Απίστευτος Τζέημς τον οδηγεί στο πλεονέκτημα

Written by  Μαρ 23, 2018

Με τον Μάικ Τζέημς να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση κα να θυμίζει σε όλους για ποιον λόγο αποκτήθηκε, πετυχαίνοντας, μάλιστα το νικητήριο καλάθι, ο Παναθηναϊκός Superfoods έφυγε νικητής από το Ισραήλ επικρατώντας της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 76-75 και έκανε ένα ακόμα βήμα για το πλεονέκτημα έδρας, σπρώχνοντας ταυτόχρονα τους γηπεδούχους εκτός play off.

Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε το παιχνίδι της ζωής του, ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ πόντων (27) και με δική του εκπληκτική ατομική ενέργεια χάρισε τη νίκη στην ομάδα του που τη φέρνει στ 17-11 και σε προσωρινή ισοβαθμία με την Ρεάλ Μαδρίτης, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες του για πλεονέκτημα έδρας.

Το σημαντικότερο όλων, ωστόσο, είναι ότι ο Παναθηναϊκός μετά από μια σειρά ατυχών αποτελεσμάτων που έθεσαν υπό αμφισβήτηση ακόμα και την γενικότερη πρόκρισή του στα play off, πήρε δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» και έδειξε πως λίγο πριν ξεκινήσει η πιο κρίσιμη περίοδος της σεζόν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θα του παρουσιαστούν.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο από την αρχή ως το τέλος του με τις δυο ομάδες να διεκδικούν τη νίκη, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, αφού η Μακάμπι αγωνίζεται για την 8η θέση, την οποία μέχρι πριν από μερικές αγωνιστικές κρατούσε στα χέρια της, ωστόσο, πλέον πρέπει να γίνουν θαύματα για να την κατακτήσει.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά και με τους Βουγιούκα και Τζέημς να παίρνουν τις πρώτες προσπάθειες, πήρε διαφορά με 7 πόντους (7-14) στέλνοντας μήνυμα του πόσο αποφασισμένος ήταν.

Η Μακάμπι, όμως, απάντησε άμεσα και με σερί 9-0 κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 20-18.

Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, κατάφεραν να αναλάβουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και να πάρουν προβάδισμα με 33-24 στο 16’ εκμεταλλευόμενοι το κακό διάστημα της ελληνικής ομάδας στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ωστόσο, οι «πράσινοι» αντέδρασαν ψύχραιμα, δεν επέτρεψαν στη Μακάμπι να ξεφύγει περισσότερο και το ημίχρονο έληξε με 41-35.

Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι κρατούν τον έλεγχο του ρυθμού, ο Παναθηναϊκός μείωσε και κατάφερε να περάσει μπροστά στα μισά του τρίτου δεκάλεπτου με 46-47, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο ως το τέλος της περιόδου που βρήκε την Μακάμπι να προηγείται με 58-56.

Το παιχνίδι είχε πάρει χαρακτήρα… θρίλερ και έμελλε να έχει τρομερό ενδιαφέρον ως το τέλος με την Μακάμπι να μπαίνει με οριακό προβάδισμα (71-70) στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης.

Ο Κρις Σίνγκλετον με 2/2 βολές έδωσε ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, για να ισοφαρίσει με 1/2 ο Ντεάντρε Κέιν στα 01:01.

Στο σημείο εκείνο μίλησε ο Μάικ Τζέημς που με προσωπική ενέργεια έδωσε ξανά προβάδισμα στην ελληνική ομάδα (72-74) και όλα έδειχναν να οδεύουν καλώς, αφού ο Παναθηναϊκός έβγαλε και την επόμενη άμυνα και είχε την τύχη στα χέρια του.

Παρ’ όλα αυτά, όλα πήγα να καταστραφούν, καθώς μετά το αμυντικό ριμπάουντ  από τον Βουγιούκα, ο Παππάς έχασε τη μπάλα από τα χέρια του, ο Κέιν έκλεψε και με δύσκολη ενέργεια πάσαρε στον Ρολ, ο οποίος με εκπληκτικό τρίποντο στα 25’’ έδωσε προβάδισμα στην Μακάμπι και έβαλε φωτιά στις κερκίδες.

Ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ για να ηρεμήσεις τους παίκτες και να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση, με την μπάλα να πηγαίνει στα χέρια του «καυτού» Μάικ Τζέημς, ο οποίος εξάντλησε τον χρόνο της επίθεσης και στη λήξη της με θαρραλέα προσπάθεια έγραψε το τελικό 76-75 που στέλνει τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας.

Ο Αμερικανός έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων με 27, έχοντας επίσης 4 ασίστ και 4 κλεψίματα και έδειξε πόσο πολύτιμος μπορεί να αποδειχθεί για τους «πράσινους».

Σε μεγάλο βράδυ ήταν και ο Ίαν Βουγιούκας που σημείωσε 16 πόντους με 5 ριμπάουντ, με τον Νικ Καλάθη να σημειώνει 10 πόντους με 4 ασίστ και 2 κλεψίματα και να σημειώνει ένα ακόμα ρεκόρ, φτάνοντας τις 204 ασίστ σε μια σεζόν, αφήνοντας πίσω το προηγούμενο που κρατούσε ο Βασίλης Σπανούλης με 201.

Από την Μακάμπι, ο Ντεάντρε Κέιν τα έκανε σχεδόν όλα με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και ένα κόψιμο, ο Νόρις Κόουλ είχε 14 πόντους με 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Άλεξ Τάιους πρόσθεσε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 41-35, 58-56, 75-76

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.