Ξύπνησε αργά και είδε το σερί να τερματίζει

Written by  Δεκ 07, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πλήρωσε το τραγικό τρίτο δεκάλεπτο και με την Ζαλγκίρις Κάουνας να βγάζει τις αρετές της στο παρκέ, είδε το νικηφόρο σερί του να σταματάει με το τελικό 80-74 που τον φέρνει στο 7-4 στην βαθμολογία.

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν άνευροι, χωρίς καθαρό μυαλό και δημιουργία και με την γνωστή καλή τους άμυνα να απουσιάζει στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, έχασαν πάρα πολλές βολές για αυτό το επίπεδο (15/26) και βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 17 πόντους στη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου, με την Ζαλγκίρις να έχει κάνει ένα εντυπωσιακό επιμέρους 33-14.

Όσο κι αν προσπάθησε στην τελευταία περίοδο, η ελληνική ομάδα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει μέχρι και τους 5 πόντους και να γνωρίζει τελικά την ήττα σε μια ακόμα εκτός έδρας αναμέτρηση, μετά από μερικά συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μόλις ένα πεντάλεπτο για να βρει τα πατήματά του και με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να δίνει ενέργεια στην άμυνα και τον Νικ Καλάθη να σκοράρει, να μοιράζει ασίστ και να οργανώνει για μια ακόμα φορά άψογα, έκανε ένα σερί 10-0 για να μετατρέψει το 8-7 του 5’ σε 8-17 και να κλείσει το σχεδόν άψογο πρώτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (10-20)

Με καλάθι του Λούκας Λεκαβίτσιους στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η διαφορά έφτασε το +12 (10-22) και όλα έδειχναν πως οι «πράσινοι» ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι, όμως, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους απέδειξε ότι δεν είναι τυχαία μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης.

Με σερί 7-0 μείωσε αρχικά σε 17-22 και με τον Μπράντον Ντέιβις να σημειώνει συνεχόμενους πόντους, κατάφερε να πλησιάσει στο καλάθι με το τέλος του ημιχρόνου (31-33).

Με αρκετά αμυντικά προβλήματα μέσα στη ρακέτα και συνεχόμενες χαμένες βολές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Ζαλγκίρις για να προηγηθεί με 50-40 και να βάλει δύσκολα στους «πράσινους».

Η κατάσταση έφερε νεύρα και αποδιοργάνωση στην ελληνική ομάδα, με τους γηπεδούχους να κάνουν πάρτι και στις δυο ρακέτες, να εκτοξεύουν τη διαφορά στους 15 (57-42), να φτάνουν στο +17 στο τέλος του δεκάλεπτου (64-47) και να γίνονται το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης.

Με μεγάλες ατομικές ενέργειες και μεγάλα τρίποντα από Παππά (3) και Ρίβερς (2), ο Παναθηναϊκός έκανε το come back που χρειαζόταν, μειώνοντας στους 6 (70-64), μεταφέροντας πλέον το άγχος στους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε ακόμα και στους 5 (76-71) και έδειχνε ικανός να κάνει την ολική ανατροπή, όμως, τα λάθη του τελευταίου δίλεπτου και τα χαμένα ριμπάουντ, δεν τον βοήθησαν, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τελικά την ήττα με  80-74.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας, ωστόσο, τους περισσότερους πόντους του στην τελευταία περίοδο, ολοκληρώνοντας συνολικά με 16, ο Κρις Σίνγκλετον σημείωσε 15 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από τους θριαμβευτές Λιθουανούς που ανέβηκαν στο 6-5, ο Κέβιν Πάνγκος έκανε double-double με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ο Παούλιους Γιανκούνας είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Άαρον Γουάιτ είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Εντγκάρας Ουλανόβας είχε 8 πόντους με 11 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 31-33, 64-47, 80-74

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.