Πάλεψε, αλλά η ανατροπή δεν ήρθε

Written by  Νοε 03, 2016

Ένας πολύ κακός Ολυμπιακός για 35΄εμφάνισε το καλό του πρόσωπο στο τέλος της αναμέτρησης, απείλησε τους Πρωταθλητές Ευρώπης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μια ακόμα μεγάλη ανατροπή, ωστόσο, στο τέλος οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πήραν τη νίκη με 75-81 και έμειναν οι μόνοι αήττητοι μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός, όμως, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκει πάντα τρόπο να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι και να του δίνει ενδιαφέρον, ωστόσο, η εμφάνισή του στα τρία πρώτα δεκάλεπτα δεν θα του επέτρεπε να κάνει κάτι καλύτερο.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης απέδειξαν ότι παραμένουν η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης, δεν έχασαν ούτε μια φορά το προβάδισμα και, παρά το γεγονός ότι είδαν… φαντάσματα της Πολης και της Μαδρίτης να επιστρέφουν, έδειξαν ψυχραιμία και διατήρησαν το αήττητό τους.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ασύνδετοι, χωρίς νεύρο στο ξεκίνημα, με τον Βασίλη Σπανούλη εγκλωβισμένο στην πολύ καλά διαβασμένη άμυνα των φιλοξενούμενων και δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση.

Οι ελάχιστοι αιφνιδιασμοί που κατάφερε να βγάλει ο Ολυμπιακός, τα 17 λάθη και η μηδενική συγκομιδή βασικών ατού, όπως ο Ματ Λοτζέσκι που έμεινε άποντος, δεν επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στην κορυφαία ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το μυαλό… αλλού, αφού ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο παραχώρησε στους φιλοξενούμενους τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Η σκληρή άμυνα των παικτών της ΤΣΣΚΑ οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε συνολικά 5 λάθη ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο, την ώρα που η περιφερειακή άμυνα των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν πάρα πολύ κακή.

Ως αποτέλεσμα, τα 6/8 τρίποντα, με τα οποία ξεκίνησε η ρωσική ομάδα που έκαναν το 0-6 του 2’, 13-23 στο 8’ και, με το ξέσπασμα του Γιωργου Πρίντεζη που σημείωσε 8 συνεχόμενους πόντους, 21-25 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός έκανε 6’ να σκοράρει στη δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο για να φτάσει και πάλι σε διψήφια διαφορά (21-33 στο 16’) και ένα από τα χειρότερα δεκάλεπτα όχι μόνο της φετινής χρονιάς, αλλά και της ιστορίας του, έληξε με τη ρωσική ομάδα να προηγείται με το εμφατικό 28-44 που της έδινε σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν πολύ πιο ορεξάτοι στο δεύτερο ημίχρονο και έριξαν τη διαφορά στους 10 (43-53 στο 25’), όμως, η ποιότητα της ΤΣΣΚΑ σε συνδυασμό με την τύχη και το επιθετικό ταλέντο, αλλά και ορισμένες λάθος αποφάσεις των διαιτητών σε σχέση με την εφαρμογή των νέων κανονισμών για το αντιαθλητικό φάουλ, διατηρούσαν το σκορ σε επίπεδα ασφαλείας για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ολυμπιακός ξαναφόρεσε το καλό του… κοστούμι και απείλησε με μια ακόμα μεγάλη ανατροπή στην ευρωπαϊκή του ιστορία. Η απέλπιδα προσπάθεια έγινε στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν η ελληνική ομάδα μείωσε σε 73-77 στα 1:07 πριν τη λήξη, όμως, η ολική ανατροπή δεν έγινε και τελικά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να πάρει τη νίκη με 75-81 και να παραμείνει η μόνη αήττητη ομάδα στην Ευρωλίγκα.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν συγκλονιστικός για ένα ακόμα παιχνίδι, σημειώνοντας 26 πόντους με 8 ριμπάουντ και ήταν εκείνος που σήμανε την προσπάθεια για την ανατροπή. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε 14 πόντους με 5 ασίστ, αλλά και 7 λάθη, απόρροια της ασφυκτικής άμυνας των Ρώσων, ενώ ο Κεμ Μπιρτς ήταν ο μόνος από τους ψηλούς που προσπάθησε με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Ο Νάντο Ντε Κολό ήταν και πάλι ο κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ορισμένους μεγάλους προσωπικούς πόντους την ώρα που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να επιστρέψει στο παιχνίδι, ο Άαρον Τζάκσον είχε 15 πόντους με 5 ασίστ, ενώ οι δυο πρώην «ερυθρόλευκοι», Μίλος Τεόντοσιτς και Κάιλ Χάινς, πλήγωσαν τους παλιούς τους συμπαίκτες με 10 πόντους και 5 ασίστ και 13 πόντους με 4 ριμπάουντ αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 28-44, 51-66, 75-81

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8, Μπιρτς 10, Γιανγκ, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 14, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 26, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 3, Χάκετ 2, Λοτζέσκι

 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 23, Κουλάγκιν, Τεόντοσιτς 10, Ογκουστίν 2, Φριτζόν, Τζάκσον 15, Αντόνοφ 3, Βοροντσέβιτς 11, Χίγκινς 2, Κριάπα, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 13

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.