Έβγαλε αντίδραση, παρέμεινε πρώτος με σούπερ Σπανούλη

Written by  Φεβ 22, 2018

Επηρεασμένος από την απώλεια του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε απέναντι στη Βαλένθια, ωστόσο, με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει και πάλι… όργια, πήρε τη νίκη ψυχολογίας που χρειαζόταν με 80-70 και παρέμεινε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, συνεχίζοντας να διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις το πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διάθεση να τρέξουν και να πιέσουν, όμως, εμφάνισαν σε πολλά διαστήματα σημαντικά κενά στην άμυνα και σημάδια έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης, επιτρέποντας στην ισπανική ομάδα να επιστρέφει στην διεκδίκηση της νίκης, χωρίς ευτυχώς να δεχθούν άλλο πλήγμα στον ήδη χτυπημένο εγωισμό τους.

Την κρίσιμη ώρα, ο Βασίλης Σπανούλης ήταν αυτός που βγήκε μπροστά και πάλι στα δύσκολα και με μια εντυπωσιακή εμφάνιση φώναξε το σύνθημα πως η σεζόν τώρα αρχίζει και πως οι Πειραιώτες είναι ακόμα μέσα στον μεγάλο στόχο που είναι το πλεονέκτημα που δίνει προβάδισμα για την πρόκριση στο Final Four.

Το ΣΕΦ δεν γέμισε, απόρροια της δυσαρέσκειας των φιλάθλων για την απώλεια του Κυπέλλου από την ΑΕΚ, ωστόσο, όσοι παραβρέθηκαν στις κερκίδες χειροκρότησαν θερμά τον προπονητή και τους παίκτες και ιδιαίτερα τον Κιμ Τιλί, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στην δωδεκάδα έπειτα από τον τραυματισμό του στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε κατά το ζέσταμα και ο Έρικ Γκριν, με τους φιλάθλους να μην ξεχνούν την παρουσία του την περσινή χρονιά φτάνοντας ως τον τελικό της Ευρωλίγκας.

Στο τέλος της αναμέτρησης, οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» χειροκρότησαν τους παίκτες και ζήτησαν ρυθμικά την νίκη την ερχόμενη εβδομάδα στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ορεξάτος και με διάθεση να τρέξει από την αρχή και να προσφέρει πλούσιο θέαμα, ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια στη Βαλένθια και με τον Βασίλη Σπανούλη να σκοράρει και να μοιράζει όμορφες ασίστ, έφτασε γρήγορα το +10 (13-3 στο 5’) και χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, έφτασε στο 22-11 του πρώτου δεκάλεπτου

Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, μειώνοντας σε 30-28, ενώ παρ’ όλο που ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά και πάλι στους 8 (40-32), η κακή αμυντική του λειτουργία έφερε ένα συνολικό παθητικό 28 πόντων στο δεκάλεπτο και το ημίχρονο έληξε με την ελληνική ομάδα να προηγείται μόλις με έναν πόντο (40-39).

Με τρομερή άμυνα και τρέξιμο συνεχές που έφερε σερί 8-0 ο Ολυμπιακός ξαναπήγε στο +9 (48-39), ενώ πήγε γρήγορα και στο +11 (55-44) και έδειχνε να ξαναβάζει το «ερυθρόλευκο» τρένο ξανά σε… ράγες νίκης.

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 62-55, χωρίς ωστόσο να έχει διαφορά ασφαλείας, κάτι που φάνηκε με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, όταν η Βαλένθια πλησίασε ξανά στον πόντο (62-61) και έφερε και πάλι την ανησυχία στο ΣΕΦ.

Ο Βασίλης Σπανούλης, όμως, με 7 συνεχόμενους πόντους του έστειλε τον Ολυμπιακό ξανά στο +8 (75-67) και τον οδήγησε στην τελική νίκη με 80-70 που τον διατηρεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 16-7 μαζί με την Φενερμπαχτσέ.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε πράγματα και… θαύματα και με 25 πόντους, 9 ασίστ, ένα κλέψιμο και μόλις ένα λάθος, συγκέντρωσε 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και ηγήθηκε της προσπάθειας των συμπαικτών του για τη νίκη.

Σε καλό βράδυ βρέθηκαν επίσης ο Κώστας Παπανικολάου που έκανε double-double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σημείωσε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης που είχε γενέθλια και έκλεισε τα 33 του, σημείωσε 8 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Από την Βαλένθια, ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο σταμάτησε στους 19 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ ο Έρικ Γκριν που βρήκε χώρους στο δεύτερο ημίχρονο, τελείωσε με 13 πόντους και 2 ασίστ απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 40-39, 62-55, 70-80

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.