Print this page

Πλεονέκτημα τέλος, «καμπανάκι» για την οκτάδα

Written by  Φεβ 21, 2019

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δύσκολης αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές, γνωρίζοντας την ήττα με 75-65 και πλέον, όχι μόνο αποχαιρετά τις πιθανότητές του για την τετράδα, αλλά πλέον, αρχίζει να ανησυχεί ακόμα και για την πρόκρισή του στα play off.

Οι «ερυθρόλευκοι», που αγωνίστηκαν χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου, υπέπεσαν σε πολλά αβίαστα και ανόητα λάθη (συνολικά 14), ενώ, παρά το γεγονός ότι κυριάρχησαν κατά κράτος στη μάχη των ριμπάουντ (34 έναντι 26 της Εφές), δεν κατάφεραν να πιέσουν ουσιαστικά την τουρκική ομάδα.

Πλέον, μετρώντας 4 συνεχόμενες ήττες, βρίσκονται στο 12-11 και κινδυνεύουν να μπλέξουν σε σενάρια πολλαπλής ισοβαθμίας, με τον κίνδυνο να μείνουν εκτός play off να είναι πλέον αρκετά ορατός.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς συνεχόμενα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού έφεραν ισάριθμα τρίποντα για την Εφές που προηγήθηκε από το πρώτο λεπτό με 6-0, ενώ με την περιφέρειά της να πετάει… φωτιές (4/9 τρίποντα στο δεκάλεπτο), έφτασε το +9 (18-9), όμως, η ελληνική ομάδα που ξεκίνησε με 6 λάθη, γύρισε… διακόπτη και με τους Γουέμπερ και Μιλουτίνοφ αρχικά, αλλά και τον εισελθόντα Λεντέι, έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 13-0 πριν κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 18-22.

Το σερί του Ολυμπιακού έφτασε το 17-0 για να προηγηθεί με 18-26 και να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, όμως, οι γηπεδούχοι απάντησαν με τη σειρά τους, μείωσαν σταθερά, ισοφάρισαν (34-34) και πέρασαν μπροστά με τη λήξη του ημιχρόνου με 36-35.

Η έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου ήταν πανομοιότυπη με το πρώτο, με την Εφές να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που της έδινε ο Ολυμπιακός, που μπήκε νωθρός και χωρίς καθαρό μυαλό, για να προηγηθεί για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (47-37) και, παρά την προσπάθεια των Πειραιωτών που μείωσαν στο καλάθι (51-49), διατήρησε το προβάδισμα με 56-49.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε υπνωτισμένος και να χάνει δυνάμεις, με συνέπεια η Εφές να προηγηθεί με 60-49, παίρνοντας τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, με την ελληνική ομάδα να καταφέρνει μεν να μειώσει σε 62-59, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 75-65 και να ανεβαίνουν στο 15-8 και να παραμένουν σταθερά στις θέσεις της τετράδας.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς σημείωσε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ στην πρώτη του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, ο Μπριάντε Γουέμπερ σημείωσε 8 πόντους με 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό έκανε ο Σέιν Λάρκιν με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Κρούνοσλαβ Σίμον σημείωσε 13 πόντους, ο Αντριέν Μερμάν σημείωσε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Μπράιαντ Ντάνστον σημείωσε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Βασίλιε Μίσιτς έκανε επίσης καλό παιχνίδι με 10 πόντους και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 36-35, 56-49, 75-65

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.