Νίκη και ψυχολογία πριν την… ευρωπαϊκή τουρνέ

Written by  Ιαν 09, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας της ανεβασμένης Μπάγερν Μονάχου με 77-67 και πήρε μια καλή ψυχολογική ανάταση, πριν από τον… Γολγοθά των συνεχόμενων εκτός έδρας αναμετρήσεων που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του στη διοργάνωση.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοσή τους, ωστόσο, ήταν ουσιαστικοί στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ενώ με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κάνει ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα και τον Νικ Καλάθη να κάνει ένα ακόμα double-double, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις, πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στην γερμανική ομάδα, την οποία έπιασε στην ισοβαθμία στην 8η θέση, έχοντας, μάλιστα, καλύψει και την διαφορά της ήττας του στον πρώτο γύρο.

Ο Τζέημς Γκιστ μπήκε.. φουριόζος πετυχαίνοντας συνεχόμενους πόντους στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, βάζοντας από νωρίς μπροστά τον Παναθηναϊκό, που με ταχύτητα και πολύ καλή κυκλοφορία πήρε ένα μικρό προβάδισμα, έφτασε γρήγορα σε διψήφια διαφορά (19-9) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με διπλό σκορ (22-11).

Αν και ήταν αρκετά άστοχοι και πάλι από τα 6,75 μ. (2/8 τρίποντα), οι «πράσινοι» με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αναλαμβάνει την σκυτάλη (11 π. στο ημίχρονο), ανέβασαν τη διαφορά στους 15 (26-11) και, παρά τις προσπάθειες της γερμανικής ομάδας να μειώσει, απειλώντας σχεδόν αποκλειστικά με τον Ντέρικ Γουίλιαμς, δεν δυσκολεύθηκαν να κλείσουν το ημίχρονο με προβάδισμα 43-32.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έκλεβε και μοίραζε μπάλες, κάνοντας… ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του διατηρώντας την διαφορά ασφαλείας με την γερμανική ομάδα που προσπάθησε να μειώσει και το τελικό 77-67 κάνει διπλά ευτυχισμένους τους «πράσινους», αφού μαζί με τη νίκη, πήραν και τη διαφορά πριν ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη για την κρίσιμη «μάχη» με την Μπαρτσελόνα.

Ο Νικ Καλάθης ήταν εκπληκτικός ξανά μετά από καιρό, σημειώνοντας 14 πόντους με 6 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε career high με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Τζέημς Γκιστ είχε επίσης θετική παρουσία με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Ντεσόν Τόμας είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι πρόσθεσε 11 πόντους.

Από την Μπάγερν, ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο Ντέρικ Γουίλιαμς που σταμάτησε στους 21 πόντους, με τον Πέττερι Κόπονεν να έχει 9 πόντους με μόλις 1/6 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 43-32, 59-50, 77-67

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.