Print this page

Επίλογος με ματσάρα πριν τα play off στην Πόλη

Written by  Απρ 05, 2019

Παρά το αδιάφορο της αναμέτρησης, Φενερμπαχτσέ και Μακάμπι Τελ Αβίβ έδωσαν μια πολύ καλή μπασκετική παράσταση, αντάξια της ποιότητας των δυο ομάδων με την τουρκική ομάδα να παίρνει τελικά τη νίκη με ένα εντυπωσιακό τρίποντο του Κώστα Σλούκα στην εκπνοή και να ετοιμάζεται για τις μάχες των play off με την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν για την ιστορία και το γόητρό τους σαν να κρίνονταν πολλά από την έκβαση της αναμέτρησης και αυτό χάρισε σε όσους την παρακολούθησαν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κάνει μια πολύ δυνατή προπόνηση ενόψει τω play off στα οποία πηγαίνει ως πρώτη με τελικό απολογισμό 25-5.

Αλλά και η Μακάμπι, που μέχρι την νίκη της Ζαλγκίρις επί της Ρεάλ υπήρχαν σενάρια που της χάριζαν την πρόκριση, έπαιξε με πάθος και διεκδίκησε τη νίκη, μένοντας στο τέλος με την γλυκόπικρη γεύση ότι έφτασε κοντά στην μεγάλη επιστροφή μετά την έλευση του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο της.  

Η Μακάμπι προηγήθηκε 6-10 με τον Μπλακ να έχει ξεκινήσει πολύ ζεστός, ενώ διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι το 8’ όταν η Φενερμπαχτσέ προηγήθηκε με 17-16 και το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 20-20.

Με τρίποντο του Σλούκα η Φενέρ προηγήθηκε με 25-20, αλλά η Μακάμπι παρέμεινε κοντά, με την κατάληξη του ημιχρόνου να είναι η ίδια, αφού οι δυο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλοι με 41-41.

Η Μακάμπι μπήκε φουριόζα στο τρίτο δεκάλεπτο και με σερί 10-0 προηγήθηκε με 41-51 και αιφνιδίασε τους γηπεδούχους που προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφεραν να διατηρήσουν προβάδισμα ασφαλείας με 51-59 στο τέλος της περιόδου.

Η Φενερμπαχτσέ εμφανίστηκε… αγριεμένη στην τελευταία περίοδο και με ασφυκτική άμυνα, όχι μόνο μείωσε αμέσως, αλλά πέρασε μπροστά με 70-63 και έγινε το «αφεντικό» της αναμέτρησης.

Η Μακάμπι, ωστόσο, δεν τα παράτησε, απάντησε με δικό της σερί 8-0 για να περάσει ξανά μπροστά (70-71), το παιχνίδι πήγε στην ρουλέτα των βολών, με τον Κώστα Σλούκα να χαρίζει τη νίκη με buzzer beater τρίποντο για το 78-75 και να κλείνει με τον καλύτερο τρόπο μια ακόμα μεγάλη φετινή εμφάνιση.

Ο διεθνής γκαρντ τελείωσε με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, με τον Λουίτζι Ντατόμε να προσθέτει 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και τον Μάρκο Γκούντουριτς να έχει 13 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Από τη Μακάμπι, ο Ταρίκ Μπλακ σημείωσε 23 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Σκότι Γουίλμπεκιν είχε 13 πόνρους με 3 ασίστ και ο Ντενί Αβντιτζά είχε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 41-41, 51-59, 78-75

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net