Καλάθης μόνος και αβοήθητος στο «πράσινο»… ναυάγιο

Written by  Φεβ 02, 2018

Η συγκλονιστική εμφάνιση του Νικ Καλάθη, ο οποίος για τρία δεκάλεπτα έπαιζε μόνος του τη Μπάμπεργκ δεν ήταν αρκετή για έναν κάκιστο Παναθηναϊκό Superfoods, που γνώρισε την ήττα με 95-74 σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του φέτος και έχασε την ευκαιρία να ισοβαθμήσει στη δεύτερη θέση με Ολυμπιακό και Φενερμπαχτσέ.

Ο διεθνής γκαρντ έκανε μια ακόμα εξωπραγματική εμφάνιση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 31 πόντους και 7 ασίστ και 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, όμως, ήταν απελπιστικά μόνος, αφού κανένας συμπαίκτης του δεν μπήκε ποτέ στην ψυχολογία της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος από τα 6,75 μ. (5/21 τρίποντα), έχασε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ  (18 έναντι 31 της Μπάμπεργκ), πλην του Καλάθη δεν είχε καμία δημιουργία (συνολικά 10 ασίστ) και ουσιαστικά στο τελευταίο δεκάλεπτο κατέρρευσε ολοκληρωτικά, με τη γερμανική ομάδα να σημειώνει ένα επιμέρους 38-19, διαλύοντας την «πράσινη» άμυνα.

Η αστοχία και οι σκληρές άμυνες ήταν το χαρακτηριστικό του αγώνα στα πρώτα λεπτά, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους και τη Μπάμπεργκ να περνά τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου ο Ντέγιαν Μούσλι ήταν ασταμάτητος στο ξεκίνημα, πετυχαίνοντας τους 7 πρώτους πόντους της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν πιο γρήγορα ρυθμό και έφτασαν νωρίς στο μπόνους των βολών, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στον καλύτερο δυνατό βαθμό και, σε συνδυασμό με το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού (1/7 τρίποντα), προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με 23-17.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να είναι τρομερά άστοχος και προβλέψιμος στο παιχνίδι του, με τη Μπάμπεργκ να ανεβάζει τη διαφορά στους 12 (35-23), με τον Νικ Καλάθη να είναι ο μόνος που έβγαζε μια κάποια αντίδραση για τους «πράσινους», που βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 42-32.

Η ελληνική ομάδα βελτίωσε αισθητά την άμυνά της με την έναρξη του δεύτερου μέρους και, με τον Νικ Καλάθη να παίζει μόνος του την γερμανική ομάδα, όχι μόνο κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, αλλά πέρασε και μπροστά με 48-50, δίνοντας άλλο χρώμα στην αναμέτρηση.

Ο διεθνής γκαρντ ήταν συγκλονιστικός, καταφέρνοντας να κρατήσει τον Παναθηναϊκό σε απόσταση αναπνοής με τη λήξη της τρίτης περιόδου (57-55), όμως, ελλείψει άλλης απειλής, η Μπάμπεργκ ανέβασε γρήγορα τη διαφορά και πάλι σε διψήφια επίπεδα (68-57) και έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη.

Τα πάντα τέλειωσαν, όταν η Μπάμπεργκ ξέφυγε και η χειρότερη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με την γερμανική ομάδα να παίρνει τελικά τη νίκη με 95-74.

Εκτός του Νικ Καλάθη, κανένας δεν δικαιούται να αναφερθεί ως διακριθείς, με τον Νίκο Παππά να φτάνει τους 11 πόντους, όταν πια όλα είχαν κριθεί.

Αντίθετα, πολλοί ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν για την Μπάμπεργκ, με τον Ογκουστίν Ρούμπιτ να είναι ο κορυφαίος με 26 πόντους και 8 ριμπάουντ, τον Ντορέλ Ράιτ να σημειώνει 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και τον Μαόντο Λο να έχει 12 πόντους με 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 42-32, 57-55, 95-74

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.