Print this page

Πληγώθηκε ξανά από τα ίδια λάθη

Written by  Ιαν 12, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ άντεξε για περίπου 35’ στη Βαρκελώνη διεκδικώντας την νίκη στην πρώτη από την σειρά των εκτός έδρας αναμετρήσεων, ωστόσο, για ένα ακόμα παιχνίδι δεν απέφυγε τα μοιραία λάθη στο τέλος, με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα από την φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα με 79-68 και να μείνει στο 8-10 και την10η θέση σε τριπλή ισοβαθμία με την Μπασκόνια και την Αρμάνι Μιλάνο.

Οι Πρωταθλητές εξακολουθούν να ψάχνουν την εκτός έδρας αγωνιστική τους ταυτότητα του παρελθόντος και αυτή τη φορά, χωρίς να θέλξουν ιδιαίτερα, έδειξαν σημάδια πως μπορούν να ανατρέψουν την κατάστασή τους στην βαθμολογία, ωστόσο, το άγχος, η έλλειψη καθαρού μυαλού και η αστοχία στέρησαν από τους «πράσινους» και αυτή την ευκαιρία.

Η Μπαρτσελόνα που μετρά 5 συνεχόμενες νίκες και πλέον μοιράζεται την 5η θέση με τον Ολυμπιακό, κυριάρχησε στα ριμπάουντ μαζεύοντας σχεδόν τα διπλάσια (33 έναντι 17), ενώ έκανε πάρτι μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής ομάδας, τελειώνοντας την αναμέτρηση με συνολικά 21/30 δίποντα.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός, με εξαίρεση τον Ιωάννη Παπαπέτρου, δεν βρήκε σημείο αναφοράς στην επίθεση και, παρ’ όλο που αμυντικά δεν ήταν κακός, δεν εκμεταλλεύτηκε τις περισσότερες από τις ευκαιρίες που του δίνονταν να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο.

Πλέον, επικεντρώνεται στην πολύ κρίσιμη αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας στο Κάουνας, απέναντι στην Ζαλγκίρις που καίγεται επίσης για νίκες, όπου αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του και ο Σον Κιλπάτρικ, ελπίζοντας πως θα αλλάξει πολλά προκειμένου να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα.

Η αναμέτρηση

Με δυο τρίποντα από Γκιστ και Καλάθη, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 0-6 στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όμως, στη συνέχεια, αδυνατώντας να περιορίσει τον Τομά Ερτέλ που μπήκε φουριόζος, δέχθηκε σερί 10-0 για να προηγηθεί η Μπαρτσελόνα με 10-6.

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ άστοχοι (μόλις 2/10 δίποντα στο δεκάλεπτο), με τους γηπεδούχους να κλείνουν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 17-13.

Η άμυνα της ελληνικής ομάδας μέσα στη ρακέτα ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι πολύ soft, με συνέπεια η Μπαρτσελόνα να ανεβάσει γρήγορα τη διαφορά στο +9 (23-14), όμως, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και πάλι και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αναλαμβάνει το σκοράρισμα, ισοφάρισε σε 34-34 και έκλεισε το ημίχρονο με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 37-36.

Με εκπληκτική άμυνα ο Παναθηναϊκός κράτησε την Μπαρτσελόνα χωρίς πόντο για περισσότερα από 3’ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, όταν και προηγήθηκε με 37-40, όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού η περιφερειακή άμυνα ήταν κάκιστη, με τους Ισπανούς να σημειώνουν συνεχόμενα τρίποντα και να κάνουν σερί 14-0 που τους έφερε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (53-42).

Οι «πράσινοι» δεν τα παράτησαν, πίεσαν περισσότερο στην άμυνα και μείωσαν στο τέλος του δεκάλεπτου σε 56-52 και έδειξαν ότι θα μπορούσαν να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε αρκετά για να μειώσει κι άλλο και να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι μέχρι το τέλος, αλλά τα επιπόλαια λάθη στην επίθεση και η σταθερή αδυναμία μέσα στη ρακέτα επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να χτίζει τη διαφορά και με το τρίποντο του Ερτέλ να ξαναπηγαίνει στο +10 (75-65 στο 39’) κλειδώνοντας τη νίκη στη Βαρκελώνη.

Το τελικό 79-68 αφήνει μια ακόμα πικρή γεύση στην ελληνική ομάδα, που βλέπει τη χρονιά να δυσκολεύει όλο και περισσότερο.

Πέραν του Ιωάννη Παπαπέτρου που τελείωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 κλεψίματα, ουδείς άλλος «πράσινος» έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Νικ Καλάθη να έχει 8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Την μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό την έκανε ο Τομά Ερτέλ που τελείωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τον Κέβιν Σεραφίν να έχει 14 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 37-36, 56-52, 79-68

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net