Χαμένη ευκαιρία στις λεπτομέρειες

Written by  Νοε 01, 2018

Ο Ολυμπιακός τρομοκράτησε για ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη επί της ρωσικής «αρκούδας» έπειτα από 9 χρόνια, αλλά στο τέλος έφυγε ηττημένος στις λεπτομέρειες με 69-65 έχοντας χάσει μια σημαντική ευκαιρία που σπάνια εμφανίζεται.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ιδανική άμυνα απέναντι στην… πολεμική μηχανή της ΤΣΣΚΑ, αναγκάζοντας την στην χειρότερη επιθετική επίδοσή της σε ένα ημίχρονο, την τελευταία πενταετία, ενώ την κράτησαν πολύ χαμηλά και στο σύνολο της αναμέτρησης, όμως, επιθετικά δεν έφτασαν σε υψηλά στάνταρ (15/39 δίποντα, 8/24 τρίποντα), ενώ πλήρωσαν το πολύ κακό τρίτο δεκάλεπτο, στη διάρκεια του οποίου υπέπεσαν σε 7 λάθη (συνολικά 12) και δέχθηκαν ένα επιμέρους 21-9 που ουσιαστικά άλλαξε την ροή του αγώνα.

Στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, ο Βασίλης Σπανούλης ξύπνησε στην ΤΣΣΚΑ… εφιάλτες από τα Final Four, όταν με 11 δικούς του πόντους οδήγησε τον Ολυμπιακό κοντά στην ανατροπή, μέχρι οι δυνάμεις και η τύχη να τον εγκαταλείψουν και μαζί να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με εμφανή προσήλωση στην άμυνα και με στόχο να χτυπήσει μέσα από την ρακέτα, εκεί που Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης πήραν τις πρώτες επιθέσεις για να δώσουν προβάδισμα 10-4 στο 5’ και να κερδίσουν αυτοπεποίθηση για την ελληνική ομάδα.

Έχοντας βγάλει εντελώς εκτός του Νάντο Ντε Κολό (τελείωσε άποντος το πρώτο ημίχρονο) ο Ολυμπιακός απειλούταν αρχικά από τον Γουίλ Κλίμπουρν και, στη συνέχεια, κυρίως από τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, όμως, εκτός του Ισπανού οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταφέρει να περιορίσουν πολύ καλά τα ατού της ρωσικής ομάδας, ομάδας, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 30-21 στο 16’ και να κλείσουν το ημίχρονο με προβάδισμα 35-31.

Ένα δίλεπτο έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους να κάνουν σερί 8-0 και, χάρη στην εκπληκτική βραδιά που βρέθηκε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ να μετατρέψουν το 35-39 υπέρ του Ολυμπιακού σε 43-39, προηγήθηκε με 50-41 δείχνοντας ότι έχει πάρει τον έλεγχο του αγώνα και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται με 52-44.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια στην τελευταία περίοδο, έπαιξε εξαιρετική άμυνα και άρχισε να μεταφέρει το άγχος του τελευταίου πεντάλεπτου στην ΤΣΣΚΑ. Ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο ισοφάρισε σε 61-61, ο Ολυμπιακός έχασε μαζεμένα ριμπάουντ για να προηγηθεί, ο Γουίλ Κλίμπουρων με 1/2 βολές έκανε το 64-63 στα 59’’, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε λάθος επιλογή και ο Κώστας Παπανικολάου με το 5ο φάουλ του έστειλε τον Κλίμπουρν ξανά στις βολές και ο Αμερικανός με 2/2 αυτή τη φορά έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους με 66-63.

Στο χρόνο που απέμεινε, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πλησιάσει ή να ισοφαρίσει και το τελικό 69-65 τον αφήνει με την γλυκόπικρη γεύση μιας καλής εμφάνισης, αλλά στο 3-2 και την ΤΣΣΚΑ αήττητη μετά από 5 αγωνιστικές.

Ο Βασίλης Σπανούλης τελείωσε με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος σημείωσε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Ζακ Λεντέι πρόσθεσε 8 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Από την ΤΣΣΚΑ, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν «καυτός» στο ξεκίνημα με 20 πόντους (6/10 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ στο τέλος τη ζημιά την έκανε ο Γουίλ Κλίμπουρν με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ, μία ασίστ και 4 κλεψίματα, με τον Κόρι Χίγκινς να προσθέτει 11 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 31-35, 52-44, 69-65

 

 

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.