Νίκη με βαριές απώλειες για Ρεάλ, στην παράταση η Φενερμπαχτσέ, αήττητη και η Μακάμπι

Written by  Οκτ 20, 2017

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η θριαμβεύτρια του μεγάλου ντέρμπι της αγωνιστικής, καθώς επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-69, ωστόσο, δεν μπορεί να χαρεί την νίκη της, αφού στη διάρκεια της αναμέτρησης έχασε τόσο τον Όγκνιεν Κούζμιτς όσο και τον Άντονι Ράντολφ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να εκφράζουν φόβους για σοβαρούς τραυματισμούς.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε σε γιορταστικό κλίμα, λόγω της επιστροφής του Σέρχιο Ροντρίγκεθ με τη φανέλα της ρωσικής ομάδας, ωστόσο, η συνέχεια, παρά το νικηφόρο αποτέλεσμα, δεν ήταν αντίστοιχα γιορταστική.

Η Ρεάλ επέβαλε από νωρίς το ρυθμό της και πήρε διψήφιες διαφορές, χωρίς να νιώθει κάποια ουσιαστική πίεση από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, όμως, στο 15’ ο Όγκνιεν Κούζμιτς χτύπησε άσχημα στο γόνατο και αποχώρησε από το παιχνίδι με αμαξίδιο κλαίγοντας, ενώ στη συνέχεια, ο εξαιρετικός μέχρι εκείνο το σημείο Άντονι Ράντολφ χτύπησε τον αγκώνα του και αποχώρησε κι αυτός από το παιχνίδι.

Παρ’ όλα αυτά, η Ρεάλ δεν δυσκολεύθηκε να πάρει τη νίκη και να συνεχίσει αήττητη στη διοργάνωση, σε αντίθεση με την ρωσική ομάδα που πλήρωσε την κακή της εικόνα και σε αυτό το παιχνίδι.

Μέχρι να τραυματιστεί ο Ράντολφ είχε προλάβει να σημειώσει 16 πόντους με 2 ριμπάουντ, ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Από την ΤΣΣΚΑ, ο Γουίλ Κλίμπουρν είχε 15 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Κόρι Χίγκινς σημείωσε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 45-33, 56-53, 82-69

Την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση πέτυχε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενερμπαχτσέ που επικράτησε εκτός έδρας της Αρμάνι Μιλάνο στην παράταση με 86-92 (κ.α. 80-80) και γλίτωσε από ένα πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν.

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να παίρνει προβάδισμα 10 πόντων στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (54-64), όμως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, πήγαν το παιχνίδι στην παράταση, ωστόσο, δεν κατάφεραν ούτε αυτή τη φορά, παρά την καλή τους εμφάνιση να πάρουν την νίκη.

Η Φενέρ είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη από την κανονική διάρκεια, όμως, ο Βλαντιμίρ Μίτσοφ με τρίποντο στα 6’’ πριν το τέλος ισοφάρισε σε 80-80 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε περισσότερες δυνάμεις και κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη με 86-92.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο κορυφαίος της Πρωταθλήτριας Ευρώπης με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ο Νικολό Μέλλι έκανε double-double με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Μπραντ Γουαναμέικερ είχε 16 πόντους, ενώ ο Λουίτζι Ντατόμε είχε επίσης 16 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Για την Αρμάνι, ο Τζόρνταν Θίοντορ είχε 15 πόντους με 2 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο Αμάθ Μ’Μπαγιέ και ο Νταϊρίς Μπέρτανς είχαν από 16 πόντους, ενώ ο Βλαντιμίρ Μίτσοφ, εκτός από το τρίποντο που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, είχε συνολικά 15 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 38-37, 54-64, 80-80, 86-92 (παρ.)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε της Μπασκόνια με 74-68 και συνεχίζει αήττητη μετά και τη δεύτερη αγωνιστική, στέλνοντας το μήνυμα πως φέτος η χρονιά της θα είναι εντελώς διαφορετική από την καταστροφική περσινή.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι με τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύσεις και την ισπανική ομάδα να γνωρίζει δεύτερη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ο Νόρις Κόουλ ήταν ο κορυφαίος της Μακάμπι με 24 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τον Ντεσόν Τόμας να προσθέτει 17 πόντους με 2 ριμπάουντ.

Για την Μπασκόνια, ο Ροντρίκ Μπομπουά είχε 22 πόντους, ο Ιλιμάνε Ντιοπ σημείωσε 12, ενώ ο Τόρνικε Σενγκέλια είχε 11 πόντους, με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 39-30, 56-53, 74-68

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.