«Κλώτσησε» μόνος μια μεγάλη ευκαιρία

Written by  Νοε 19, 2019

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βελτιωμένος σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού του, αλλά στην τελευταία περίοδο κατέρρευσε αμυντικά, επέτρεψε στην πολύ ποιοτική Μπάγερν Μονάχου να επιστρέψει από το -12 και στο τέλος γνώρισε την ήττα με 82-85, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει δεύτερη συνεχόμενη νίκη για πρώτη φορά στην φετινή πολύπαθη σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν καλά στοιχεία, ενώ είδαν τον Μπάλντγουιν να κάνει πολύ σπουδαίο παιχνίδι, αλλά η αμυντική αδράνεια πάνω στον Λο που πέτυχε μεγάλα τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο, του στέρησε μια σημαντική βαθμολογική και ψυχολογική νίκη, που τον αφήνει στο 3-6 πριν από ακόμα μία δύσκολη αναμέτρηση στη Γερμανία, αυτή τη φορά με την Άλμπα Βερολίνου.

Με πολλά αμυντικά λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά στο σκορ, με την Μπάγερν να προηγείται με 17-6 και την ελληνική ομάδα να περιορίζει κάπως την απόσταση, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο πίσω στο σκορ με 23-17.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αισθητά βελτιωμένος στο δεύτερο δεκάλεπτο, παίζοντας πολύ καλύτερη άμυνα που του έδινε την ευκαιρία να μειώνει σταδιακά, καταφέρνοντας, όχι μόνο να γυρίσει στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας σε 39-39, αλλά προηγήθηκε και στο τέλος του ημιχρόνου με 43-44.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες κυριάρχησαν, δημιουργώντας σταδιακά μια διαφορά, η οποία έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (49-59) και η περίοδος έληξε αφήνοντας μια πολύ αισιόδοξη νότα για την συνέχεια (55-63), καθώς, μέχρι το 32’ όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Στο σημείο αυτό ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 55-67 και φάνηκε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, αλλά διέψευσε τον εαυτό του με τον χειρότερο τρόπο, αφού στην τελευταία περίοδο έπαιξε καταστροφική άμυνα, επιτρέποντας στην Μπάγερν, αρχικά να επιστρέψει εύκολα και να καλύψει τη διαφορά, να περάσει μπροστά με 77-72 και να έχει καλύτερη ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά, παίρνοντας εκείνη την νίκη, που την ανέβασε στο 4-5 με το τελικό 85-82.

Ο Μάοντο Λο ήταν ο «δήμιος» του Ολυμπιακού με 19 πόντους και 7 ασίστ, ο ο Ντανίλο Μπαρτέλ είχε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Γκρεγκ Μονρό είχε 15 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Βλαντιμίρ Λούσιτς με τον Πολ Ζίπσερ είχαν από 13 πόντους.

Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν ήταν το μόνο αισιόδοξο στοιχείο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τον Αμερικανό που πριν την έναρξή του τελούσε υπό… διωγμό, να αρπάζει την ευκαιρία που του δόθηκε και να σημειώνει 19 πόντους, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σημείωσε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Κώστας Παπανικολάου είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 43-44, 55-63, 85-82

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.