«Άγγιξε» το break η Μπασκόνια, στο τέλος χαμογέλασε η ΤΣΣΚΑ

Written by  Απρ 18, 2017

Η Μπασκόνια άντεξε για 38’ στην Μόσχα, αγγίζοντας το break στο πρώτο παιχνίδι των play off με την ΤΣΣΚΑ, όμως, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε ένα σερί 10-0 στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης και έκανε επικράτησε με 98-90, κάνοντας το 1-0 στην σειρά των προημιτελικών.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό σε όλη τη διάρκειά του, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για δυο πολύ μεγάλες ομάδες που δίκαια έφτασαν σε αυτό το σημείο, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια ικανή διαφορά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου (72-60) και να δείχνουν να βρίσκονται κοντά στην νίκη.

Με τον Σέιν Λάρκιν να αναλαμβάνει δράση, η Μπασκόνια μείωσε σταδιακά και κατάφερε να περάσει μπροστά με 84-85 στο 37’ και να διεκδικεί ευθέως τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, έφτασαν ακόμα πιο κοντά στο break, όταν και προηγήθηκαν με 88-90 και έδειχναν ικανοί να κάνουν την έκπληξη.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι στο ενεργητικό του, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Ο Σέρβος γκαρντ σημείωσε συνολικά 22 πόντους με 5 ασίστ και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, με τον Νάντο Ντε Κολό να προσθέτει 17 πόντους με 3 ριμπάουντ και τον Κόρι Χίγκινς να έχει 12 πόντους με 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Για την ομάδα του Σίτο Αλόνσο, που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, ο Σέιν Λάρκιν που για σχεδόν τρία δεκάλεπτα δεν είχε σκοράρει, ολοκλήρωσε με 17 πόντους 3 ριμπάουντ, ο Ροντρίκ Μπομπουά είχε 13 πόντους, ο Γιοχάνες Φόιτμαν είχε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Άνταμ Χάνγκα είχε 12 πόντους με 4 ασίστ και ο Τόρνικε Σενγκέλια είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 44-40, 72-62, 98-90

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.