Η Μπασκονία «δάγκωσε» την ΤΣΣΚΑ, στο κυνήγι των play off παρέμεινε η Νταρουσάφακα

Written by  Μαρ 18, 2017

Με καλάθι του Σέιν Λάρκιν 30’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης, η Μπασκονία πήρε σπουδαία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 79-78 και διατηρήθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, υπερτερώντας στην ισοβαθμία του Παναθηναϊκού και του Ερυθρού Αστέρα.

Το παιχνίδι ήταν ένα πολύ σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές ομάδες, με το σασπένς να μένει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και στο τέλος, η ομάδα του Σίτο Αλόνσο να πανηγυρίζει την πολύ σημαντική νίκη που την διατηρεί σε τροχιά play off.

Από την πλευρά της, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να μείνει μόνη πρώτη στην βαθμολογία, εκμεταλλευόμενη τα στραβοπατήματα τόσο του Ολυμπιακού, όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Άνταμ Χάνγκα ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 15 πόντους και 2 ριμπάουντ, ο Σέιν Λάρκιν είχε 12 πόντους με 3 ασίστ, ο Κιμ Τιγί είχε 11 πόντους, ο Γιοχάνες Βόιτμαν είχε 10 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Τόρνικε Σενγκέλια είχε 9 πόντους με 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Το δίδυμο των Νάντο Ντε Κολό και Μίλος Τεόντοσιτς ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με τον Γάλλο γκαρντ να σημειώνει 22 πόντους με 6 ασίστ και τον Σέρβο συμπαίκτη του να έχει 19 πόντους με 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 34-33, 61-54, 79-78

Η Νταρουσάφακα πήρε τη νίκη απέναντι στην απογοητευτική Μπαρτσελόνα με 67-56 και εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την Αναντολού Εφές στην μάχη για την είσοδο στα play off.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό και από τις δυο ομάδες, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν ολοκληρωτικά στην δεύτερη περίοδο, όπου με ένα εντυπωσιακό επιμέρους 32-9 διέλυσαν κάθε πλάνο των φιλοξενούμενων, πήραν τη διαφορά και την κράτησαν ως το τέλος της αναμέτρησης, αφού η ισπανική ομάδα δεν είχε δυνάμεις να αντιδράσει.

Καλό παιχνίδι έκανε ο Γουίλ Κλίμπουρν με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Σκότι Γουίλμπεκιν είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Άντε Ζίζιτς έκανε double-double με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που πλέον δείχνει ότι απλώς περιμένει να τελειώσει το φετινό της… μαρτύριο, ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Στράτος Περπέρογλου με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 43-22, 53-42, 67-56

Η Ζαλγκίρις Κάουνας πέρασε με δυσκολία από την έδρα της Ούνικς Καζάν, επικρατώντας με 80-82 και διατήρησε ζωντανές τις μαθηματικές ελπίδες της για πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Το σκορ διαμορφώθηκε με μια βολή του Ρενάλντας Σεϊμπούτις στη λήξη της αναμέτρησης, με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να δίνει τα ρέστα της στις τελευταίες αγωνιστικές προσβλέποντας κάποια «αυτοκτονία», ώστε να είναι εκείνη που θα πάρει το εισιτήριο για τα play off.

Ο Παούλιους Γιανκούνας ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Λέο Βέστερμαν είχε 12 πόντους και 3 ασίστ και ο Λούκας Λεκβίτσιους είχε 10 πόντους με 5 ασίστ.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ επέστρεψε από την απουσία του με 27 πόντους, ενώ ο Κίνο Κολόμ έκανε double-double με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 43-42, 60-64, 80-82

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.