Μόνη πρώτη η ΤΣΣΚΑ, έγραψε ιστορία η Γκραν Κανάρια, πρώτη νίκη για Νταρουσάφακα

Written by  Οκτ 17, 2018

Ένας ασταμάτητος Νάντο Ντε Κολό οδήγησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε μια μεγάλη και πολύ δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 86-89 και την άφησε μόνη για την ώρα στην κορυφή με δυο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Το παιχνίδι ήταν αντάξιο της ιστορίας και της βαριάς φανέλας των δυο αντιπάλων, διατηρώντας το ενδιαφέρον μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Η Μακάμπι έδειξε ότι φέτος είναι πιο ενισχυμένη από τις προηγούμενες χρονιές και έχει διάθεση να αφήσει το πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο, όπως και την πρώτη αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό, έτσι και τώρα, δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι και παρέμεινε χωρίς νίκη μετά από τις δυο πρώτες αγωνιστικές.

Αιτία ήταν ο εκπληκτικός Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος σταμάτησε στους 27 πόντους με 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα και οδήγησε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στην δύσκολη απόδραση, έχοντας στο πλευρό του τους Κάιλ Χάινς με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ, Γουίλ Κλίμπουρν που έκανε double-double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ και τον Κόρι Χίγκινς που τελείωσε με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από την Μακάμπι, ο Άντζελο Καλοϊάρο είχε 21 πόντους, με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Μάικλ Ρολ είχε 15 πόντους με 7 ασίστ και ο Ταρίκ Μπλακ 15 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 46-50, 68-67, 86-89

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Η Νταρουσάφακα δυσκολεύθηκε πολύ για να κάμψει την αντίσταση της Μπουντούτσνοστ, όμως, στο τέλος ήταν πιο ψύχραιμη και έφτασε στην επικράτηση με 71-63, παίρνοντας την πρώτη της νίκη στην φετινή διοργάνωση.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά της, με τους φιλοξενούμενους να αιφινιδιάζουν στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, διατηρώντας το προβάδισμα και φτάνοντας σε διψήφια διαφορά στο τέλος του δεκάλεπτου (14-25), όμως, οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν γρήγορα και με ένα εντυπωσιακό σερί 19-0 πέρασαν μπροστά με 34-25.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με την Μπουντούτσνοστ να προηγείται στο 36’ με 57-60 και να δείχνει ικανή να κάνει την πρώτη φετινή έκπληξη.

Τότε ήταν που μίλησε ο Ζάνις Πέινερς, ο οποίος σημείωσε συνεχόμενους πόντους για να δώσει το προβάδισμα ξανά στην Νταρουσάφακα, με την τουρκική ομάδα να φτάνει τελικά στην πρώτη της νίκη στην διοργάνωση.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 15 πόντους και 4 ασίστ, ο Στάντον Κιντ είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Μάικλ Έρικ σημείωσε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Τζέρεμι Έβανς τελείωσε με 7 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Από την Μπουντούτσνοστ, ο Ερλ Κλαρκ και ο Νεμάνια Γκόρντιτ είχαν από 11 πόντους και ο Νίκολα Ιβάνοβιτς είχε 10 πόντους με 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 14-25, 39-35, 53-49, 71-63

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Την δική της ιστορία έγραψε η Γκραν Κανάρια, η οποία πέτυχε την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα επί της Μπαρτσελόνα με 87-86 χάρη σε δυο ελεύθερες βολές του Κλέβιν Χάνα 13’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, επέστρεψαν από το -7 στο 35’ κάνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χαρούμενους τους φιλάθλους τους που γιόρτασαν αυτή την ιστορική επιτυχία.

Η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, παίρνοντας από νωρίς διψήφιες διαφορές, όμως, στο τελευταίο πεντάλεπτο έκανε όλες τις λάθος επιλογές μαζεμένες, χαρίζοντας τη νίκη στην αντίπαλό της.

Ο Κρίστοφερ Έβανς με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ο Κλέβιν Χάνα σημείωσε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ οι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, Ντι Τζέι Στρόμπερι και Κιμ Τιλί, σημείωσαν από 13 πόντους.

Από την Μπαρτσελόνα που έμεινε χωρίς νίκη μετά από δυο αγωνιστικές, όλα τα… λεφτά ήταν ο Κάιλ Κούριτς με 24 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Άντε Τόμιτς είχε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 44-44, 64-69, 87-86

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.