Στο ίδιο… έργο θεατής

Written by  Οκτ 17, 2018

Σαν να έχει μείνει στις… περασμένες σεζόν, ο Παναθηναϊκός εμφάνισε το γνωστό εκτός έδρας πρόσωπό του των τελευταίων ετών, γνωρίζοντας την ήττα από την ιδιαίτερα διαβασμένη Μπάγερν Μονάχου με 80-79 και έδειξε πως και στην φετινή σεζόν θα πρέπει να βρει τρόπο να αλλάξει τον τρόπο που χειρίζεται τις καταστάσεις.

Οι «πράσινοι» έχασαν το καθαρό μυαλό τους στα τελευταία λεπτά, έπαιξαν βιαστικά και επιπόλαια στα τελευταία λεπτά, ενώ πέραν του Κιθ Λάνγκφορντ δεν βρήκε σημείο αναφοράς όταν η μπάλα «έκαιγε».

Παρ’ όλα αυτά, είχε μια τελευταία ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν ο Ντέβιν Μπούκερ αστόχησε σε δυο ελεύθερες βολές και με 5’’ να απομένουν ο Τζέημς Γκιστ πήρε το ριμπάουντ, αλλά έδωσε λάθος πάσα στον Λούσιτς.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ιδανικό ξεκίνημα, παίρνοντας προβάδισμα με 7-0 μόλις στο πρώτο δίλεπτο, δείγμα της πολύ υψηλής συγκέντρωσης, με την οποία μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, βρήκαν σκορ από τους Μπούκερ και Ντέντοβιτς, εκμεταλλεύτηκαν και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός υπέπεσε γρήγορα στα 5 φάουλ, μείωσαν τη διαφορά στον πόντο (10-11) και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τέλος του δεκάλεπτου με καλάθι του Μαόντο Λο στην εκπνοή της περιόδου (20-20).

Η γερμανική ομάδα έδειχνε να έχε πάρει τον έλεγχο στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, παίρνοντας μια μικρή διαφορά (32-26), με τους «πράσινους» να παίζουν επιπόλαια σε αρκετά σημεία της περιόδου, όμως, οι δυνατές άμυνες και ο γρήγορος ρυθμός από τους Λάνγκφορντ και Λεκβίτσιους, έφεραν τον Παναθηναϊκό ξανά μπροστά με 36-40 και στο ημίχρονο με 40-41.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας προβάδισμα με 47-42, όμως, Μπάγερν απάντησε άμεσα και με δικό της σερί 5-0 ισοφάρισε σε 47-47.

Στο σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετική άμυνα, έκλεψε μπάλες και έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και με τους Καλάθη και Αντετοκούνμπο να δίνουν πολλή ενέργεια, έχτισε μια διαφορά που τον έφερε στο τέλος της περιόδου μπροστά στο σκορ με 58-56.

Η τελευταία περίοδος, ωστόσο, ήταν βγαλμένη από τα… αρχεία των προηγούμενων ετών με τον Παναθηναϊκό να χάνει την συγκέντρωσή του, την Μπάγερν να μένει κοντά στο σκορ και όσο περνούσε η ώρα να το πιστεύει όλο και περισσότερο ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Η γερμανική ομάδα, μάλιστα, πήρε προβάδισμα 5 πόντων (73-68) και έγινε το «αφεντικό» της αναμέτρησης, με τους «πράσινους» να επιχειρούν με ατομικές κυρίως ενέργειες από τον Κιθ Λάνγκφορντ να πλησιάσουν.

Ο Αμερικανός λίγο έλειψε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του, αλλά δεν έφτασε τελικά, με την Μπάγερν να είναι αυτή που πανηγύρισε την μεγάλη νίκη με 80-79 και να προκαλεί το πρώτο «πλήγμα» στην ελληνική ομάδα στον φετινό Μαραθώνιο.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ σημείωσε 18 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Ντίνος Μήτογλου είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ ο Νικ Καλάθης σημείωσε 9 πόντους με 3 ριμπάουντ και 8 ασίστ, όμως, η γενικότερη εικόνα των «πρασίνων» γέμισε εκ νέου προβληματισμό.

Μεγάλο παιχνίδι για τους νιλητές έκανε ο Νιχάντ Νέντοβιτς με 19 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Ντανίλο Μπαρτέλ σημείωσε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Βλαντιμίρ Λούτσιτς είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ο Ντέβιν Μπούκερ είχε επίσης 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Πέττερι Κόπονεν 10 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 40-41, 56-58, 80-77

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.