Επιστροφή από το -14 η Μπάρτσα, γλίτωσε το «σοκ» από τη Μπάμπεργκ η Φενέρ

Written by  Οκτ 15, 2016

Σπουδαίες αναμετρήσεις έκρυβε ο επίλογος της πρώτης αγωνιστικής της νέας Ευρωλίγκας. Ανατροπή από το -14 για την Μπαρτσελόνα, παραλίγο «θύμα» της Μπάμπεργκ η Φενερμπαχτσέ στην Πόλη, πλήγωσε τον πρώην προπονητή της η Μπασκονία.

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε πίσω στο σκορ με -14 (58-44) μόλις 6’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης, όμως, με μια επική ανατροπή και επιμέρους σκορ 5-24 στο τελευταίο πεντάλεπτο, πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ούνικς Καζάν με 63-69 και έδειξε γιατί θεωρείται ένα από τα φαβορί για το Final Four της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε ένα κάκιστο παιχνίδι μέχρι τα μισά περίπου της τελευταίας περιόδου, όταν η εμπειρία του Χουάν Κάρλος Ναββάρο που σημείωσε 8 πόντους μέσα σε δυο λεπτά μίλησε και οδήγησε την ομάδα του σε μια τεράστια ανατροπή.  

Ο εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα σταμάτησε στους 13 πόντους, αλλά έδειξε ότι όσο κι αν έχουν περάσει τα χρόνια, αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ της Ευρωλίγκα. Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Ντάστιν Ντόελμαν που ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 23 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ 13 πόντους με 9 ριμπάουντ είχε ο Αντέ Τόμιτς.

Από τους γηπεδούχους που από τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα βρέθηκαν στο να μην μπορούν να καταλάβουν πως έχασαν το παιχνίδι, ο Λατάβιους Γουίλιαμς έκανε ένα εντυπωσιακό double-double με 12 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε 14 πόντους και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 36-34, 51-43, 63-69

Η Μπάμπεργκ πάλεψε σκληρά μέσα στην Κωνσταντινούπολη, είχε την ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη στην εκπνοή, όμως, η προσπάθεια του Νικολό Μέλλι δε βρήκε στόχο και στο τέλος η Φενερμπαχτσέ ήταν εκείνη που χαμογέλασε επικρατώντας με 67-66.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα με την γερμανική ομάδα να βάζει δύσκολα στους γηπεδούχους και να χάνει την ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 18 πόντους, ο Έκπε Γιούντο είχε 10 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Γιαν Βέσελι είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ ο Πέρο Άντιτς είχε επίσης 10 πόντους.

Για την ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι, ο Νίκος Ζήσης έκανε μεγάλο παιχνίδι με 11 πόντους και 5 ασίστ, ο Ντάριους Μίλερ είχε 17 πόντους, ενώ ο Νικολό Μέλλι είχε 5 πόντους και 12 ριμπάουντ, αλλά έχασε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 36-33, 53-51, 67-66

Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στην Βιτόρια, όπου η Μπασκονία πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην Αναντολού Εφές του μέχρι πρότινος προπονητή της, Βέλιμιρ Περάσοβιτς με 85-84 χάρη σε 1/2 βολές του Τόρνικε Σενγκέλια 4’’ πριν το τέλος.

Η Μπασκονία ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, όμως, στη συνέχεια η Εφές πήρε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς, ωστόσο, να διατηρεί μεγάλες διαφορές με αποτέλεσμα το παιχνίδι να φτάσει στο δραματικό φινάλε.

Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και οι παίκτες της ομάδας τους αντάμειψαν. Πρώτος και καλύτερος ο Αντρέα Μπαρνιάνι που έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι με 26 πόντους και 4 ριμπάουντ και έδειξε με το «καλημέρα» ότι μπορεί να βοηθήσει την Μπασκονία να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο.

Ο Τορνικέ Σενγκέλια εκτός από τη νικητήρια βολή σημείωσε συνολικά 16 πόντους με 9 ριμπάουντ, ενώ ο Γιοχάνες Βόιτμαν είχε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Από τους φιλοξενούμενους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντέρρικ Μπράουν με 16 πόντους, ενώ από 13 πόντους είχαν ο Τσεντί Οσμάν και ο Μπράις Κότον.

Τα δεκάλεπτα: 25-27, 49-51, 68-73, 85-84

Φωτό: Euroleague Basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.