«Κλείδωσε» πρωτιά η Φενερ, «σαρώνει» με Μπουρούση η Λαμποράλ

Written by  Μαρ 10, 2016

Η Φενερμπαχτσέ καπάρωσε την πρώτη θέση στον πέμπτο όμιλο με την εκτός έδρας νίκη της επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν, πιο κοντά στο πλεονέκτημα η Λαμποράλ με εύκολη νίκη επί της Χίμκι, νίκη-γοήτρου πήρε η Μάλαγα στην έδρα της Τσεντεβίτα.

Σε ένα από τα χειρότερα ίσως παιχνίδια της σεζόν, η Φενερμπαχτσέ πέρασε από την έδρα της Λοκομοτίβ Κουμπάν με 52-55 και «κλείδωσε» την πρώτη θέση του ομίλου της, κάνοντας, παράλληλα, ένα πολύ καλό δώρο στον Παναθηναϊκό που μπορεί πλέον να ελπίζει βάσιμα και στην δεύτερη θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί «δάφνες» ποιότητας, αφού καμία από τις δυο ομάδες δεν ήταν καλή, αμφότερες «έσπασαν» τα καλάθια και γενικά παρουσίασαν ένα κακό θέαμα που αδίκησε τη μέχρι τώρα παρουσία τους. Παρ’ όλα αυτά, η Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε τη νίκη που της δίνει την πρώτη θέση του ομίλου και πλέον δεν έχει να ανησυχεί παρά μόνο για το ποιος θα είναι ο αντίπαλός της στα play off.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερο παίκτης των νικητών, έχοντας σημαντική βοήθεια από τον Λουίτζι Ντατόμε με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που παρά τα 19 επιθετικά ριμπάουντ της δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και πλέον απειλείται από τον Παναθηναϊκό για την δεύτερη θέση, ο Βίκτορ Κλαβέρ έκανε ένα μεγάλο double-double με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Άντονι Ράντολφ είχε 8 πόντους με 11 ριμπάουντ, ωστόσο, δεν κατάφεραν να φέρουν τη νίκη στην ομάδα τους.

Εύκολη νίκη που τη φέρνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας σημείωσε η Λαμποράλ Κούτσα που πήρε τη νίκη επί της Χίμκι με 98-83 με το Γιάννη Μπουρούση να προσθέτει άλλη μία πολύ μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ο διεθνής σέντερ που πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, έκανε double-double με 16 πόντους, 13 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ήταν και πάλι εντυπωσιακός με την ομάδα του που παραμένει στην δεύτερη θέση του έκτου ομίλου. Μεγάλη απόδοση είχαν και οι Ντάριους Άνταμς με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, Φαμπιέν Κοσέρ με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ και Άνταμ Χανγκά με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ από την Χίμκι ο Αλεξέι Σβεντ είχε 19 πόντους με 6 ασίστ, ο Πολ Ντέιβις είχε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Πέτερι Κόπονεν 15 πόντους και ο Ταϊρίς Ράις 6 πόντους με 4 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Στο ντέρμπι των ουραγών του πέμπτου ομίλου, η Ουνικάχα Μάλαγα πέρασε εύκολα από την έδρα της Τσεντεβίτα και πήρε τη νίκη γοήτρου που χρειαζόταν έπειτα από μια σειρά αποτυχημένων αποτελεσμάτων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με τον Τζακ Κούλεϊ να κάνει double-double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ και τον Φραν Βάσκεθ να έχει 14 πόντους με 9 ριμπάουντ, ενώ από την Τσεντεβίτα, ο Τζέημς Γουάιτ είχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Τζέηκομπ Πούλεν είχε 15 πόντους.  

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.