Πρώτη νίκη για Ζαλγκίρις, πρώτο «αίμα» για Ρεάλ

Written by  Οκτ 17, 2019

Η Ζαλγκίρις Κάουνας πήρε με εμφατικό τρόπο την πρώτη της νίκη στην φετινή Turkish Airlines Euroleague, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 86-73, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζακ Λεντέι.

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» πάουερ φόργουορντ.σέντερ δείχνει αναμορφωμένος υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και βοηθά πολύ την Ζαλγκίρις στο ξεκίνημα της σεζόν, αναγκάζοντας την «Βασίλισσα» στην πρώτη της φετινή ήττα στη διοργάνωση.

Η Ζαγκίρις έδειξε από νωρίς ότι βρίσκεται σε καλό βράδυ, όταν και προηγήθηκε με 10-2 και ανέλαβε τον έλεγχο της αναμέτρησης, με την Ρεάλ, ωστόσο, να αντιδρά, να μειώνει σε 14-12 και το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 18-15.

Η λιθουανική ομάδα διατηρούσε το προβάδισμά της και, μάλιστα, έφτασε ξανά το +8 (29-21), αλλά και πάλι η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επέστρεψε στο παιχνίδι, μείωσε στον πόντο (33-32), χωρίς παρ’ όλα αυτά να καταφέρει να περάσει μπροστά και έτσι το ημίχρονο έληξε με την Ζαλγκίρις να προηγείται με 38-34.

Ίδιο ακριβώς το σκηνικό και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Ζαλγκίρις να προηγείται ξανά με +7 (41-34) και την Ρεάλ να επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά να καταφέρνει να περάσει μπροστά με 47-50 και να δείχνει να ανακάμπτει στο παιχνίδι, διατηρώντας το προβάδισμά της μέχρι το τέλος της περιόδου που την βρήκε να προηγείται με 57-60.

Η Ρεάλ έφτασε και το +5 με την έναρξη της τέταρτης περιόδου (57-62), όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Ζαλγκίρις κυριάρχησε στο παρκέ, έκανε επιμέρους 29-11 και πήρε όχι μόνο τη νίκη, αλλά και μια καλή διαφορά με το τελικό 86-73 να σηματοδοτεί την πρώτη νίκη της στην διοργάνωση και, ταυτόχρονα την πρώτη ήττα της Ρεάλ.

Ο Ζακ Λεντέι ήταν εντυπωσιακός και έφτασε κοντά στο double-double με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ο Νάιτζελ Χέις είχε 15 πόντους, ο Μάριους Γκριγκόνις είχε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα και ο Εντγκάρας Ουλανόβας σημείωσε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Για την Ρεάλ, ο Άντονι Ράντολφ σημείωσε 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 38-34, 57-60, 86-73

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.