Η Νταρουσάφακα το τουρκικό… ροντέο, σταθερά ψηλά η Μπασκόνια

Written by  Δεκ 22, 2016

Η Νταρουσάφακα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο επεισοδιακό ντέρμπι με τη Φενερμπαχτσέ, η Μπασκόνια συνεχίζει από τη δεύτερη θέση μετά τη νίκη της επί της Μπαρτσελόνα, «καρδιοχτύπησε» η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα η Νταρουσάφακα επικράτησε στον τουρκικό ντέρμπι της Φενερμπαχτσέ με 64-71 και ανέβηκε στο 7-6 απειλώντας την συμπατριώτισσά της που έμεινε στο 8-5.

Η αναμέτρηση ήταν ένα κλασικό ντέρμπι που χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές μονομαχίες, την έντονη ατμόσφαιρα και τα πολλά νεύρα που σε πολλές περιπτώσεις ξέφυγαν, με αποτέλεσμα τις πολλές διακοπές και τους διαιτητές να μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές του παιχνιδιού.

Αιτία των νεύρων ήταν η κουτουλιά του Ντίξον στον Γουίλμπεκιν που, όμως, δεν τιμωρήθηκε με αποβολή, ενώ αντίθετα, από τη σύρραξη που ακολούθησε, εκείνος που αποβλήθηκε ήταν ο Άντριεν Μερμάν, ο οποίος προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Λίγο αργότερα, ο Γιαν Βέσελι αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή που του χρεώθηκε, καθώς οι διαιτητές θεώρησαν ότι έκανε flopping για να κερδίσει φάουλ, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στο φινάλε, η ομάδα του Ντέηβιντ Μπλατ ήταν εκείνη που πανηγύρισε τη νίκη και ανακάτεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση στις ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση στην οκτάδα.

 Ο Σκότι Γουίλμπεκιν με 22 πόντους με 5/8 τρίποντα και ο Γουίλ Κλύμπουρν με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των νικητών, ενώ για τη Φενερμπαχτσέ που μπαίνει σε μια σειρά πολύ δύσκολων παιχνιδιών συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ερχόμενης εβδομάδας στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Σλούκας είχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Έκπε Γιούντο είχε 15 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 35-37, 48-50, 64-71

Η Μπασκόνια ήταν η μεγάλη νικήτρια του ισπανικού ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, της οποίας επικράτησε στις λεπτομέρειες με 65-62 και συνεχίζει σταθερά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, πριν επισκεφθεί την Αθήνα και το ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Το τελικό σκορ κρίθηκε χάρη σε δυο βολές του Ροντρίκ Μπομπουά που διαμόρφωσε το 65-62 με τις δυο ομάδες να μην πιάνουν καλή απόδοση και να προσπαθούν μέσα από την άμυνά τους να φτάσουν στη νίκη.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε καλύτερα και βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο, όμως, η Μπασκόνια αντέδρασε και έφτασε στη νίκη και το 9-4 μαζί με την Ρεάλ και τον Ολυμπιακό.

Ο Ροντρίκ Μπομπουά είχε 19 πόντους για τους νικητές, με τον Σέιν Λάρκιν να προσθέτει 14 πόντους, ενώ από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που έχασε κι άλλο έδαφος για την οκτάδα, ο Άντε Τόμιτς είχε 18 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Ταϊρίς Ράις είχε 15 πόντους με 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 24-30, 47-45, 65-62

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έφτασε πολύ κοντά στο να αναγκάσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μόλις στη δεύτερη ήττα της στην φετινή Ευρωλίγκα, ωστόσο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης έδειξαν ότι είναι με διαφορά η κορυφαία ομάδα και έφτασαν τελικά στην πολύ δύσκολη νίκη με 76-80 και το 12-1 ρεκόρ μέχρι σήμερα.

Η ισραηλινή ομάδα ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 31-16 στο πρώτο δεκάλεπτο, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλό βράδυ και ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω, μείωσε σταδιακά τη διαφορά, έκανε το παιχνίδι ντέρμπι και στο τέλος πήρε τη νίκη αποδεικνύοντας ότι κι στην κακή της μέρα είναι πολύ δύσκολο να ηττηθεί από οποιονδήποτε αντίπαλο.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κόρι Χίγκινς με 16 πόντους, με τον Βιτάλι Φριτζόν να έχει 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ και τον Άαρον Τζάκσον να προσθέτει 12 πόντους με 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Από την Μακάμπι, ο Άντριου Γκάουντελοκ είχε 19 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Βίκτορ Ραντ είχε 16 πόντου με8 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 31-16, 46-42, 59-58, 76-80

 

Φωτό: euroleague.net 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.