Οριστικά τρίτος και… μόνιμος κάτοικος Πόλης.

Written by  Μαρ 30, 2017

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Αναντολού Εφές με 77-69, είναι οριστικά τρίτος στην κατάταξη και πλέον περιμένει την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου για να μάθει αν θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη για τα play off για χάρη είτε της Φενερμπαχτσέ είτε της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς με στόχο την… νέα επιστροφή του, αυτή τη φορά για χάρη του Final Four.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα και αξιοποίησαν την αναμέτρηση για να μοιραστεί ο χρόνος συμμετοχής, ενώ είχαν και πάλι κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους που θα πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθούν άμεσα, αν δεν θέλουν στα play off να βρεθούν προ οδυνηρών εκπλήξεων.

Τα προβλήματα δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά από τους Πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς αγωνίστηκαν χωρίς τον Ματ Λοτζέκσι που τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ, ενώ είδαν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να μην μπορεί να αγωνιστεί για περισσότερα από 2’ λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρούσε, ενώ ο Έρικ Γκριν αποχώρησε από την αναμέτρηση, έχοντας πρόβλημα στον αριστερό δικέφαλο του ποδιού.

Με όλα αυτά, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό απέναντι σε μια ομάδα που είχε σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο και το τελικό αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο, με τις δυο ομάδες να κλείνουν πιθανότατα νέο ραντεβού για τα play off, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει σίγουρα στην Κωνσταντινούπολη είτε για να αντιμετωπίσει την ίδια αντίπαλο είτε για να βρεθεί αντιμέτωπος με την Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Σε κάθε περίπτωση, οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας που δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στο Final Four.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος και με πλήρη έλεγχο των ριμπάουντ και του ρυθμού, έφτασε να προηγείται γρήγορα με 2-10. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και με τον Τομά Ερτέλ να σκοράρει και να οργανώνει εξαιρετικά και την ελληνική ομάδα να μένει χωρίς σκορ για 3’, έκαναν ένα σερί 13-0 και μετέτρεψαν το 9-15 σε 22-15 στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου.

Το σερί έφτασε το 16-0 και η Εφές το +10 με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (25-15), έχοντας πλέον τον έλεγχο της αναμέτρησης. Τα πράγματα έδειξαν να ξεφεύγουν με τη διαφορά να φτάνει και τους 13 πόντους (30-17 στο 13’), όμως, αργά αλλά σταθερά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να την μαζέψει, πλησίασε στους 4 (32-28 στο 16’) και το ημίχρονο έληξε με την τουρκική ομάδα να έχει μια καλή διαφορά υπέρ της (43-36).

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να βγάζει κάποιες καλές άμυνες, αλλά στην επίθεση να είναι αρκετά επιπόλαιος, να κάνει εύκολα λάθη και να πετάει ευκαιρίες για να μειώσει, με αποτέλεσμα, η Εφές να μην κοπιάσει να διατηρήσει το προβάδισμά της (58-50 στο 30’).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το τελευταίο δεκάλεπτο, μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (60-58 στο 33’), αλλά η Εφές βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί την κόπωση και την επιπολαιότητα των παικτών της ελληνικής ομάδας για να ανεβάσει ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και να παίρνει τελικά τη νίκη με 77-69.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν γενικά άστοχος στην αναμέτρηση (4/15 σουτ), αλλά τελείωσε με double-double με 11 πόντους και 10 ασίστ, ο Γιώργος Πρίντεζης έφτασε επίσης κοντά στο double-double με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ βοήθειες κατά διαστήματα έδωσαν ο Δημήτρης Αγραβάνης με 7 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 8 πόντους.

Από την Αναντολού Εφές, τη μεγαλύτερη ζημιά την έκαναν ο Τομά Ερτέλ που τελείωσε με 18 πόντους και 5 ασίστ και ο Τάιλερ Χάνεικατ με 11 πόντους, με 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Μπράιαντ Ντάστον είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-36, 58-50, 77-69

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεικατ 11, Μπάαλμπαϊ, Μπράουν 9, Οσμάν 8, Γκεγίκ, Ντεμίρ, Γκρέιντζερ 7, Ερτέλ 18, Μουτάφ, Πολ 11, Ντάνστον 11

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 5, Μπιρτς 6, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 8, Σπανούλης 11, Γουότερς 5, Αγραβάνης 7, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 2, Αθηναίου

 

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.