(Πάρα) πολύ σκληρός για να πεθάνει!

Written by  Δεκ 22, 2017

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με το πόδι στο.. γκάζι και για τρίτη ευρωπαϊκή «διαβολοβδομάδα» βγήκε αλώβητος, αφού μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Αναντολού Εφές δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και με την εκτός έδρας νίκη με 61-58 παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μάθει πια να παίζουν με τις απουσίες τους και για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξαν ότι δεν επηρεάστηκαν από αυτές, παρά μόνο από την κούραση από τις μαζεμένες υπερπροσπάθειες που σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης χάλασαν το μυαλό τους και έδωσαν στην ουραγό Αναντολού Εφές (3-11) την ελπίδα να… ονειρευτεί.

Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έμειναν και πάλι εκτός μάχης, αλλά οι υπόλοιποι παίκτες κατέθεσαν πάθος, δύναμη και ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία, ενώ με τον Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει ένα μεγάλο τρίποντο ένα λεπτό πριν τη λήξη του παιχνιδιού, έστειλε το μήνυμα ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έφευγε ηττημένος από την αγαπημένη του Πόλη.

Με την ίδια αρχική πεντάδα, αλλά χωρίς την ίδια σπιρτάδα με το παιχνίδι της Τετάρτης στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε περίπου 03:30 για να φτάσει στο πρώτο του καλάθι, κάτι, ωστόσο, που δεν του κόστισε, αφού αμυντικά ήταν πάρα πολύ καλός, έλεγξε τα ριμπάουντ και με πολύ καλά ποσοστά στο τρίποντο προηγήθηκε με 17-7 λίγο πριν το δεκάλεπτο (9-17) και έστειλε το μήνυμα των προθέσεών του.

Η Αναντολού Εφές έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι της και έκοψε τις προσπάθειες αιφνιδιασμού στους «ερυθρόλευκους», καταφέρνοντας να καλύψει τη διαφορά (22-24), όμως, ο Ολυμπιακός αντέδρασε ψύχραιμα, κράτησε το προβάδισμα και το διεύρυνε ως το ημίχρονο που τον βρήκε να προηγείται με 33-25.

Με πολλά προβλήματα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πολλά και αβίαστα λάθη επιτρέποντας στον Έρικ ΜακΚόλουμ να βρει ρυθμό και με 9 συνεχόμενους πόντους να μειώνει για την Εφές σε 36-37, με την ελληνική ομάδα να μην της επιτρέπει να περάσει μπροστά και να προηγείται στο τέλος της περιόδου με 45-39.

Ό,τι δεν κατάφερε από το 4-0 της αρχής, η Εφές το πέτυχε στο 34’ όταν και προηγήθηκε με 50-47 με τον Ολυμπιακό να δείχνει εντελώς έξω από τα νερά του και το παιχνίδι να οδεύει στη λήξη του με την τουρκική ομάδα να ελέγχει την αναμέτρηση.

Με μεγάλο τρίποντο, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έβαλε τον Ολυμπιακό ξανάμ προστά με 54-56, ο Κρούνοσλαβ Σίμον με 2/2 βολές ισοφάρισε στα 01:20 και ο Βασίλης Σπανούλης με ένα ακόμα τεράστιο τρίποντο από αυτά που έχει βάλει κατά δεκάδες στην καριέρα του, έκανε το 56-59 για την ελληνική ομάδα πριν ξεκινήσει το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε φάουλ στον ΜακΚόλουμ στα 53,2’’ και ο Αμερικανός μείωσε στον πόντο, ο Σπανούλης και ο Παπαπέτρου αστόχησαν διαδοχικά, αλλά ο ΜακΛήν μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και κέρδισε το φάουλ στα 26’’ και με δυο ακόμα βολές έκανε το 58-61.

Το σκορ δεν άλλαξε, αφού το σουτ του ΜακΚόλουμ για την ισοφάριση βρήκε σίδερο και έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία ακόμα σημαντική εκτός έδρας νίκη που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την ομάδα πάνω του στα κρίσιμα και σημείωσε και το πολύ σημαντικό τρίποντο στο τελευταίο λεπτό, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ (αλλά και 5 λάθη), ο Χόλις Τόμπσον ήταν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πολύ καθοριστικός με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής Τζαμέλ Μακλήν αν και πολύ κουρασμένος από τις δυνατές μονομαχίες που έδωσε, ήταν ξανά εκ των κορυφαίων με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και πολύ δυνατές άμυνες.

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ ξύπνησε στο δεύτερο μέρος και σημείωσε 16 πόντους με 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα και ένα κόψιμο, ενώ ο Κρούνοσλαβ Σίμον ήταν ο πιο καθοριστικός παράγοντας που οδήγησε την Εφές στο να πάρει το προβάδισμα με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 25-33, 39-45, 58-61

 

 

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.