Πρεμιέρα με Μπασκόνια ο Ολυμπιακός, στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός

Written by  Ιουλ 07, 2017

Μπορεί τα ρόστερ των ομάδων να μην έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, ωστόσο, η αντίστροφη μέτρηση για την Ευρωλίγκα 2017-18 ήδη ξεκίνησε με την ανακοίνωση του προγράμματος των αγωνιστικών και την πρεμιέρα να έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου.

Η ανανεωμένη μορφή της διοργάνωσης φιλοδοξεί να χαρίσει επτά μήνες δυνατών μονομαχιών ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με φόντο την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου.

Η δράση ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου, με τις ελληνικές ομάδες να βρίσκονται απέναντι σε ισπανικές ομάδες. Ο φιναλίστ Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Μπασκόνια σε ουδέτερη έδρα (πιθανόν σε επαρχιακό γήπεδο) λόγω της τιμωρίας του,  ενώ ο Παναθηναϊκός Superfoods θα έχει δύσκολο έργο, καθώς θα αγωνιστεί εκτός έδρας απέναντι στην διψασμένη να επιστρέψει στα Final Four, Μπαρτσελόνα. Η πρεμιέρα επιφυλάσσει και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενερμπαχτσέ και γηπεδούχο την κάτοχο του Eurocup, μέσω του οποίου εξασφάλισε το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα, Ουνικάχα Μάλαγα.

Το ντέρμπι των «αιωνίων» έχει προγραμματιστεί για την 5η αγωνιστική στο ΣΕΦ στις 10 Νοεμβρίου, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 2 Μαρτίου 2018 για την 24η αγωνιστική.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η πρώτη φάση είναι ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, όπου όλοι παίζουν με όλους, που διαρκεί ως τις 6 Απριλίου, ενώ φέτος θα υπάρχουν πέντε εβδομάδες με διπλές αγωνιστικές, που θα κρύβουν σπουδαία ντέρμπι.

Οι πρώτες οκτώ ομάδες θα αγωνιστούν στα play off σε σειρές best-of-five από τις 17 Απριλίου ως την Πρωτομαγιά του 2018 και το Final Four θα φιλοξενηθεί στο Βελιγράδι το διάστημα 18 με 20 Μαΐου.

Αναλυτικά, η πρώτη αγωνιστική

 

 

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης

 

Πηγή: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.