Δύο στα δύο με Πασκουάλ και συνεχίζει

Written by  Οκτ 28, 2016

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν έθελξε με την απόδοσή του, παρ’ όλα αυτά πήρε πολύ νωρίς μια σημαντική διαφορά απέναντι στον μαχητικό Ερυθρό Αστέρα και πήρε εύκολα την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο και τρίτη συνολικά στην Ευρωλίγκα με 71-59 και συνεχίζει την φιλόδοξη πορεία του στη διοργάνωση.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» ξεκίνησαν άστοχοι από την περιφέρεια (0/6 τρίποντα και 1/7 στο δεκάλεπτο), ωστόσο, η άμυνά τους ήταν εξαιρετική και δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να εκδηλώσουν καν επιθέσεις, προσπαθώντας μάταια να τροφοδοτήσουν τον Κούζμιτς μέσα στη ρακέτα.

Στην επίθεση, η ελληνική ομάδα ήταν εξαιρετική με 9/9 δίποντα και ως αποτέλεσμα, ήρθε το 11-4 του 6’ και το 23-14 στο τέλος του δεκαλέπτου που έφερε τους «πράσινους» στη θέση του οδηγού με τους Τζέημς Γκιστ και Ντεμέτρις Νίκολς να οδηγούν στο σκοράρισμα.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε αντίπαλο στο γήπεδο και με ένα σερί 11-0 και συνολικά 13/14 δίποντα έφερε τη διαφορά στο +20 (34-14 στο 13’) και με την εικόνα που παρουσίαζαν οι δυο ομάδες στο παρκέ είχε βάλει τις βάσεις για μια ξεκούραστη νίκη.

Έχοντας κυριαρχήσει σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 46-25 στο ημίχρονο και φάνηκε να επαναπαύεται στη διαφορά που είχε δημιουργηθεί.

Ο Ερυθρός Αστέρας έδειξε ότι είναι ομάδα που δεν τα παρατάει εύκολα και στην τελευταία περίοδο έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς, κάτι που εν μέρει κατάφερε με ένα σερί 2-12, με το οποίο μείωσε σε 63-53 και έφερε πρόσκαιρη ανησυχία.

Ο Παναθηναϊκός σοβάρεψε και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ελπίσουν σε κάτι περισσότερο και με την νίκη με 71-59 έφτασαν στο 3-1 και συνεχίζουν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Νικ Καλάθης ήταν και πάλι ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ και μαζί με τον Τζέημς Γκιστ που είχε 17 πόντους και 3 ριμπάουντ και τον Γιάννη Μπουρούση που τελείωσε το ματς με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν οι πρωτεργάτες της «πράσινης» νίκης.

Από τον φιλόδοξο Ερυθρό Αστέρα, ο Όγκνιεν Κούζμιτς έκανε ένα εντυπωσιακό double-double με 15 πόντους και 15 ριμπάουντ, αλλά για ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού προσπαθούσε μόνος να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 46-25, 61-41, 71-59

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον, Νίκολς 6, Ρίβερς 12, Μποχωρίδης, Καλάθης Π., Φώτσης, Παππάς, Φελντείν 7, Γκιστ 17, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 12, Καλάθης Ν. 16

 

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Γουόλτερς 8, Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 2, Μίτροβιτς 4, Λάζιτς, Ντόμπριτς, Σιμόνοβιτς 4, Τζένκινς 8, Γκούντουριτς 3, Γιόβιτς 3, Κούζμιτς 15, Μπιέλιτσα 12

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.