Άνετο πρώτο βήμα για την Πόλη

Written by  Απρ 19, 2017

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε απόλυτα έτοιμος στην πρώτη μεγάλη «μάχη» του με την Αναντολού Εφές για τα play off της Ευρωλίγκας και με την επιβλητική του νίκη με 87-72 πήρε την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζεται για να προκριθεί σε ένα ακόμα Final Four.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας συνέχισαν την θετική παράδοση που τους θέλει να κερδίζουν πάντα το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους όταν έχουν το πλεονέκτημα έδρας και έδειξαν πως, παρά τις απουσίες του Λοτζέσκι και του Αθηναίου, βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή φόρμα στο καταλληλότερο σημείο της αγωνιστικής σεζόν.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κυριάρχησαν σε κάθε τομέα της αναμέτρησης, έχοντας τον πλήρη έλεγχο στα ριμπάουντ (41 με 14 επιθετικά έναντι 28 της Εφές), τις ασίστ (16-12), έκλεψαν συνολικά 8 φορές τη μπάλα, ενώ είχαν πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα (10/23), σε δίποντα (22/50) και βολές (13/15)

Υπό τις εκκωφαντικές ιαχές των φιλάθλων του που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα στο ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός μπήκε με ενέργεια και πάθος στο παρκέ, με διάθεση να πιέσει κάθε μπάλα και να τρέξει σε όλο το γήπεδο όποτε του δόθηκε η ευκαιρία.

Έχοντας, ταυτόχρονα, τον πλήρη έλεγχο των ριμπάουντ και του ρυθμού, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν μπροστά στο σκορ (15-7 στο 7’) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 18-11.

Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Ντομινίκ Γουότερς που με το καλό του σουτ από μέση απόσταση έδωσε εύκολους πόντους στον Ολυμπιακό, που έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά στο 14’ (29-19), ενώ μόλις πήρε μπροστά και ο Έρικ Γκριν, που σημείωσε 7 συνεχόμενους πόντους, η διαφορά έφτασε τους 13 (38-25) για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 42-31 και την ελληνική ομάδα να έχει χάσει συνεχόμενες ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.

Με την ίδια ενέργεια και πάθος τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και με το ΣΕΦ να… χορεύει, ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο +18 (55-37 στο 24’) και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 67-50, έχοντας επικρατήσει κατά κράτος των αντιπάλων του.

Ένα σερί 0-6 της Εφές στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου και μακρινά εύστοχα σουτ από τους φιλοξενούμενους μείωσαν τη διαφορά στους 10 (70-60), όμως, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν πτοήθηκαν, βρήκαν και πάλι μεγάλα σουτ και ανέβασαν τη διαφορά στους 21 (85-64) παίρνοντας θριαμβευτικά την πολύ μεγάλη νίκη.

Τα τελικό 87-72 αποδεικνύει την ανωτερότητα των Πρωταθλητών Ελλάδας στην αναμέτρηση, με τους φίλους της ομάδας να ζητούν ρυθμικά από τους παίκτες την πρόκριση και την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε μεγάλο παιχνίδι με 14 πόντους με 4/8 τρίποντα και 6 ριμπάουντ, ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε double-double με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Έρικ Γκριν σημείωσε 13 πόντους με 3/4 τρίποντα, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε 11 πόντους με 7 ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης είχε 10 πόντους με 7 ασίστ για τον Ολυμπιακό.

Από τους φιλοξενούμενους, ο αμφίβολος λίγες μέρες πριν Τάιλερ Χάνεϊκατ έκανε double-double με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Τομά Ερτέλ είχε 14 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Τζέησον Γκρέιντζερ σημείωσε 12 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 42-31, 67-50, 87-72

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 13, Μπιρτς 4, Γιανγκ, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 10, Γουότερς 6, Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 14

 

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 6, Χάνεϊκατ 17, Μπαλμπάι, Μπράουν 3, Οσμάν 2, Γκεγίκ, Γκρέιντζερ 12, Ερτέλ 14, Μουτάφ, Πολ 6, Ντάνστον 8, Κιρκ 4

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.