Πλέον, παίζει και το… κεφάλι του

Written by  Μαρ 09, 2017

Σε ένα ματς κακοποίηση του αθλήματος, ο Παναθηναϊκός Superfoods αυτοκτόνησε με τον πιο βάναυσο τρόπο, χάνοντας ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά από την Ζαλγκίρις Κάουνας με 64-58  και πλέον μπαίνει σε σοβαρές περιπέτειες όσον αφορά την τελική του κατάταξη.

Οι «πράσινοι» είδαν τους δυο οργανωτές τους, Καλάθη και Τζέημς να βρίσκονται σε πολύ κακή βραδιά και να μένουν χωρίς ουσιαστική οργάνωση, κάτι που για τρία δεκάλεπτα δεν φάνηκε να είναι πρόβλημα, όμως, όταν η Ζαλγκίρις βρήκε ρυθμό στην τελευταία περίοδο, η εικόνα που παρουσίασαν στο παρκέ ήταν απελπιστική.

Με τον Τζέημ Γκιστ για πρώτη φορά στη σύνθεσή του έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του και τον Νίκο Παππά στην αρχική πεντάδα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιβάλει από νωρίς το ρυθμό του και το κατάφερε, παίρνοντας τον έλεγχο των ριμπάουντ, κάτι που τον βοήθησε πολύ σε ένα κάκιστο επιθετικά βράδυ.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε όλα τα λάθη μαζεμένα στην τελευταία περίοδο, όπου ουσιαστικά ήταν απλός παρατηρητής των εξελίξεων και με μία ακόμα απογοητευτική εκτός έδρας εμφάνιση έμεινε στο 14-11 και όχι μόνο κλώτσησε την ευκαιρία της να εκμεταλλευτεί την ήττα της Φενερμπαχτσέ για να πλησιάσει στο πλεονέκτημα έδρας, αλλά πλέον βρίσκεται σε δεινή θέση, αφού υπό προϋποθέσεις κινδυνεύει ακόμα και η θέση του στα play off.

Με το Νίκο Παππά να ξεκινά ορεξάτος και την άμυνά του να έχει εγκλωβίσει πλήρως τους παίκτες της Ζαλγκίρις, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 3-11 στο 6’ και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του.

Οι «πράσινοι» έφτασαν και στο +10 (7-17), ενώ με οδηγό την εξαιρετική τους άμυνα, που είχε… πνίξει ολοκληρωτικά τους γηπεδούχους, ξέφυγε με 11-25 στο 18’, ενώ παρά τη χαλάρωση των τελευταίων δύο λεπτών, έκλεισε το ημίχρονο με τη μέγιστη διαφορά (19-31).

Ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς σκορ για 3’ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά δεν το πλήρωσε, αφού η Ζαλγκίρις βρισκόταν σε πολύ κακό βράδυ, κάτι που διευκόλυνε ακόμα περισσότερο τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να μη χάνουν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό και από τις δυο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό στην τρίτη περίοδο να σκοράρει αποκλειστικά με βολές και την Ζαλγκίρις να πλησιάζει σε 30-36 στο 26’, αλλά η ελληνική ομάδα να αντέχει και να κλείνει το δεκάλεπτο με διαφορά ασφαλείας (34-41).

Η Ζαλγκίρις μπήκε πιο δυνατά στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης, ισοφαρίζοντας σε 45-45 στο 33’, οδηγώντας το παιχνίδι από την αρχή. Με συνεχόμενα τρίποντα, μάλιστα, οι γηπεδούχοι για πρώτη φορά από το αρχικό 3-2 πέρασαν μπροστά με 56-51 και τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο.

Ο Παππάς με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 56-54, ο Γιανκούνας απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 59-54, ενώ με 01:06 να απομένουν ο ίδιος παίκτης έκανε το 61-54 τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Ο Ρίβερς με γρήγορο καλάθι μείωσε σε 61-56, ο Γιανκούνας με 2/2 έκανε το 63-56 και όλα τελείωσαν εκεί, με την Ζαλγκίρις να επικρατεί τελικά με 64-58 και να κρατά ζωντανές τις ελάχιστες ελπίδες της για πρόκριση στα play off.

Ο Νίκος Παππάς με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ ήταν ο μόνος σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Κρις Σίνγκλετον και τον Γιάννη Μπουρούση να έχουν εκλάμψεις ανά διαστήματα, σημειώνοντας 11 πόντους με 6 ριμπάουντ και 10 πόντους με 5 ριμπάουντ αντίστοιχα.

Από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Λέο Βέστερμαν είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Αρτούρας Μιλάκνις είχε 13 πόντους, Παούλιους Γιανκούνας είχε 11 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Μπροκ Μότουμ σημείωσε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 19-31, 34-41, 64-58

Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6, Λεκαβίτσιους, Βέστερμαν 14, Σεϊμπούτις, Μότουμ 11, Γιανκούνας 11, Γιαβτόκας, Μίλακνις 13, Λίμα, Καβαλιάουσκας 4, Χάρτενσταϊν, Ουλανόβας 5

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11, Νίκολς 4, Ρίβερς 7, Τζέημς, Φώτσης 2, Παππάς 13, Φελντείν 7, Γκιστ, Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ 2, Μπουρούσης 10, Καλάθης 2

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.