Με «Jumbotron» και νικήτρια την Αρμάνι η πρεμιέρα του τουρνουά «Π. Γιαννακόπουλος»

Written by  Σεπ 21, 2019

Με ένα σημαντικό παιχνίδι, καινοτομίες, χαμόγελα, συγκίνηση και βραβεύσεις άνοιξε η «αυλαία» του τουρνουά «Π. Γιαννακόπουλος», με την Αρμάνι Μιλάνο να επικρατεί της Φενερμπαχτσέ με 79-75 και να δίνει μια πρώτη γεύση από τα καινούρια στοιχεία που αναμένεται να δείξει στη χρονιά που ξεκινά.

Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, με πολλές καινοτομίες, όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση το «Jumbotron», του νέου πίνακα στα πρότυπα του ΝΒΑ που τοποθετήθηκε στην οροφή του γηπέδου, το 2ο τουρνουά στη μνήμη του εμβληματικού προέδρου των «πρασίνων» ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χειροκροτήθηκε για πολλοστή φορά σε παρουσία του στο ΟΑΚΑ, επιβεβαιώνοντας τις πολύ καλές αναμνήσεις που έχει αφήσει η προσφορά του στο «τριφύλλι», ανταποδίδοντας την αγάπη που δέχθηκε, από τους φιλάθλους της ομάδας, ενώ ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, βράβευσε τους νεαρούς αθλητές του Πανιωνίου που κατέκτησαν το 2ο Μίνι Τουρνουά Ακαδημιών «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Στο παρκέ, Έτορε Μεσίνα και Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρουσίασαν δυο από τις ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρωλίγκα που ξεκινά και αμφότερες φρόντισαν να χαρίσουν όμορφο θέαμα και να αποζημιώσουν τους φιλάθλους.

Η Φενερμπαχτσέ ξεκίνησε πολύ δυνατά, προηγούμενη με 12-2 και προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με 21-14, αλλά στη συνέχεια, η ιταλική ομάδα ισορρόπησε το παιχνίδι, μείωσε και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 34-37.

Το παιχνίδι έμεινε ντέρμπι και στο δεύτερο μέρος, αντάξιο των προσδοκιών και της ποιότητας των δυο αντιπάλων, με τη Φενερμπαχτσέ να προηγείται στο τέλος της τρίτης περιόδου με 56-54, αλλά η Αρμάνι ήταν καλύτερη στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, παίρνοντας τη νίκη με 75-79 και το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ που σημείωσε 26 πόντους, με τον Σέλβιν Μακ να προσθέτει 15, ενώ από τη Φενερμπαχτσέ 13 πόντους σημείωσε ο Κώστας Σλούκας και από 12 οι Μπόμπι Ντίξον και Ντέρικ Γουίλιαμς.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, το ΟΑΚΑ λύγισε από συγκίνηση, όταν ανέβηκε στην οροφή η φωτογραφία του Θανάση Γιαννακόπουλου, έτερου των δύο αδερφών και σπουδαίων παραγόντων του Παναθηναϊκού, ο οποίος έφυγε πριν από μερικούς μήνες από τη ζωή. 

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 34-37, 56-54, 75-79

Φωτό: paobc/twitter

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.