Επιστροφή στην τετράδα και την… κανονικότητα

Written by  Φεβ 08, 2018

Στον απόηχο της κόντρας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την Ευρωλίγκα και την τιμωρία του αποκλεισμού του, ο Παναθηναϊκός Superfoods πήγε ξανά να κάνει τα εύκολα δύσκολα, αλλά στο τέλος πήρε μια σημαντική νίκη με 80-76 επί της Μπασκόνια, προστάτευσε την έδρα του, κέρδισε ξανά ηρεμία και συνεχίζει την πορεία του προς τις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Σε ένα ΟΑΚΑ που δεν γέμισε εξαιτίας του… διχασμού μεταξύ των φιλάθλων σε σχέση με την διαμάχη του μεγαλομετόχου της ομάδας με την διοργανώτρια αρχή, οι «πράσινοι» έπαιξαν πάρα πολύ καλά στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας με την πολύ καλή άμυνα και τα μεγάλα μακρινά σουτ να φτάσουν σε διαφορά ακόμα και 18 πόντων, όμως, στη συνέχεια, χαλάρωσαν αρκετά, με συνέπεια η Μπασκόνια να μειώσει και να φέρει σύννεφα μιας πιθανής ανατροπής που εν τέλει δεν έγινε.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, οι παίκτες του Παναθηναϊκού προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση στήριξης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καθώς η αρχική πεντάδα των «πρασίνων» δεν βγήκε στο κέντρο του γηπέδου κατά την ανάκρουση του ύμνου της Euroleague, σύμφωνα με το τελετουργικό, ενώ την ίδια στιγμή οι οπαδοί του «τριφυλλιού» φώναζαν συνθήματα κατά του Τζόρντι Μπερτομέου.

Δεν έλειψαν, μάλιστα, και εκείνοι που, στο κλίμα των ημερών, φόρεσαν αποκριάτικες μάσκες με το πρόσωπο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με εμφανή σκοπό να πικάρουν τη διοργανώτρια αρχή.

Η Μπασκόνια ξεκίνησε πολύ καλύτερα και, εκμεταλλευόμενη την αδυναμία του Παναθηναϊκού μέσα στη ρακέτα, χτύπησαν με τον Σενγκέλια και τον Φόιχτμαν δημιουργώντας διαφορά 7 πόντων (11-18), ωστόσο, η ελληνική ομάδα βρήκε αντίδραση έξω από τα 6,75 μ. με κύριο εκφραστή τον Κένι Γκέιμπριελ και μείωσε τη διαφορά ώσπου οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με μόλις έναν πόντο (21-22).

Με τρίποντα του Ματ Τζάνινγκ η Μπασκόνια πήγε και πάλι στο +7, αλλά ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού ξεκίνησε πολύ… καυτός και με συνεχόμενους δικούς του πόντους (14 μέχρι το ημίχρονο) και μεγάλες άμυνες, ηγήθηκε της αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού που με σερί 10-0 πέρασε μπροστά με 33-30 και διατήρησε τη διαφορά ως το ημίχρονο που έληξε με εκπληκτικό κάρφωμα του Τζέημς Γκιστ για το 46-40.

Γρήγορα γρήγορα ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +10 με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (50-40), ενώ παίζοντας εκπληκτική άμυνα δεν επέτρεπε στην ισπανική ομάδα να ελπίσει ότι μπορεί να πλησιάσει. Με τον καταιγισμό τριπόντων να συνεχίζεται, η διαφορά έφτασε το +18 (67-49) και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε διαφορά ασφαλείας (67-53).

Έχοντας πλέον και την ψυχολογία με το μέρος του, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολευόταν να διατηρήσει τη διαφορά μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν η Μπασκόνια με τρίποντα από Βιλντόζα και Τζάνινγκ μείωσε στους 4 (80-76), όμως, καμιά ομάδα δεν σκόραρε ξανά με τους «πράσινους» να φτάνουν τελικά στη νίκη που τον φέρνει ξανά στις θέσεις της τετράδας.

Ο Κένι Γκέιμπριελ ήταν αυτός που με τα μεγάλα τρίποντά του στο πρώτο μέρος και συνολικά 15 πόντους με 4 ριμπάουντ έδωσε την ώθηση στον Παναθηναϊκό να ξεκινήσει να χτίζει τη διαφορά, ο Τζέημς Γκιστ με 15 πόντους και 5 ριμπάπουντ κέρδισε πολλές μάχες μέσα στη ρακέτα, ο Νίκος Παππάς έδωσε 12 πολύτιμους πόντους, ο Κρις Σίνγκλετον έφτασε κοντά στο double-double με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Νικ Καλάθης ήταν και πάλι μαγικός, δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του, σημειώνοντας 7 πόντους και μοιράζοντας 11 ασίστ.

Η Μπασκόνια έδειξε σημάδια μεγάλης ομάδας, αλλά με την ήττα αυτή έχασε κι άλλο πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά της να φτάσει στις θέσεις των play off, με τον Ροντρίκ Μπομπουά να έχει 15 πόντους με 5 ριμπάουντ, τον Τόρνικε Σενγκέλια να έχει 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, τον Ματ Τζάνινγκ να σημειώνει 12 πόντους με 4/5 τρίποντα και τον Γιοχάνες Φόιχτμαν να σημειώνει 11 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 46-40, 67-53, 80-76

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.