Αγριεμένος και αποφασισμένος για… υψηλές πτήσεις

Written by  Μαρ 16, 2017

Μπορεί εκτός έδρας να δυσκολεύεται αφάνταστα, αλλά στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν έχει αντίπαλο, κάτι που ένιωσε και η Ρεάλ Μαδρίτης, της οποίας επιβλήθηκε με 88-82 και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί του, προσβλέποντας στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στο τέλος της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, αλλά έστειλε και μηνύματα πως ανεξάρτητα αν θα έχει πλεονέκτημα έδρας ή όχι, κανείς δε μπορεί να τον διαγράψει.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν πολύ καλά διαβασμένοι, με τον Τσάβι Πασκουάλ να πληγώνει τον μέχρι πέρσι «αιώνιο»… αντίπαλό του, Πάμπλο Λάσο, έχοντας παίξει εκπληκτική άμυνα που έβγαλε εκτός ρυθμού τον κινητήριο μοχλό της ισπανικής ομάδας, Σέρχιο Γιουλ, αλλά και τον υπερταλαντούχο νεαρό Λούκα Ντόντσιτς.

Η Ρεάλ κυριάρχησε στα ριμπάουντ (38 έναντι 26 του Παναθηναϊκού, με 14 επιθετικά), όμως, ευτυχώς για την ελληνική ομάδα, δεν μετέτρεψε τις δεύτερες επιθέσεις της σε πόντους και έτσι, οι «πράσινοι» πήραν μία ακόμα νίκη στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου βρίσκεται η φετινή δύναμή τους.

Με τη νίκη του αυτή, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στο 15-11 και διατηρείται στο κυνήγι της 5ης θέσης, ενώ, ταυτόχρονα, έκανε ένα σημαντικό δώρο και στον Ολυμπιακό που με νίκη επί της Γαλατασαράι έχει την ευκαιρία να πιάσει την Ρεάλ στο 19-7 και να ευελπιστεί να την ξεπεράσει με νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρησης στο τέλος της… διαβολοβδομάδας με τις διπλές αναμετρήσεις που ακολουθεί.

Ορεξάτος και… ανανεωμένος ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με τους Καλάθη και Γκιστ να θυμούνται τις καλές τους συνεργασίες, προηγήθηκε με 10-5, δείχνοντας διάθεση να τρέξει και να παίξει ελεύθερα, όπως επιθυμεί και ο προπονητής του.

Έχοντας ισορροπία σε όλες τις γραμμές του, χτυπώντας από τα 6,75 μ. όποτε έβρισκε ευκαιρία, αλλά και με διεισδύσεις και παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα στο τέλος του δεκάλεπτου (21-19) και έφτασε τη διαφορά ακόμα και το +7 (26-19), όμως, η Ρεάλ αντέδρασε άμεσα και με σερί 0-7 ισοφάρισε άμεσα σε 26-26.

Οι δυο ομάδες πήγαν πόντο πόντο, με τον Παναθηναϊκό να δημιουργεί μικρές διαφορές και την Ρεάλ να μην τον αφήσει να ξεφύγει κι έτσι, το ημίχρονο βρήκε τους «πράσινους» να προηγούνται με 43-41.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο, με την ελληνική ομάδα να επικεντρώνεται στην άμυνα, να κλέβει μπάλες και να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να δημιουργεί μια μικρή διαφορά και πάλι (53-48), αλλά για μια ακόμα φορά η Ρεάλ που κυριαρχούσε στα ριμπάουντ, αντέδρασε, πέρασε μπροστά (55-58) και το δεκάλεπτο έκλεισε με buzzer beater του Φελντείν για την ισοφάριση (55-58).

Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε τα πλάνα του και με την πάρα πολύ καλή του άμυνα εγκλώβισε την Ρεάλ, ενώ στην επίθεση με το πληθωρικό ταλέντο των Τζέημς, Σίνκλετον και Παππά κατάφερνε να μένει μπροστά στο σκορ.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 75-69 στο 36’ και από το σημείο εκείνο έλεγξε το παιχνίδι μέχρι τη λήξη του, που τους βρήκε νικητές με 88-82 και αύξησαν τις πιθανότητές τους για την 5η θέση.

Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν ανίκητος και με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ οδήγησε την ομάδα του, με τον Μάικ Τζέημς να έχει 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, τον Τζέημς Φελντείν, επίσης 14 πόντους και ορισμένα μεγάλα καλάθια, τον Κέισι Ρίβερς να έχει 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και τον Τζέημς Γκιστ, στην αγωνιστική του επιστροφή στην Ευρωλίγκα (σ.σ. ήταν στην αποστολή στο Κάουνας, αλλά δεν αγωνίστηκε), σημείωσε 11 πόντους και μεταμόρφωσε σε πολλά σημεία το παιχνίδι του Παναθηναϊκού μέσα στη ρακέτα.

Από την Ρεάλ, ο Άντονι Ράντολφ είχε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Γκουστάβο Αγιόν είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Οθέλο Χάντερ σημείωσε 10 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Σέρχιο Γιουλ που ήταν σε γενικές γραμμές άστοχος και εγκλωβισμένος στην άμυνα του «τριφυλλιού», παρ’ όλα αυτά, τελείωσε με 10 πόντους και 8 ασίστ, αλλά και 5 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 43-41, 55-58, 88-82

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκετον 21, Νίκολς 2, Ρίβερς 13, Τζέημς 14, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντείν 14, Γκιστ 11, Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 5

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ράντολφ 13, Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 8, Ντόντσιτς 10, Ματσιούλις, Ρέγες 2, Αγιόν 12, Κάρολ 6, Χάντερ 10, Γιουλ 10, Τόμπκινς 4, Τέιλορ 7

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.