Print this page

«Απόδραση» από την Πόλη για Ρεάλ, οκτάδα με νίκη επί της ΤΣΣΚΑ ο Ερ. Αστέρας

Written by  Δεκ 30, 2016

Σπουδαίο «διπλό» μέσα στην Κωνσταντινούπολη πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης που βρήκε στο πρόσωπο του Γκουστάβο Αγιόν τον… Άγιο Βασίλη της, παραμένοντας στην δεύτερη θέση μαζί με τον Ολυμπιακό και τη Μπασκόνια που επικράτησε δύσκολα της Μακάμπι Τελ Αβίβ και συνεχίζουν μαζί από το 10-5. Θέση στην οκτάδα έπιασε ο Ερυθρός Αστέρας με μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κλείσιμο με εκτός έδρας νίκη για την Ζαλγκίρις.

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ήταν το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και την Ρεάλ Μαδρίτης που βρήκε νικητές του γηπεδούχους με 78-80 χάρη σε καλάθι του Γκουστάβο Αγιόν 32’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης και ένα μεγαλοπρεπές κόψιμο του Μεξικανού σέντερ στα 4’’ σε προσπάθεια του Τόμας Ερτέλ για την ισοφάριση.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τους Μαδριλένους που αγωνίστηκαν χωρίς τον Σέρχιο Γιουλ να παίρνουν την πολύ σημαντική νίκη και να ανεβαίνουν στο 10-5 ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας.

Μεγάλο παιχνίδι έκανε για μια ακόμα βραδιά ο εκπληκτικός νεαρός Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ και άφησε και πάλι την Ευρώπη άφωνη με το ταλέντο του. Πολύ καλός ήταν και ο Ρούνι Φερνάντεζ με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο πρωταγωνιστής των τελευταίων φάσεων, Γκουστάβο Αγιόν είχε 8 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Για την Αναντολού Εφές που έμεινε στο 7-8 και την προσπέρασε ο Ερυθρός Αστέρας στην ισοβαθμία, ενώ περιμένει τι θα κάνει η Μπαρτσελόνα που αγωνίζεται αύριο με την Νταρουσάφακα, ο Μπράντον Πολ είχε 16 πόντους, ο Ντέρικ Μπράουν είχε 14 πόντους με 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Μπράιαντ Ντάνστον είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 36-37, 63-61, 78-80

Στην δεύτερη συνεχόμενη ήττα της ανάγκασε ο Ερυθρός Αστέρας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της οποίας επικράτησε σχετικά εύκολα με 78-67 και ανέβηκε στο 7-8, εξακολουθώντας να διεκδικεί την όγδοη θέση που οδηγεί στα play off.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά με ένα σερί 13-0 απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Ιτούδη να αλλάξει μεμιάς ολόκληρη την αρχική του πεντάδα και έκλεισαν ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 27-14.

Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα ήταν σε εξαιρετικό βράδυ, σε αντίθεση με αυτούς της ρωσικής ομάδας κι έτσι, η διαφορά παρέμενε σε σταθερά διψήφια επίπεδα και η νίκη ήρθε πολύ πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλός τους.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Όγκνιεν Κούζμιτς που έκανε double-double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον Μάρκο Σιμόνοβιτς να προσθέτει 14 πόντους και 3 ριμπάουντ και τον Τσαρλς Τζένκινς να έχει πολυσύνθετη προσφορά με 11 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 6 κλεψίματα.

Ο μόνος που διασώθηκε από την ΤΣΣΚΑ ήταν ο Αντρέι Βοροντσέβιτς, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους, ενώ ο Άαρον Τζάκσον είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 48-34, 64-56, 78-67

Με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και προσφέροντας πολύ ωραίο θέαμα στους φιλάθλους της, η Μπασκόνια επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 101-88 και συνεχίζει στο 10-5 μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό.

Οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, όταν και έμειναν κοντά στο σκορ, ωστόσο, στο δεύτερο μέρος δεν άντεξαν την πίεση της πολύ καλής ομάδας του Σίτο Αλόνσο και έπεσαν στο 5-10, απομακρυνόμενοι ακόμα περισσότερο από τις θέσεις των play off.

Πολλοί ήταν οι πρωταγωνιστές των νικητών, με τον Γιοχάνες Βόιτμαν να έχει 23 πόντους με 9 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, τον Τόρνικε Σενγκέλια να έχει 22 πόντους και τον Σέιν Λάρκιν να κάνει double-double με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 13 ασίστ.

Από τους φιλοξενούμενους, ο Βίκτορ Ραντ είχε 20 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Άντριου Γκάουντελοκ είχε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 30-24, 42-40, 71-64, 101-88

Το καλύτερο δυνατό κλείσιμο στη χρονιά πέτυχε η Ζαλγκίρις Κάουνας, που επικράτησε με 70-78 της Αρμάνι Μιλάνο και ανέβηκε στο 6-9, βυθίζοντας την ιταλική ομάδα στο 4-11 και την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ωστόσο, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε την τελική της αντεπίθεση και έφτασε στη νίκη, βασιζόμενη στις επιδόσεις του Αρτούρας Μίλακνις που τελείωσε με 16 πόντους, του Εντγκάρας Ουλανόβας που είχε 11 πόντους και 4 ριμπάουντ και του Παούλιους Γιανκούνας που είχε 9 πόντους με 11 ριμπάουντ.

Από την Αρμάνι που βλέπει τα προβλήματά της να γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα, ο Μάντας Καλνιέτις είχε 16 πόντους και οι Ρίκι Χίκμαν και Ρακίμ Σάντερς είχαν από 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 33-36, 56-56, 70-78

Φωτο: euroleague.net