«Σφράγισε» play off, κοιτάει ακόμα και πλεονέκτημα

Written by  Μαρ 21, 2017

Με οδηγό την άμυνά του και το σταθερά καλό περιφερειακό του σουτ, ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν αντιμετώπισε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, επικρατώντας με 74-61 εξασφαλίζοντας και τυπικά την πρόκριση στην οκτάδα και πλέον, ετοιμάζεται για το ταξίδι στη Βιτόρια, όπου την Πέμπτη απέναντι στη Μπασκόνια θα διεκδικήσει το πρώτο μεγάλο διπλό του που θα τον φέρει κοντά ακόμα και στο πλεονέκτημα έδρας.

Η ήττα της Φενερμπαχτσέ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ ανοίγει την όρεξη στους «πράσινους» για να κοιτάξουν ακόμα ψηλότερα, γεγονός που έδωσε επιπλέον κίνητρο στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να τελειώνει όσο το δυνατόν νωρίτερα με τη νίκη απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας και να επικεντρωθούν στο κρίσιμο παιχνίδι με την ισπανική ομάδα.

Για να τα πετύχουν αυτό, χρειάστηκε να εμφανίσουν στο παρκέ την εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία, αλλά και να επιστρατεύσουν τα καλά ποσοστά τους στο τρίποντο (12/32) για να φτάσουν στο 16-11 και να βρίσκονται μία νίκη πίσω από την Φενερμπαχτσέ, ισοβαθμώντας με τους προσεχείς αντιπάλους τους.

Μελανό σημείο το γεγονός ότι έχασαν ολοκληρωτικά τη μάχη των ριμπάουντ (26 έναντι 35 της Αρμάνι), κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί, γιατί ίσως κοστίσει πολύ απέναντι στην πολύ αθλητική Μπασκόνια.

Νευρικά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν νωρίς με 2-10 έχοντας κυριαρχήσει απόλυτα στα ριμπάουντ στα πρώτα πέντε λεπτά (0 έναντι 7) και να αναγκάσει την ελληνική ομάδα να κυνηγάει το σκορ στο ξεκίνημα μιας ακόμα ευρωπαϊκής της αναμέτρησης.

Με σερί 15-0, όμως, οι «πράσινοι» ανέτρεψαν την κατάσταση, προηγήθηκαν με 15-10 και συνεχίζοντας να βρίσκουν στόχο από τα 6,75 μ. (5/10 στο ξεκίνημα), προηγήθηκαν εύκολα στο πρώτο δεκάλεπτο με 21-15.

Χωρίς να εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός ανέβαζε σταδιακά τη διαφορά, φτάνοντας στο 16’ σε διψήφια επίπεδα (34-23) και έκλεισε άνετα το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 38-25.

Η άμυνα της ελληνικής ομάδας έδινε ρεσιτάλ και αυτό έδινε ενέργεια και στην επίθεση, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανεβαίνει συνεχώς και με περίτεχνη ενέργεια του Μάικ Τζέημς να φτάσει στο 57-40 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Παίζοντας πλέον με το χρόνο και κρατώντας δυνάμεις, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας, αφού ακολουθεί το ταξίδι στη Βιτόρια και η αναμέτρηση με την Μπασκόνια, ο Παναθηναϊκός κατέβασε «στροφές» και δεν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει τη διαφορά και την άνετη νίκη με 74-61.

Ο Μάικ Τζέημς και ο Νικ Καλάθης είχαν από 13 πόντους και οργάνωσαν με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι της ομάδας τους, ενώ από 10 πόντους σημείωσαν ο Κέισι Ρίβερς και ο Νίκος Παππάς.

Από την ιταλική ομάδα, ο Αγούντου Αμπάς είχε 15 πόντους και ο Μίλαν Μάτσβαν είχε 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-25, 57-40, 74-61

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5, Νίκολς 6, Ρίβερς 10, Τζέημς 13, Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 10, Φελντείν 4, Γκιστ 6, Γκέιμπριελ 5, Μπουρούσης 2, Καλάθης 13

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛίν 2, Χίκμαν 4, Καλνιέτις 4, Ραντούλιτσα 7, Μάτσβαν 12, Πασκόλο 6, Λαγκανά, Τσιντσιαρίνι 11, Σάντερς, Αμπάς 15

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.