Έβαλε στοπ στο αήττητο της Ρεάλ ο Ολυμπιακός

Written by  Νοε 22, 2018

Ο Ολυμπιακός έχοντας πλουραλισμό επιθετικά και μαχητικότητα στην άμυνα και με ένα Βασίλη Σπανούλη και ένα Γουίλιαμ Γκος εξαιρετικούς σταμάτησε το αήττητο της Ρεάλ επικρατώντας με 88-83 στην 9η στροφή της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Γκος, Παπανικολάου, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ με τον Κώστα Παπανικολάου να ξεκινά στο δύο για ένα ακόμη παιχνίδι.Στα πρώτα δύο λεπτά ο Ολυμπιακός δεν σιγούρεψε τις επιθέσεις του η Ρεάλ προηγήθηκε με 7-2 σε ένα παιχνίδι ταχύτητας.Έτσι γρήγορα γρήγορα έγινε αλλαγή του Τίμα με τον Σπανούλη και στην αμέσως επόμενη επίθεση ακολούθησε ένα τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου για το 7-5, με τον Έλληνα διεθνή να παίζει εξαιρετικά και να πασάρει στον Πρίντεζη για το 7-7 στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης.

Με καλάθι του αρχηγού του ο Ολυμπιακός προσπέρασε για πρώτη φορά με 9-7 και με κλέψιμο δικό του ο Πρίντεζης αύξησε τη διαφορά σε 11-7 στο πρώτο πεντάλεπτο αναγκάζοντας τον προπονητή της Ρεάλ στο πρώτο του τάιμ άουτ. Ο Μιλουτίνοφ στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού από το τάιμ άουτ έβαλε μπροστά τους ερυθρόλευκος με 13-7 για να απαντήσει ο Φερνάντεθ για το 13-9 στα πρώτα έξι λεπτά. Ο Σπανούλης όμως ήταν ζεστός και με τρίποντο ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 7 (16-9). Η αναμέτρηση πήρε φωτιά επιθετικά με τις δύο ομάδες να εκτελούν από την περιφέρεια και ο Ολυμπιακός στα πρώτα οκτώ λεπτά να προηγείται με 22-20 σε ένα θερμό και με παλμό από κόσμο ΣΕΦ.

Ακολούθησε ένα λεπτό Ζακ Λεντέι με ένα τρίποντο και ένα δίποντο ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Γκος να κάνει το 27-20 στο ένατο λεπτό. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με μια προσωπική ενέργεια του Γκος , ο οποίος έκανε το 29-22 σε ένα πλούσιο ξεκίνημα στην αναμέτρηση. Γκος και Σπανούλης με 7 πόντους οδηγούσαν την κούρσα με τον Ολυμπιακό να έχει 80% στο τρίποντο (4/5), ενώ ο Φερνάντεζ για τη Ρεάλ είχε 8 πόντους.

Το πρώτο δίποντο  του δευτέρου δεκαλέπτου άνηκε στον Νικόλα Μιλουτίνοφ, είχε προηγηθεί μια βολή του Λεντέι,  που έδωσε την μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό μπροστά 32-22. Άμεση ήταν η απάντηση της Ρεάλ που με ένα δικό της σερί 10-0 ισοφάρισε 32-32 στο 15’ σε ένα πρώτο μισό του δευτέρου δεκαλέπτου όπου οι ερυθρόλευκοι εκτός της αστοχίας τους είχαν κακές επιθετικά επιλογές καθυστερώντας στην τελική προσπάθεια, ενώ δεν είχαν την έκρηξη του πρώτου δεκαλέπτου σε αντίθεση με την Ρεάλ που δεν ήταν καλύτερη αλλά είχε πιο εύκολες επιθετικά επιλογές.

Τη λύση μετά το τάιμ άουτ έδωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού όπου με τρίποντο έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό μπροστά με 35-32 για να απαντήσει ο Πρέπελιτς με δικό του τρίποντο και να το πάρει προσωπικά ο Βασίλης Σπανούλης, όπου στην επόμενη επίθεση πέτυχε διπλό τρίποντο σε μια επίθεση για το 41-35 (16’) σε μια βραδιά εξαιρετική για τον ίδιο όπως έδειχνε, καθώς έγραφε ήδη 16 πόντους με 4/4 τρίποντα.

Η περιφέρεια του Ολυμπιακού βρήκε τον ρυθμό της ξανά με τον Γκος να ανεβάζει την διαφορά σε διψήφιο και πάλι με δικό του τρίποντο 46-36 στο 17΄και το ΣΕΦ να σηκώνεται όρθιο, ενώ ο ίδιος έγραψε με δύο βολές και το 48-36 στην αμέσως επόμενη επίθεση. Ο Ολυμπιακός έμοιαζε κυρίαρχος σε άμυνα και επίθεση και η Ρεάλ εκτός παιχνιδιού στο τελευταίο πεντάλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου. Αποτέλεσμα αυτού ο Ολυμπιακός να είναι μπροστά στο ημίχρονο με 52-41.

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε 16 πόντους με 4/4 τρίποντα, όπως και ο Γκος αλλά με 2/2 τρίποντα. Συνολικά ο Ολυμπιακός είχε 8/13 τρίποντα και ποσοστό 61 %.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Σπανούλη, Γκος, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.

Στα πρώτα δύο λεπτά οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να ελέγξουν τον ρυθμό των επιθέσεων τους ώστε να διατηρήσουν και τη διαφορά, η Ρεάλ από την άλλη ήθελε γρήγορα σουτ και το κατάφερε αφού μείωσε σε 55-50. Ο Ολυμπιακός κάπου κόλλησε επιθετικά, αφού είχε μόλις τρεις πόντους σε τέσσερα λεπτά, η Ρεάλ μείωσε ακόμη περισσότερο σε 55-52 και ο Μπλατ πήρε το πρώτο τάιμ άουτ του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Στρέλνιεκς ήταν αυτός που ξεκόλλησε τους ερυθρόλευκους με τρίποντο ύστερα από δικό του κλέψιμο ανεβάζοντας την διαφορά στους έξι 58-52 στο 25΄. Η περιφέρεια της Ρεάλ ήταν δυνατή στο τρίτο δεκάλεπτο ο Κάρολ σε εξαιρετική ημέρα και η διαφορά εξανεμίστηκε στο  29΄(63-63).Οι δύο ομάδες έκλεισαν το δεκάλεπτο ισόπαλες 65-65 και οι διαφορές τους για τη νίκη θα λυνόντουσαν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Κάρολ για την Ρεάλ με 16 πόντους και 4/7 τρίποντα ήταν αυτός που της έδωσε και την ώθηση, ώστε να φέρει την αναμέτρηση στα ίσια.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Στρέλνιεκς για το 68-65, οποίος έγινε και ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού μετά τους Σπανούλη και Γκος που πατούσε σε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ με δικό του καλάθι οι ερυθρόλευκοι μπήκαν μπροστά με 70-65 στο 32΄και ο κόσμος για μια ακόμη φορά έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ. Η Ρεάλ έμοιαζε υπνωτισμένη στα πρώτα λεπτά οδηγώντας τον προπονητή της σε τάιμ άουτ στο 33’ , καθώς οι Ισπανοί δεν έβρισκαν λύση επιθετικά. Η Ρεάλ σημείωσε τους πρώτους πόντους στο δεκάλεπτο στο 34’ με δύο βολές του Ταβάρες για να απαντήσει ο Σπανούλης με δίποντο για το 73-67. Η Ισπανική ομάδα δεν έβρισκε λύσεις, σημείωνε πόντους μόνο από την γραμμή των βολών και ο Ζακ Λεντέι έγινε ο τέταρτος παίκτης του Ολυμπιακού με διψήφιο αριθμό πόντων γράφοντας με καλάθι και βολή το 76-68 μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Η Ρεάλ δέχτηκε τεχνική ποινή ο Στρέλνιεκς έκανε το 77-70 στο 37΄και ο αρχηγός εκτέλεσε για το 80-70 με τον Ολυμπιακό δυόμιση λεπτά πριν το τέλος να κρατά τη νίκη και με τα δύο του χέρια. Η Ρεάλ φυσικά δεν θα έμενε με τα χέρια κάτω και με γρήγορο σερί 5-0 μείωσε σε 80-75 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Ο Μιλουτίνοφ όμως ήταν εκεί και με δίποντο ανέβασε σε 82-75, καθώς μπαίναμε πλέον στο τελευταίο λεπτό. Ο Καμπάτσο πήρε φάουλ πάνω στο τρίποντο στην επόμενη φάση και με εύστοχες βολές μείωσε και πάλι σε 82-78.

Στα 29 δευτερόλεπτα η Ρεάλ δεν κατάφερε να εκδηλώσει σωστά την επίθεση της υπέπεσε σε παράβαση και ο Ολυμπιακός στα 18 δευτερόλεπτα ήταν μπροστά με 82-78 και είχε την μπάλα δική του. Η Ρεάλ έκανε γρήγορα φάουλ στον Γκος αυτός ευστόχησε κάνοντας το 84-78, η Ρεάλ στην δική της επίθεση έκανε το 84-80 με τον Καμπάτσο και αμέσως έγινε φάουλ πάνω στον Πρίντεζη στα 11 δευτερόλεπτα, ο οποίος αστόχησε και στις δύο, ενώ στην διεκδίκηση έγινε φάουλ πάνω στον Φερνάντεζ που έκανε το 84-81. Ακολούθησε εκ νέου γρήγορο φάουλ πάνω στον Γκος στα 10 δευτερόλεπτα, όμως αυτός δεν μιμήθηκε τον Πρίντεζη, ευστόχησε και στις δύο κάνοντας το 86-81. Η Ρεάλ μείωσε σε 86-83 με τον Ράντολφ και στα τέσσερα δευτερόλεπτα ο Γκος βρέθηκε στη γραμμή των βολών και απόλυτα ψύχραιμος έκανε το 88-83 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτος σκόρερ ο Γκος με 23 πόντους, ακολούθησε ο Σπανούλης με 20, ενώ την τετράδα έκλεισαν οι Στρέλνιεκς με 15 και Λεντέι με 12 πόντους. Για τη Ρεάλ ο Κάρολ είχε 16 πόντους και ο Καμπάτσο 14.

Τα δεκάλεπτα: 29-22, 52-41, 65-65,88-83

Δείτε την στατιστική ΕΔΩ

πηγή φωτό euroleague.net

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.