Print this page

Αισθητή η βελτίωση, χρειάζεται ακόμα δουλειά

Written by  Σεπ 22, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο στον μικρό τελικό του «2ου τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος», επικράτησε με 84-74 της Φενερμπαχτσέ και κατετάγη τρίτος σε μια διοργάνωση που και πάλι είχε πολλές συγκινήσεις, έδειξε, ωστόσο, πως έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δύσκολης χρονιάς.

Κάθε αναμέτρηση για τους «πράσινου» απέναντι στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει πάντα θερμό κλίμα, με τον Σέρβο τεχνικό να καταχειροκροτείται πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, όπως και ο Κώστας Σλούκας, που παραμένει διακαής πόθος των φιλάθλων του «τριφυλλιού».

Παρά το γεγονός ότι η Φενερμπαχτσέ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και δυσκολεύεται να μονταριστεί σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας, αφού της λείπουν οι Ντατόμε, Βέσελι, Λοβέρν και Κάλινιτς, οι αναμετρήσεις μεταξύ των δυο αντιπάλων είναι πάντα γεμάτες δυνατές μάχες.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός ήταν αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με την χθεσινή αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, έπαιξε καλύτερα στην άμυνα, είχε αυτοματισμούς και καλές συνεργασίες, έτρεξε στο γήπεδο και έπαιξε κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ, ενώ με τον Τζίμερ Φριντέρ να παίρνει και πάλι το… όπλο του, έδειξε ότι η περιφέρεια θα είναι φέτος το πιο δυνατό στοιχείο του παιχνιδιού του.

Δεν έλειψαν, ωστόσο, τα πολλά κενά διαστήματα, που έφεραν τη μείωση της διαφορά από τους 22 στους 10, αρκετά χαμένα ριμπάουντ και πολλά αβίαστα λάθη, που είναι από τα κομμάτια που χρήζουν βελτίωσης πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Άνευρα ξεκίνησαν οι δυο ομάδες το παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό κα κάνει 3’ να σκοράρει, βρέθηκε πίσω με 3-9, αλλά μόλις ο… δαιμονισμένος Φριντέτ πήρε μπροστά (4/4 τρίποντα στην πρώτη περίοδο) βρήκε ρυθμό και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 24-21.

Με όχημα την άμυνα, που περιόρισε αισθητά τις επιλογές της Φενέρ, αλλά και την εξαιρετική κυκλοφορία, με τις πολύ καλές συνεργασίες, ο Παναθηναϊκός έφτασε το +10 (37-27) και εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 πόντους (48-31) λίγο πριν το ημίχρονο.

Μοιράζοντας σκορ και θέμα, ο Παναθηναϊκός έστειλε τη διαφορά στο +22 (55-33) με την έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου και στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τη Φενέρ να μειώνει στο τέλος της περιόδου σε 63-49 και να ξαναμπαίνει στη διεκδίκηση της νίκης.

Η τουρκική ομάδα μείωσε ακόμα και στους 10 (68-58), αλλά δεν είχε συνέχεια και τελικά οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 84-74 και κατέκτησαν την τρίτη θέση στο τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 48-33, 63-49, 84-74

Φωτό: FenerbahceBEKO/twitter