Αποχαιρετισμός με γλυκόπικρο χαμόγελο

Written by  Απρ 05, 2019

Με ένα γλυκόπικρο χαμόγελο αποχαιρέτισε την φετινή Euroleague ο Ολυμπιακός που στην τελευταία του εμφάνιση μπροστά στο λιγοστό κοινό του, έπαιξε όμορφο μπάσκετ, συνέτριψε την Νταρουσάφακα με 99-74 και απάλυνε όσο ήταν δυνατό την πίκρα του σκληρού αποκλεισμού από την συνέχεια της διοργάνωσης, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων που, ωστόσο, δεν γέμισαν το ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και εμφανώς δεν είχαν διάθεση για μπάσκετ, αφού τα νέα από την Μαδρίτη της προηγούμενης μέρας τους είχαν κόψει εντελώς τα φτερά, εντούτοις, όσο περνούσε η ώρα αποφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι τους και να προσφέρουν μια τελευταία καλή παράσταση για τη φετινή χρονιά που τους βρίσκει με τελικό απολογισμό 15-15 και στην 9η θέση με μια μεγάλη απογοήτευση για τον καταστροφικό δεύτερο γύρο που τους στέρησε την είσοδο στα play off.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, απογοητευμένοι από την πορεία της ομάδας, δεν εμφανίστηκαν μαζικά στο ΣΕΦ, με την ατμόσφαιρα να είναι εξαρχής μουδιασμένη, ενώ πολύ χλιαρά ήταν τα χειροκροτήματα κατά την είσοδο της ομάδας και του προπονητή. Παρ’ όλα αυτά, όσο ο χρόνος κυλούσε, το χειροκρότημα γινόταν όλο και πιο θερμό, με τους φιλάθλους στο τέλος να αναγνωρίζουν όλα όσα έχει προσφέρει η ομάδα και να την στηρίζουν μετά από μια ομολογουμένως αποτυχημένη σεζόν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε χαλαρό ρυθμό με τις δυο ομάδες να βγάζουν την έλλειψη κινήτρου στο παιχνίδι τους και τους Μιλουτίνοφ-Γουέμπερ από τον Ολυμπιακό, Έρικ-Ντάγκλας από τη Νταρουσάφακα να παίρνουν τις πρώτες προσπάθειες.

Η τουρκική ομάδα που έχει από καιρό συνηθίσει την ιδέα του αποκλεισμού είχε περισσότερη ενέργεια και προηγήθηκε με 8-13, ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 8-0 για το 16-13, όμως, δεν είχε καθόλου συγκέντρωση, ενώ και η παρουσία των Λεντέι, Μπόγρη και Τουπάν δεν βοήθησε καθόλου, με την Νταρουσάφακα που σούταρε εξαιρετικά (4/7 τρίποντα) να περνά ξανά μπροστά με 17-23, να φτάνει ακόμα και το +9 (19-28) και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 20-28.

Ο Ολυμπιακός ήταν εκτός τόπου και χρόνου, με την Νταρουσάφακα να φτάνει εύκολα το +11 (24-35) και την απογοήτευση να μεγαλώνει από την εικόνα που παρουσίαζαν οι «ερυθρόλευκοι» στο παρκέ, που παρ’ όλα αυτά, περνώντας τη μπάλα σχεδόν αποκλειστικά μέσα στη ρακέτα με τους Λεντέι και Μιλουτίνοφ να σκοράρουν συνεχώς, μείωσαν σταδιακά και πέρασαν μπροστά στο τέλος του ημιχρόνου με όμορφη ενέργεια του Άξελ Τουπάν για το 45-44.

Με περισσότερη ενέργεια και τον Γουίλιαμς-Γκος να σκοράρει συνεχόμενους πόντους, ο Ολυμπιακός άρχισε να δημιουργεί μια διαφορά και έφτασε για πρώτη φορά το +10 (59-49), ενώ με τον Αμερικανό να συνεχίζει να πετυχαίνει πόντους με κάθε τρόπο, έφτασε το +19 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου (75-56) και έδωσε στους λιγοστούς φιλάθλους την ευκαιρία να χειροκροτήσουν θερμά τις προσπάθειες των Πειραιωτών.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν πλέον για να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους τους που συνέχισαν να τραγουδούν και να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +29 (94-65), δίνοντας την ευκαιρία στον Ντέηβιντ Μπλατ να δώσει χρόνο στα τελευταία λεπτά στους Δημήτρη Αγραβάνη και Αλεξέι Ποκουσέφσκι και το τελικό 99-74 ολοκλήρωσε με ένα κάποιο χαμόγελο την φετινή ευρωπαϊκή τους περιπέτεια.

Σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος τελείωσε με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ προσέφερε 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και ένα κόψιμο, στην πιθανότατα τελευταία ευρωπαϊκή του παρουσία, αφού το καλοκαίρι όλες οι πιθανότητες είναι να μετακομίσει στο ΝΒΑ, ο Ζακ Λεντέι είχε 16 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο ΜΠριάντε Γουέμπερ σημείωσε 13 πόντους με 3 ασίστ, ο Γιώργος Πρίντεζης 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Κώστας Παπανικολάου 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την Νταρυσάφακα που τελείωσε στην τελευταία θέση με απολογισμό 5-25, ο Μπερκ Ντεμίρ σημείωσε 12 πόντους, ο Τζέρεμι Έβανς 11 και ο Στάντον Κιντ 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 45-44, 75-56, 99-74

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.