Print this page

Πλησίασε, το πίστεψε, αλλά… πελάγωσε

Written by  Ιαν 26, 2017

Μια ακόμα ευκαιρία για ένα μεγάλο «διπλό» που θα του επέτρεπε να πλησιάσει κι άλλο στην τετράδα της βαθμολογίας, έχασε ο Παναθηναϊκός Superfoods που ηττήθηκε με 72-66 από τον Ερυθρό Αστέρα και υποχώρησε στην 7η θέση της βαθμολογίας, περιμένοντας τα αυριανά αποτελέσματα για να δει αν θα ισοβαθμήσει με την Νταρουσάφακα.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ άσχημα το παιχνίδι, βρέθηκαν να κυνηγούν από νωρίς το σκορ, όμως, στη συνέχεια βρήκαν μακρινά σουτ, με κύριο εκφραστή τον Κένι Γκέιμπριελ, ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, διεκδίκησαν τη νίκη, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο ξέμειναν από λύσεις και γνώρισαν την ήττα από τους γηπεδούχους που συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους, μετρώντας επτά συνεχόμενες νίκες.

Ο Παναθηναϊκός στερήθηκε δημιουργίας και σκοραρίσματος, αφού μόλις τρεις παίκτες του (Γκέιμπριελ, Τζέημς και Ρίβερς) σκόραραν τους 54 από τους 66 πόντους του, δείγμα της κακής επιθετικά βραδιάς, στην οποία βρέθηκε όλη η ομάδα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ επεχείρησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους βάζοντας τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στην αρχική πεντάδα, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να μπερδέψει την πολύ καλά οργανωμένη ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς που μπήκε φουριόζα και άρχισε να σφυροκοπά χωρις έλεος την ελληνική ομάδα.

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε πάρτι και προηγήθηκε νωρίς με 16-0, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη διαφορά και έβαλε στα πολύ βαθιά τον Παναθηναϊκό από πολύ νωρίς. Η ελληνική ομάδα χρειάστηκε περισσότερα από 6’ για να πετύχει τους πρώτους της πόντους, όμως, απάντησε με ένα συνολικό σερί 0-8 μείωσε σε 16-8 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Ο Κένι Γκέιμπριελ μπήκε ορεξάτος και με συνεχόμενα τρίποντα βοήθησε τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 20-14 για τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου.

Οι περιφερειακοί του Ερυθρού Αστέρα είχαν ήδη ζεσταθεί και αυτό το πιστοποίησαν με συνεχόμενα τρίποντα που ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στο +10 (31-21), την ώρα που ο Παναθηναϊκός απειλούσε μόνο με τον Γκέιμπριελ που είχε πετύχει σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας του.

Μακρινά σουτ, όμως, βρήκε και η ελληνική ομάδα που κατάφερε να γυρίσει ξανά το ματς και να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής (33-31 στο 16’), ωστόσο, δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο και το ημίχρονο έληξε με τον Ερυθρό Αστέρα να προηγείται με 39-33.

Το παιχνίδι ξανάρχισε από την αρχή, όταν ο Γκέιμπριελ με ένα ακόμα τρίποντο ισοφάρισε σε 42-42 στο 23’, με τον Αμερικανό να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι και να κρατά ουσιαστικά μόνος τον Παναθηναϊκό επιθετικά, ενώ με εντυπωσιακή ενέργεια του Μάικ Τζέημς, οι «πράσινοι» πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 55-56 στο 29’.

Το παιχνίδι έγινε θρίλερ, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο και όσο περνούσε ο χρόνος η αγωνία μεγάλωνε. Το 5ο φάουλ του Γιάννη Μπουρούση στο 35’ στέρησε από τον Παναθηναϊκό ένα βασικό του «όπλο» στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, ειδικά σε στιγμές, όπου το καθαρό μυαλό έμοιαζε να έχει πάει… περίπατο.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε από δυνάμεις και έτσι, ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε στη νίκη με 72-66 και προσπέρασε την ελληνική ομάδα στην βαθμολογία, αφήνοντάς την στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Η μεγάλη εμφάνιση του Κένι Γκέιμπριελ που ξεκίνησε με 5/5 τρίποντα και σημείωσε συνολικά 23 πόντους με 4 ριμπάουντ πήγε στράφι, ενώ στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, μόνιμος εκφραστής των επιθέσεων του Παναθηναϊκού ήταν ο Μάικ Τζέημς που τελείωσε με 19 πόντους και 3 ασίστ. Ο Κέισι Ρίβερς σημείωσε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ, αλλά αυτοί οι τρεις ήταν όλη κι όλη η επιθετική απειλή για τους «πράσινους», αφού συνολικά οι υπόλοιποι 9 παίκτες του «τριφυλλιού» σημείωσαν μόλις 12 πόντους.

Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ερυθρού Αστέρα με 13 πόντους, τους περισσότερους στην τελευταία κρίσιμη περίοδο, ο Όγκνιεν Κούζμιτς έκανε ένα σημαντικό double-double απέναντι στην πρώην ομάδα του με 10 πόντους και 14 ριμπάουντ και ο Στέφαν Γιόβιτς ήταν και πάλι πού καλός με 8 πόντους και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-33, 57-56, 72-66

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Γουόλτερς 5, Τόμπσον 6, Μίτροβιτς 11, Λάζιτς 5, Ντόμπριτς, Σιμόνοβιτς 13, Ρακίσεβιτς, Τζένκινς 6, Γκούντουριτς 4, Γιόβιτς 7, Κούζμιτς 10, Μπιέλιτσα 5

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5, Νίκολς, Ρίβερς 12, Τζέημς 19,  Φώτσης, Παππάς 2, Φελντείν, Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ 23, Τζεντίλε, Μπουρούσης 3, Καλάθης 2

 

Φωτό: euroleague.net