«Πράσινο» πάρτι στο πρώτο βήμα για το Final Four

Written by  Απρ 17, 2018

Ένας Παναθηναϊκός χάρμα ιδέσθαι, διέλυσε την Ρεάλ Μαδρίτης με 95-67 στο πρώτο παιχνίδι των play off και πήρε με εκκωφαντικό τρόπο την πρώτη νίκη του στην προσπάθεια επιστροφής του σε Final Four έπειτα από το 2012.

Οι «πράσινοι» ήταν καταπληκτικοί από το ξεκίνημα, χρειάστηκαν ελάχιστα δευτερόλεπτα για να δείξουν ποιος θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και με το δίδυμο των… αφηνιασμένων Τζέημς και Καλάθη να κάνει απίστευτα πράγματα στο παρκέ, πήραν τη νίκη πολύ πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλός τους και έβαλαν τέλος σε ένα αρνητικό σερί 7 συνεχόμενων ηττών σε play off.  

Ο Αμερικανός σκόραρε με κάθε ευφάνταστο και περίτεχνο τρόπο ξεσηκώνοντας τα πλήθη, ενώ ο Έλληνας διεθνής γκαρντ μοίραζε τις ασίστ σαν… φιλάκια, κάνοντας το έργο των συμπαικτών του πιο εύκολο, σε ένα «πράσινο» γλέντι που στήθηκε από νωρίς στο «καυτό» ΟΑΚΑ.

Με τη δύναμη του κόσμου του, ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του, κρατώντας την Ρεάλ άποντη για το πρώτο πεντάλεπτο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με 20-0, μέσα σε απόλυτη αποθέωση.

Παρ’ όλα αυτά, η «Βασίλισσα» που έδειχνε να τα έχει απολύτως χαμένα, έβγαλε μια πρώτη αντίδραση, μείωσε στους 10 (23-13) και το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την ελληνική ομάδα χωρίς να έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα, να προηγείται με double-score (26-13).  

Με προσπάθειες του Αγιόν η Ρεάλ έριξε τη διαφορά για πρώτη φορά κάτω από τους δέκα πόντους (26-17), όμως, η άμυνα των «πράσινων» τσάκιζε… κόκαλα, την ώρα που η επίθεση πετούσε «φωτιές», ανεβάζοντας τη διαφορά ξανά στους 18 (46-28), ολοκληρώνοντας θριαμβευτικά το πρώτο εντυπωσιακό του ημίχρονο.

Στον ίδιο ρυθμό… χόρευε ο Παναθηναϊκός και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 33 πόντους (77-44) και τον Μάικ Τζέημς να ξεσηκώνει την εξέδρα σε κάθε ευκαιρία με το «πράσινο» πάρτι να έχει στηθεί.

Η Ρεάλ έδειχνε να έχει πετάξει… λευκή πετσέτα, ο Παναθηναϊκός δεν κατέβασε ρυθμούς, η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 35 πόντους (79-44) και το τελικό 95-67 έκανε τους φίλους του «τριφυλλιού» να παραληρούν για μια από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας.

Ο Μάικ Τζέημς ήταν… πυροβόλο για ένα ακόμα παιχνίδι, σκοράροντας συνολικά 24 πόντους με 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Νικ Καλάθης σταμάτησε στους 11 πόντους με 6 ριμπάουντ και 16 ασίστ, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στον θρίαμβο και το προβάδισμα για την πρόκριση στο Final Four.

Η Ρεάλ ήταν απελπιστική και μόνο ο Τρέι Τόμπκινς προσέφερε κάτι περισσότερο, με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά η γενική της εικόνα μόνο ομάδα που διεκδικεί όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την κατάκτηση του τροπαίου δεν θύμισε.

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 46-30, 77-44, 95-67

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.