«Ερυθρόλευκες» πρωτιές σε MVP και Top 10 και οι κορυφαίοι των στατιστικών (vid)

Written by  Δεκ 21, 2017

Η 13η αγωνιστική σημαδεύτηκε από την συγκλονιστική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την εντυπωσιακή εμφάνιση του Τζαμέλ Μακλήν, ο οποίος ήταν εκείνο που πάλεψε περισσότερο με τα δυνατά κορμιά των παικτών της ρωσικής ομάδας. Η επίδοσή του του χάρισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής, το οποίο μοιράστηκε μαζί με τον Αλεξέι Σβεντ, που με τη σειρά του οδήγησε την Χίμκι στη νίκη επί της Αναντολού Εφές.

Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, βοηθώντας τους «ερυθρόλευκους» να φτάσουν σε μια σπουδαία νίκη, έχοντας 25 πόντους με 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 7 κερδισμένα φάουλ, επίδοση που τον επιβράβευσε με 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Την ίδια συγκομιδή είχε και ο Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος με 25 πόντους, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, ένα κόψιμο και 2 κερδισμένα φάουλ, οδήγησε την Χίμκι στη νίκη με 86-68. Ο Ρώσος σταρ, μάλιστα, κέρδισε το βραβείο πολυτιμότερου παίκτη για δεύτερη φορά στην καριέρα του, με την αμέσως προηγούμενη να είναι μόλις δυο εβδομάδες πριν.

Υψηλές επιδόσεις είχε επίσης και ο Τζέημς Ογκουστίν, ο οποίος βοήθησε πολύ στην εκτός έδρας νίκη της Ουνικάχα Μάλαγα επί της Μπαρτσελόνα με 90-83, σημειώνοντας 12 πόντους, 14 ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας) και 4 ασίστ, συγκεντρώνοντας 27 βαθμούς αξιολόγησης.

Την πρώτη πεντάδα της αγωνιστικής συμπληρώνουν ο συμπαίκτης του Νεμάνια Νέντοβιτς με 26 πόντους, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας, και 4 ασίστ, καθώς και ο φόργουορντ της Μπασκόνια, Τόρνικε Σενγκέλια με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο στην ήττα της ομάδας του από την Αρμάνι Μιλάνο. Αμφότεροι συγκέντρωσαν 26 βαθμούς αξιολόγησης.

Το εντυπωσιακό κόψιμο του Ντεσόν Τομας στον Μάρκους Ντένμον και η εκπληκτική ασίστ πίσω από την πλάτη του Νικου Παππά στον Ίαν Βουγιούκα στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και η φοβερή ατομική ενέργεια και το θεαματικό κάρφωμα του Τζαμέλ Μακλήν, στη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, συμπεριλαμβάνονται στην δεκάδα των καλύτερων φάσεων της αγωνιστικής, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται το τρομερό κάρφωμα του Ιωάννη Παπαπέτρου στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης των «ερυθρόλευκων» με την ρωσική ομάδα.

 

 

Οι κορυφαίοι των βασικών κατηγοριών της στατιστικής μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής

 

Πόντοι

Όνομα – Ομάδα

Πόντοι

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

283

Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

252

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

227

Έρικ Γκριν (Βαλένθια)

214

Έρικ ΜακΚόλουμ (Αναντολού Εφές)

190

 

Ριμπάουντ

Όνομα – Ομάδα

Ριμπάουντ

Βλαντιμίρ Στίματς (Αναντολού Εφές)

105

Κάλεμπ Ταρσέβσκι (Αρμάνι Μιλάνο)

86

Τζέημς Ογκουστίν (Ουνικάχα Μάλαγα)

81

Άλεξ Τάιους (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

80

Γουίλ Κλίμπουρν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

80

 

Ασίστ

Όνομα – Ομάδα

Ασίστ

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

95

Τομά Ερτέλ (Μπαρτσελόνα)

89

Κέβιν Πάνγκος (Ζαλγκίρις Κάουνας)

75

Τζέησον Γκρέιντζερ (Μπασκονία)

72

Κώστας Σλούκας (Φενερμπαχτσέ)

71

 

Κλεψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κλεψίματα

Μπραντ Γουαναμέικερ (Φενερμπαχτσέ)

21

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

21

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

20

Κάιλ Χάινς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

20

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

19

 

Κοψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κοψίματα

Μπράιαντ Ντάνστον (Αναντολού Εφές)

       21

Τίμπορ Πλάις (Βαλένθια)

19

Άλεξ Τάιους (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

16

Γιαν Βέσελι (Φενερμπαχτσέ)

14

Κέβιν Σεραφίν (Μπαρτσελόνα)

14

 

Αξιολόγηση

Όνομα – Ομάδα

Βαθμοί

Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

338

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

283

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

269

Βλαντιμίρ Στίματς (Αναντολού Εφές)

247

Γιαν Βέσελι (Φενερμπαχτσέ)

235

 

 

 

   Πηγή και Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.