πριν επισκεφθούν το ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του κρίσιμου δεύτερου γύρου. Η Φενέρμπαχτσε παρουσίασε επιθετικό πλουραλισμό με τον Λουίτζι Ντατόμε να είναι πρώτος σκόρερ με 13 πόντους, τον Έκπε Ούντοχ να κάνει εκπληκτικά πράγματα αγγίζοντας το triple-double με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 κοψίματα (!), τον Ρίκι Χίκμαν να έχει επίσης 12 πόντους, τον Γιαν Βέσελι να φτάνει ένα βήμα πριν από το double-double με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ και τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να έχει επίσης 11 πόντους με 4 ασίστ. Από την ισπανική ομάδα που δεν κατάφερε να αντισταθεί περισσότερο από ένα δεκάλεπτο, ο ΝτεΜάρκους Νέλσον είχε 12 πόντους και ο Γουίλ Τόμας 8 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Με τον Γιάννη Μπουρούση να συνεχίζει τις εκπληκτικές του εμφανίσεις, η Λαμποράλ Κούτσα υπέταξε και την Μπάμπεργκ με 90-64 και ανέβηκε στο 5-2 στην λήξη του πρώτου γύρου, μπαίνοντας πλέον πολύ γερά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του πλεονεκτήματος έδρας στα play off. Ο Έλληνας διεθνής σέντερ έκανε πράγματα και θαύματα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ολοκληρώνοντας με ένα ακόμα double-double με 18 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και κανένα λάθος σε μόλις 18:03 οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη. Από κοντά σε απόδοση και ο Μάικ Τζέημς με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ αι 3 ασίστ, με τον Ντάριους Άνταμς να προσθέτει 11 πόντους και 5 ασίστ. Από την Μπάμπεργκ, ο Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 11 πόντους.

Σε ένα παιχνίδι… αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε εκτός έδρας της Χίμκι με 82-93 και την έπιασε στην πρώτη θέση του ομίλου με απολογισμό στο τέλος του πρώτου γύρου 4-3 και για τις δυο ομάδες. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και με επιμέρους σκορ 32-50 πέρασαν από μια πολύ δύσκολη έδρα και πιστοποίησαν πως ο συγκεκριμένος όμιλος θα είναι αμφίρροπος μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ο Γκουστάβο Αγιόν «έσπασε τα κοντέρ» με 24 πόντους, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 κλεψίματα και 2 κοψίματα, συγκεντρώνοντας συνολικά 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Σέρχιο Γιουλ με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Από την Χίμκι που γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της, ο Τζέημς Ογκουστίν είχε 20 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Αλεξέι Σβεντ 14 πόντους με 7 ασίστ και ο Ταιρίς Ράις 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Σαρωτικός ήταν ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος επικράτησε εύκολα της Τσεντεβίτα με 94-74 και παραμένει σταθερά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου τίμησαν τα θύματα της Θύρας 7 πριν την έναρξη της αναμέτρησης, στη διάρκεια της οποίας ήταν καταιγιστική και με εκπληκτική επιθετική συγκομιδή, ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο έφτασαν σε μια σημαντική νίκη για την πορεία τους στη διοργάνωση. Ο Κουίνσι Μίλερ είχε 22 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Βασίλιε Μίσιτς είχε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ ο Βλαντιμίρ Στίματς είχε 6 πόντους και 13 ριμπάουντ. 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.