Πρωτιά και με τη «βούλα» και… δώρο στον Ολυμπιακό

Written by  Μαρ 28, 2019

Η Φενερμπαχτσέ πιστοποίησε ότι είναι η κορυφαία ομάδα φέτος στην regular season, αφού, παρά τις απουσίες της, επικράτησε σχετικά εύκολα της Αρμάνι Μιλάνο με 104-90, εξασφάλισε και τυπικά την πρώτη θέση στην βαθμολογία και έκανε ένα μεγάλο δώρο στον Ολυμπιακό, αφού πλέον κρατά και πάλι την τύχη του στα χέρια του, αφού με 2/2 στα παιχνίδια που απομένουν, θα τερματίσει στην πρώτη οκτάδα.

Οι Πρωταθλητές Τουρκίας ταξίδεψαν χωρίς τους Γιαν Βέσελι και Κώστα Σλούκα και με τον Μάρκο Γκούντουριτς αμφίβολο μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης, ωστόσο, διαθέτουν τόσο βαθύ ρόστερ που οι απουσίες τους δεν κόστισαν, αντίθετα έπαιξαν εξαιρετικά και έδειξαν ότι φέτος έχουν πολλές πιθανότητες να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Η ιταλική ομάδα από την άλλη, έχασε ένα ακόμα παιχνίδι στην έδρα της, έμεινε στο 14-15 και βρέθηκε πλέον να παίζει το μέλλον της την τελευταία αγωνιστική στην Πόλη απέναντι στην Αναντολού Εφές.

Με τον Μπόμπι Ντίξον σε μεγάλα κέφια (13πόντοι, 3 ασίστ στο δεκάλεπτο) και τον Μάικ Τζέημς εντελώς εκτός παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά (0 πόντοι, 3 λάθη στην πρώτη περίοδο), η Φενέρ πήρε μια διαφορά (9-16 στο 5’) και δεν δυσκολεύθηκε να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με 17-22.

Η τουρκική ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, καταφέρνοντας να διατηρεί χωρίς κόπο το προβάδισμά της, το οποίο έφτασε σε διψήφια επίπεδα (35-48) πριν το ημίχρονο βρει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με την Φενερμπαχτσέ να προηγείται με 42-52.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Αρμάνι προσπάθησε να βγάλει κάποια αντίδραση, καταφέρνοντας να μειώσει σε 66-69, αλλά η Φενέρ άντεξε την πίεση και δεν επέτρεψε να μειώσει άλλο, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 5 πόντων (68-73), ενώ στη συνέχεια πάτησε ξανά… γκάζι, έφτασε το +11 (70-81) και δεν ξανακοίταξε πίσω.

Η Αρμάνι τα είχε σχεδόν παρατήσει, η διαφορά έφτασε ακόμα και το +19 (81-100) και η Φενερμπαχτσέ πήρε την εμφατική νίκη με 90-104.

Ο Μπόμπι Ντίξον σταμάτησε στους 23 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Νίκολα Κάλινιτς είχε 22 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Έρικ Γκριν σημείωσε 12 πόντους και ο Μελίχ Μαχμούτογλου πρόσθεσε άλλους 10 πόντους για την ομάδα του.

Ο Τζέημς Νάναλι έκανε σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στους πρώην συμπαίκτες του, ολοκληρώνοντας με 26 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Κέρτις Τζέρελς σημείωσε 20 πόντους με 3 ασίστ και ο Βλαντιμίρ Μίτσοφ πρόσθεσε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 42-52, 68-73,

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.