Print this page

Αποθέωση Πιτίνο στις κερκίδες και «πράσινη» απόλαυση στο παρκέ

Written by  Νοε 28, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έστησε ένα ξέφρενο… πάρτι απέναντι στην Μπασκόνια στην επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του, επικρατώντας άνετα με το εντυπωσιακό 100-68, με το οποίο ανέβηκε στο 7-4 και, όχι μόνο εδραιώνεται στις θέσεις της πρώτης οκτάδας, αλλά πλέον αρχίζει να… κρυφοκοιτάζει και εκείνες της πρώτης τετράδας.

Ο Αμερικανός προπονητής αποθεώθηκε από τους οπαδούς του «τριφυλλιού», ενώ και οι παίκτες της ομάδας καλωσόρισαν εκ νέου τον τεχνικό τους με μια εξαιρετική απόδοση που πιστοποιεί την αγωνιστική του άνοδο το τελευταίο διάστημα και άφησε υποσχέσεις για ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Η αναμέτρηση είχε και την σημειολογία της, καθώς ο Νικ Καλάθης με τις 9 ασίστ που μοίρασε, ξεπέρασε τις 1.100 στην διοργάνωση, συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει με τα επιτεύγματά του, κάνοντας καλύτερους τους συμπαίκτες του.

Η Μπασκόνια μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και με υπομονή και τροφοδότηση του παιχνιδιού μέσα στην ρακέτα προηγήθηκε με 5-10, όμως, οι «πράσινοι» απάντησαν με σερί 7-0 για να προηγηθούν με 12-10, έφτασαν ακόμα και το +6 (17-11), αλλά έχασαν για μια ακόμα φορά συνεχόμενα αμυντικά ριμπάουντ και μαζί την ευκαιρία να πάρει μια μεγαλύτερη διαφορά, με την πρώτη περίοδο να κλείνει με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 20-17.

Με εξαιρετική άμυνα που οδηγούσε τους φιλοξενούμενους σε πολλές επιλογές υπό ασφυκτική πίεση και  με τον Καλάθη να «ταΐζει» άψογα τους συμπαίκτες του, ο Παναθηναϊκός άρχισε να δημιουργεί μια καλή διαφορά (34-27), ενώ έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (39-28) και το ημίχρονο βρήκε την ελληνική ομάδα σε απόσταση ασφαλείας 46-36.

Με γρήγορο σερί 6-0 ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (52-36) και πήρε… αέρα νίκης, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο παρκέ με τους «πράσινους» να κυριαρχούν και με τον Φριντέτ να παίρνει το… όπλο του, εκτόξευσε τη διαφορά στο τέλος της περιόδου στο +21 (72-51) και άναψε την «φλόγα» για να ξεκινήσει το πάρτι στις κερκίδες.

Με την Μπασκόνια να δείχνει σημάδια διάλυσης, η διαφορά έφτασε ακόμα και το +33 (96-63), με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί κατά κράτος και να παίρνει τελικά τη νίκη με το επιβλητικό 100-68 που τον εδραιώνει στις θέσεις που οδηγούν στα play off.

Ο Τζίμερ Φρεντέτ ήταν και πάλι «καυτός» ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τον Νικ Καλάθη να σημειώνει 12 πόντους με 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ, τον Ντεσόν Τόμας να κάνει και πάλι πολύ καλό παιχνίδι με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, τον Ταϊρίς Ράις να προσθέτει 12 πόντους με 3 ασίστ και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να τελειώνει με 11 πόντους.

Για την Μπασκόνια, ο Γιουσουφά φολ είχε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Νικ Στάουσκας επίσης 12 πόντους και ο Τόρνικε Σενγκέλια τελείωσε με 11 πόντους και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 46-36, 72-51, 100-68

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net