«Μπαμ» στην Πόλη από τη Μακάμπι, νίκη για play off η Εφές, ονειρεύεται τετράδα η Μπασκόνια

Written by  Μαρ 21, 2017

Την έκπληξη της ημέρας πέτυχε η Μακάμπι Τελ Αβίβ που επικράτησε εκτός έδρας της Φενερμπαχτσέ με 79-81 με ένα εκπληκτικό buzzer-beater του Συλβέν Λάντεσμπεργκ και θέτει πλέον στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σε κίνδυνο το πλεονέκτημα έδρας.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως, οι φιλοξενούμενοι σταδιακά μείωσαν τη διαφορά και έφτασαν να διεκδικούν τη νίκη. Με το σκορ ισόπαλο σε 79-79 και την τελευταία επίθεση στα χέρια της ομάδας του, ο Λάνετσμπεργκ πέτυχε ένα εντυπωσιακό καλάθι από τη γωνία, με τη μπάλα να χοροπηδά στη στεφάνη μέχρι να καταλήξει στο διχτάκι και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, βάζοντας, ταυτόχρονα τους περσινούς φιναλίστ σε περιπέτειες.

Εκτός από το νικητήριο καλάθι, ο ισραηλινός γκαρντ είχε συνολικά 22 πόντους και 2 ασίστ και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, με τον Ντιαμόν Σίμπσον να κάνει double-double με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 κοψίματα.

Από τη Φενερμπαχτσέ που θα πρέπει πλέον να νιώθει την απειλή των διωκτών της, ο Μελίχ Μαχμούτογλου είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Έκπε Γιούντο έκανε double-double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Μπόμπι Ντίξον είχε 11 πόντους, με 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, αλλά και 5 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 41-38, 59-56, 79-81

Καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή της στα play off έκανε η Αναντολού Εφές, που στο πιο κρίσιμο φετινό παιχνίδι της, πέρασε από την έδρα της Ζαλγκίρις Κάουνας με 68-76 και ουσιαστικά, εξασφάλισε την είσοδό της στην οκτάδα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για γερά νεύρα, με την τουρκική ομάδα να είναι πιο ψύχραιμη στα τελευταία δευτερόλεπτα και τελικά να παίρνει την πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Με το αποτέλεσμα αυτό έχει σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκρισή της, αφού ανέβασε τη διαφορά της από την Νταρουσάφακα, ενώ έκοψε τις τελευταίες ελπίδες της Ζαλγκίρις για πρόκριση, αφού παρ’ όλο που έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, θα πρέπει να γίνουν απίστευτα πράγματα στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές για να είναι εκείνη που θα «κλέψει» το τελευταίο εισιτήριο.

Ο Τζέισον Γκρέιντζερ ήταν ασταμάτητος και με 25 πόντους και 8 ασίστ θέτει υποψηφιότητα για πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, ενώ ο Ντέρικ Μπράουν είχε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Μπράιαντ Ντάνστον 10 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Από την Ζαλγκίρις, ξεχώρισε ο Λούκας Λεκαβίτσιους με 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Λέο Βέστερμαν με 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 44-41, 59-60, 68-76

Καταιγιστική ήταν η Μπασκονία στην έδρα της Μπάμπεργκ, την οποία συνέτριψε με 71-96 και πλέον περιμένει τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη για την πιο κρίσιμη αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά για την τελική κατάταξη των δυο ομάδων στην οκτάδα.

Η ισπανική ομάδα έπιασε από το… λαιμό τους γηπεδούχους και δεν τους επέτρεψε να πάρουν ανάσα, φτάνοντας σε μια ευρεία νίκη και αποδεικνύοντας πως βρίσκονται σε περίοδο φορμαρίσματος.

Με την νίκη της αυτή, η Μπασκονία αύξησε τις ελπίδες της ακόμα και για την τετράδα, έπειτα από το δώρο που της έκανε η Φενερμπαχτσέ με την ήττα της από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Σέιν Λάρκιν με 17 πόντους και 6 ασίστ, ο Τζέιζ Μπάτινγκερ με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Τόρνικε Σενγκέλια που έκανε double-double με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ, ηγήθηκαν της προσπάθειας της ομάδας του Σίτο Αλόνσο, ενώ για τους γηπεδούχους που έκαναν ίσως το χειρότερο φετινό τους παιχνίδι, ο Τζερέλ ΜακΝήλ είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Ντάνιελ Τάις είχε 11 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-28, 37-53, 53-74, 71-96

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.