Η Ρεάλ «έσπρωξε» τον Παναθηναϊκό στο πλεονέκτημα, εύκολο πέρασμα από την Πόλη η Μπασκόνια

Written by  Απρ 01, 2017

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι που, ωστόσο, το θέαμα λίγη σημασία είχε, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το… καθήκον της επικρατώντας με 61-56 της Φενερμπαχτσέ και έκανε το καλύτερο δώρο στον Παναθηναϊκό, που τον φέρνει αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Οι δυο ομάδες έδειξαν πως είναι αρκετά αγχωμένες για το αποτέλεσμα, καθώς αμφότερες είχαν ανάγκη τη νίκη η μεν Ρεάλ για να μείνει πρώτη στη βαθμολογία, η δε Φενερμπαχτσέ για να μην πέσει από τις θέσεις της πρώτης τετράδας.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και να πάρουν προβάδισμα στα μισά της αναμέτρησης, όμως, στο τέλος, οι παίκτες της Ρεάλ πήραν κεφάλι και τελικά έφτασαν στη νίκη και μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, της δίνει την πρώτη θέση και την στέλνει στα play off απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα ή την Νταρουσάφακα.

Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν και πάλι ο καλύτερος παίκτης της «Βασίλισσας» με 16 πόντους, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα και ο Ρούντι Φερνάντεθ είχε 11 πόντους.

Από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Γιαν Βέσελι είχε 11 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 29-32, 48-43, 61-56

Σαρωτική η Μπασκόνια στην Κωνσταντινούπολη, επικράτησε εύκολα της από καιρό αποκλεισμένης Γαλατασαράι με 80-103 και εδραίωσε την θέση της στα play off.

Η αναμέτρηση ήταν από την αρχή παράσταση για έναν ρόλο, με την ισπανική ομάδα να συνεπικουρείται από… τους φιλάθλους των γηπεδούχων που φρόντισαν από νωρίς να χαλάσουν το κλίμα στην ομάδα τους, με τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του προπονητή τους Εργκίν Αταμάν, ο οποίος, μάλιστα, αναγκάστηκε εκνευρισμένος να αποχωρήσει από το παρκέ και να επιστρέψει μόνο όταν ηρέμησαν τα πράγματα.

Η κατάσταση αυτή ήρθε να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα ανωτερότητα της Μπασκόνια που πήρε μια από τις πιο εύκολες εκτός έδρας νίκες της στο φετινό μαραθώνιο.

Ο Κιμ Τιγί ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 20 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Ιλιμάνε Ντιοπ είχε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Γιοχάνες Βόιτμαν είχε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Από τους γηπεδούχους, ο Άλεξ Τάιους με τον Τζον Ντόμπλερ είχαν από 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 44-60, 66-80, 80-103

Με περισσότερη ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά, η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε εκτός έδρας της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ντέρμπι των αποκλεισμένων με 84-88.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση όταν και πήραν ένα προβάδισμα 9 πόντων (27-18) στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά η ιταλική ομάδα αργά και σταθερά μείωσε και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι ως το τέλος.

Στα τελευταία λεπτά, η Αρμάνι ήταν πιο ψύχραιμη και έφτασε τελικά στη νίκη, έχοντας τον Αντρέα Τσιντσιαρίνι με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και τον Τζαμέλ ΜακΛήν επίσης με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από την Ζαλγκίρις, ο Κέβιν Πάνγκος είχε 16 πόντους με 3 ασίστ, ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχε 15 πόντους και 7 ασίστ και ο Παούλιους Γιανκούνας είχε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 41-39, 63-63, 84-88

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.