«Κέρασε» για την… γιορτή του

Written by  Οκτ 20, 2016

Σε μια ιστορική για τον Βασίλη Σπανούλη ημέρα, ο Ολυμπιακός επικράτησε πολύ εύκολα της Αναντολού Εφές με 90-66, πήρε την πρώτη του νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, έχοντας ξεπεράσει το σοκ της πρεμιέρας.

Ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ελλάδας έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι που εξελίχθηκε σε… γιορτή, καθώς ξεπέρασε τις 3.000 πόντους στην Ευρωλίγκα και παραμένει δεύτερος, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τον Χουάν Κάρλος Ναββάρο.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπιασαν από το «λαιμό» την τουρκική ομάδα από την αρχή της αναμέτρησης, έτρεξαν σε όλο το γήπεδο, περιόρισαν σημαντικά τον Τόμας Ερτέλ, τον οποίο έβγαλαν εκτός παιχνιδιού και, παρά το γεγονός ότι έχασε τη μάχη των ριμπάουντ (36 με 4 επιθετικά έναντι 39 με 14 επιθετικά) δεν δυσκολεύθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν με φόρα από τη μεγάλη νίκη τους στο ντέρμπι της Δευτέρας και με την ίδια συνταγή επιχείρησαν να χτυπήσουν και την τουρκική ομάδα. Η ταχύτητα στο γήπεδο και η ασφυκτική άμυνα που «έπνιξε» στα πρώτα λεπτά τους αντιπάλους τους, οδηγούσαν τους παίκτες της Εφές σε αργές και βεβιασμένες επιθέσεις στο τέλος του χρόνου, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να μπαίνει από νωρίς στη θέση του οδηγού.

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να σκοράρει 12 πόντους στα πρώτα 7’, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +10 (16-6) έχοντας κάνει την ιδανικότερη δυνατή εκκίνηση στην αναμέτρηση.

Το «ερυθρόλευκο» πάρτι συνεχίστηκε με τον αρχηγό των Πρωταθλητών Ελλάδας να ξεπερνά τις 3.000 πόντους στην Ευρωλίγκα έχοντας ήδη και 7 ασίστ και το θριαμβευτικό πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 28-16.

Το επιθετικό κρεσέντο συνεχίστηκε με τη διαφορά να φτάνει σε διπλάσιο σκορ (38-19 στο 15’) και τους παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν ό,τι θέλουν στο γήπεδο, όμως, στο σημείο εκείνο επαναπαύτηκαν επιτρέποντας στην Εφές με μπροστάρη τον Τσεντί Οσμάν να κάνει ένα σερί 3-14 και να μειώσει στο τέλος του ημιχρόνου σε 41-33.

Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας μπήκαν μουδιασμένοι και στο τρίτο δεκάλεπτο, επιτρέποντας στην Εφές να μειώσει ακόμα και τους 6 πόντους (46-40 στο 25’), αλλά οι φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου τους ξύπνησαν και επανέφεραν τη διαφορά και πάλι σε διψήφια επίπεδα.

Με το Νικολά Μιλουτίνοφ να μαζεύει τα ριμπάουντ και να εκμεταλλεύεται τις ασίστ των συμπαικτών του, ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 8-0 στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, επανέφερε τη διαφορά στο +17 (70-53 στο 33’) και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +25 (88-63 στο 38’) και ο Ολυμπιακός έφτασε στη μεγάλη νίκη με 90-66, την πρώτη του στον φετινό Μαραθώνιο της Ευρωλίγκας.

Πολλοί ήταν οι διακριθέντες από την ελληνική ομάδα, ωστόσο, κορυφαίος όλων ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έδειξε πως ακόμα παραμένει ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην Ευρώπη και ο φυσικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων». Ο “VSpan” «άγγιξε» το double-double με 17 πόντους και 9 ασίστ, «κερνώντας» τους συμπαίκτες του για την ιστορική για την καριέρα του μέρα.

Από κοντά του ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος σημείωσε συνολικά 15 πόντους και 6 ριμπάουντ. Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 8 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ σταθεροί στις υψηλές τους αποδόσεις ήταν και οι Ματ Λοτζέσκι με 14 πόντους και Έρικ Γκριν με 11 .

Από την Αναντολού Εφές, ο Τσεντί Οσμάν ήταν με διαφορά ο καλύτερος με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Ντεσόν Τόμας είχε 10  πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Ντέρικ Μπράουν 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 28-16, 41-33, 62-53, 90-66

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 11, Μπιρτς 4, Γιανγκ, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 17, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 2, Χάκετ 5, Λοτζέσκι 14

 

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 10, Χάνεικατ 6, Μπάαλμπαϊ, Μπράουν 10, Οσμάν 22, Κόττον, Γκεγίκ, Κορκμάζ 2, Γκρέιντζερ 6, Όμιτς 2, Ερτέλ 3, Ντάνστον 5

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.