Διόρθωσε τα λάθη του και «ξόρκισε» το κακό

Written by  Οκτ 24, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έβγαλε επιτέλους τον καλό του εαυτό, διόρθωσε τα λάθη του και πήρε μια δύσκολη, αλλά πολύτιμη νίκη επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με 89-79 και ξόρκισε κατά ένα μεγάλο βαθμό την κακή του εικόνα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Οι «πράσινοι» ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τον Τζίμερ Φριντέτ και τον Ντεσόν Τόμας, ενώ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, όταν και πάλι δεν απέφυγαν τα επιπόλαια λάθη, ήρωας αναδείχθηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου με σημαντικά ριμπάουντ που έγειραν το παιχνίδι υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Ωστόσο, για μια ακόμα φορά δεν έλειψαν οι εγγενείς αδυναμίες του «τριφυλλιού», ιδιαίτερα στον τομέα των ριμπάουντ, όπου η Ζενίτ έκανε πάρτι (15 επιθετικά) και, αν ήταν πιο προσεκτική, θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά το βασικό σε μια χρονιά που έχει ακόμα πολύ δρόμο είναι οι νίκες που έρχονται, κάτι που πέτυχε, ρεφάροντας κατά κάποιον τρόπο την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Αρμάνι.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να κυνηγά το σκορ από το ξεκίνημα (8-2), όμως, με τον εντυπωσιακό Ντεσόν Τόμας να είναι ασταμάτητος, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, προηγήθηκε με 18-20 και έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 20-22.

Η ενέργεια που έφερε ο Ντίνος Μήτογλου, αλλά και οι κερδισμένες μάχες του Ίαν Βουγιούκα βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να κρατήσει το προβάδισμά του και με γρήγορο transistion άρχισε να δημιουργεί διαφορά (28-34), αλλά η Ζενίτ βρήκε σκορ από τα 6,75μ. με τον Αλμπισί και το ημίχρονο έληξε με τους «πράσινους» να προηγούνται με 38-40.

Με σερί 5-0 ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά στο +7 (38-45), ενώ με το τρίποντό του να έχει… ζωντανέψει, έφτασε το +14 (49-63) και φάνηκε να γίνεται ο κυρίαρχος της αναμέτρησης, όμως, η αντίδραση των γηπεδούχων, σε συνδυασμό με την κυριαρχία τους κάτω από τα καλάθια, όπου μάζευαν το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο, έφεραν τη μείωση της διαφοράς στους 5 (60-65) και άφησαν τα ενδεχόμενα ανοικτά για το τέλος.

Παρ’ όλα αυτά, με καθαρό μυαλό και τον Γουάιλι να φέρνει ενέργεια και καλές επιλογές, ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά το +9 (64-73), αλλά και πάλι πήγε να… βγάλει τα μάτια του, επιτρέποντας στην Ζενίτ να μειώσει σε 76-79, ωστόσο, στα τελευταία λεπτά το πάθος του Ιωάννη Παπαπέτρου και η ψυχραιμία του Τζίμερ Φριντέτ έφεραν τη νίκη με 79-89 για την ελληνική ομάδα.

Ο Αμερικανός ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 22 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Ντεσόν Τόμας πρόσθεσε άλλη μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του με 17 πόντους, ο Τζέικομπ Γουάιλι ήταν και πάλι πολύ καλός με 14 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Νικ Καλάθης ήταν ξανά απολαυστικός, σημειώνοντας 8 πόντους, αλλά μοιράζοντας 15 ασίστ, ενώ καθοριστικός ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 9 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από την Ζενίτ, ο Ματέους Πονίτκα είχε 16 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Άντριου Αλμπισί 15 πόντους με 5 ασίστ, ο Γουιλ Τόμας και ο Γκουστάβο Αγιόν είχαν από 12 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Κόλτον Άιβερσον σημείωσε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ,

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-40, 60-65, 79-89

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.