«Ανάσταση» της Χίμκι, «στοπ» της Μπάμπεργκ στη Ζαλγκίρις, «χουνέρι» της Βαλένθια στη Μπαρτσελόνα

Written by  Ιαν 17, 2018

Τέλος στο αρνητικό σερί της έβαλε η Χίμκι που επικράτησε εκτός έδρας του Ερυθρού Αστέρα με 79-70 και διατήρησε την θέση της στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δυσκολεύθηκε να βρει τις ισορροπίες της μετά από μια σειρά από αρνητικά αποτελέσματα που έφεραν αναστάτωση και πρόστιμο στους παίκτες και το τεχνικό τιμ, ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο έβγαλε όλες τις αρετές της και πήρε μια σπουδαία νίκη, που την φέρνει στο 10-8 και σταθερά στην 7η θέση της βαθμολογίας, πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική.

Στον αντίποδα, οι οικοδεσπότες του Final Four αν και προηγούνταν για τρία δεκάλεπτα, έχασαν τελικά μια ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά τους από την πρώτη οκτάδα και να βάλουν υποψηφιότητα για μια θέση στα play off.

Ο Αλεξέι Σβεντ χάρισε μια ακόμα μεγάλη παράσταση, σημειώνοντας 29 πόντους (5/11), με 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με τον Τζέημς Άντερσον να έχει 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και τον Μάλκολμ Τόμας 11 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από την πλευρά του, πολύ μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Τέιλορ Ρότσεστι που έφτασε κοντά στο triple-double με 27 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με τον Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς να έχει 20 πόντους με 3 ριμπάουντ και τον Τζέημς Φελντείν 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 37-31, 54-52, 70-79

Η Μπάμπεργκ αντέδρασε στο προβάδισμα της Ζαλγκίρις Κάουνας στα μισά της τρίτης περιόδου, βρήκε μεγάλα σουτ και με τους Ντάνιελ Χάκετ και Νίκο Ζήση να την καθοδηγούν, πήρε τη νίκη με 93-86 και ανέβηκε στο 7-11, διατηρώντας επαφή με την πρώτη οκτάδα.

Σε μια αναμέτρηση με πολλές ιδιαιτερότητες, καθώς ο Αντρέα Τρινκιέρι απουσίασε από τον πάγκο της Μπάμπεργκ λόγω μιας επέμβασης στην οποία υπεβλήθηκε και τη θέση του πήρε ο Ηλίας Καντζούρης, η γερμανική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8 πόντους στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει τη νίκη που θα την επαναφέρει σε τροχιά εισόδου στην τετράδα.

Στο σημείο εκείνο, ωστόσο, ο Νίκος Ζήσης με συνεχόμενα τρίποντα βοήθησε την Μπάμπεργκ να επιστρέψει στο σκορ και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Ιταλός γκαρντ, ο οποίος οδήγησε μαεστρικά την γερμανική ομάδα στη νίκη.

Πρώτος σκόρερ της Μπάμπεργκ ήταν ο Ογκουστίν Ρούμπιτ με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Ντένιελ Χάκετ είχε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ντέγιαν Μούσλι είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Νίκος Ζήσης σημείωσε 9 πόντους με 5 ασίστ.

Για την Ζαλγκίρις, ο Άαρον Γουάιτ ήταν ο κορυφαίος με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Αρτούρας Μίλακνις είχε 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 37-44, 64-61, 93-86

Την τρίτη της νίκη στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις της σημείωσε η Βαλένθια, που, παρά τις απουσίες της επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 81-76 και της «ψαλίδισε» τις ελπίδες της να πλησιάσει στην οκτάδα.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα, κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ, ενώ στο τέλος, όταν και η αναμέτρηση πήγε στις βολές, έδειξε ψυχραιμία και απόλυτη ευστοχία (21/21) φτάνοντας στη νίκη και στο 6-12, όσο έχει και η Μπαρτσελόνα.

Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιςτ με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Ράφα Μαρτίνεθ με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Άαρον Ντούρνεκαμπ με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν αυτοί που οδήγησαν τη Βαλένθια στη νίκη, ενώ για τους φιλοξενούμενους, ο Πιερ Οριόλα είχε 15 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Τομά Ερτέλ έκανε double-double με 14 πόντους και 10 ασίστ, με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να έχει επίσης 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 43-36, 62-59, 81-76

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.