Τρίποντο-μαχαιριά του Τέιλορ και η Βιλερμπάν «ξέρανε» την ΤΣΣΚΑ

Written by  Νοε 09, 2019

Την έκπληξη της αγωνιστικής πέτυχε η Βιλερμπάν που αποδεικνύει ότι διαθέτει μια πάρα πολύ ισχυρή έδρα, αφού με τρίποντο του Τέιλορ στα 13’’ πήρε μεγάλη νίκη επί της Πρωταθλήτριας Ευρώπης και συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην φετινή διοργάνωση.

Η γαλλική ομάδα στην έδρα της μεταμορφώνεται σε… θηρίο, έχοντας το απόλυτο σε 4 αναμετρήσεις, παίρνοντας μια ακόμα μεγάλη νίκη, που την φέρνει στο 4-3 και στο κυνήγι της πρώτης οκτάδας, ενώ η ΤΣΣΚΑ υποχώρησε στην 3η θέση με 5-2, ισοβαθμώντας με την Μακάμπι, την Αναντολού Εφές και την Χίμκι.

Ο Μάικ Τζέημς ξεκίνησε με κέφια και με συνεχόμενους δικούς του πόντους βοήθησε την ΤΣΣΚΑ να πάρει προβάδισμα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (10-16), με τις δυο ομάδες να τα… σπάνε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, που βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 12-17.

Η Βιλερμπάν έπαιξε εκπληκτική άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν και κράτησε την ΤΣΣΚΑ πολύ χαμηλά και προηγήθηκε με 29-21 και, παρά την απάντηση της ρωσικής ομάδας, που ισοφάρισε σε 30-30, προηγήθηκε στο τέλος του ημιχρόνου με 33-30.

Οι γηπεδούχοι είχαν ρυθμό και πάθος και προηγήθηκαν με 44-37 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και έβαλαν δύσκολα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης που, παρ’ όλα αυτά, ανέτρεψε την κατάσταση, προηγήθηκε με 46-47 και το τρίτο δεκάλεπτο την βρήκε με μικρό προβάδισμα 50-52.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος, με την Βιλερμπάν να προηγείται ξανά με 58-57 και οι δυο ομάδες πήγαν πόντο – πόντο μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 60-64 στο 39’, όμως, η Βιλερμπάν δεν τα παράτησε, πίεσε και με τρίποντο του Τέιλορ στα 13’’ πέρασε μπροστά με 67-66, που έμελε να χαρίσει τη νίκη στην γαλλική ομάδα, αφού το τρίποντο που επεχείρησε ο Μάικ Τζέημς στην εκπνοή, βρήκε σίδερο, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έξαλλα μια μεγάλη νίκη.

Ο Τζόρνταν Τέιλορ, εκτός από το νικητήριο καλάθι είχε συνολικά 14 πόντους με 2 πόντους και 7 ασίστ, ο Ριχάρντς Λομάζ ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, ενώ ο Τόνιε Τζεκίρι σκέπασε τα καλάθια με 8 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Από την ΤΣΣΚΑ, ο Μάικ Τζέημς είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Γιάνις Στρέλνιεκς σημείωσε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Γιοχάνες Φόιχτμαν σημείωσε 10 πόντους με 9 ριμπάουντ, ενώ 10 πόντους είχε και ο Κάιλ Χάινς.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 33-30, 50-52, 67-66

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.