Ζορίστηκε, αλλά «καθάρισε» στο τέλος η Μακάμπι

Written by  Δεκ 05, 2019

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ παραλίγο να πέσει θύμα μιας μεγάλης ανατροπής απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, της οποίας επικράτησε πολύ πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 77-55 και ανέβηκε στο 8-4, αφήνοντας την γερμανική ομάδα στο 4-8 μετά και την 12η αγωνιστική.

Η «ομάδα του λαού» προηγήθηκε με 23 πόντους διαφορά στα μισά του τρίτου δεκάλεπτου και φάνηκε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι, όμως, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν στο τέλος της περιόδου, απειλώντας με μια μεγάλη ανατροπή. Στο τέλος, ωστόσο, δεν άντεξαν και γνώρισαν την ήττα που τους αφήνει την πίκρα της ημιτελούς προσπάθειας. Η αναμέτρηση, ωστόσο, σημαδεύτηκε από τους σοβαρούς τραυματισμούς των Νέιτ Γουόλτερς και Τζον Ντιμπαρτολομέο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο ημίχρονο στο νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα των τραυματισμών τους. 

Η Μακάμπι δυσκολεύθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς, αν και προηγήθηκε με 17-11, η Μπάγερν έμεινε κοντά, δεν της επέτρεψε να ξεφύγει περισσότερο και η περίοδος έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 22-18.

Η κατάσταση άλλαξε με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, όταν η Μακάμπι με σερί 9-0 προηγήθηκε με 31-18 και έγινε το «αφεντικό» της αναμέτρησης, ανεβάζοντας συνεχώς τη διαφορά, η οποία έφτασε ακόμα και τους 17 πόντους (41-24), πριν ο Νέλσον με 2/2 βολές μειώσει στο 41-26 του ημιχρόνου.

Η Μακάμπι καθάρισε με την υπόθεση νίκη μόλις στα πρώτα 3΄του δεύτερου ημιχρόνου, όταν εκτόξευσε τη διαφορά στο +23 (51-28) και προς στιγμήν φάνηκε ότι δεν είχε πια να ανησυχεί για πολλά, αφού η εικόνα των δυο ομάδων δεν έδειχνε να μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση.

Η Μπάγερν, ωστόσο, αντέδρασε εντυπωσιακά και με σερί 16-0 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου, μείωσε σε 53-47 και μπήκε στην τελευταία περίοδο με αξιώσεις να κάνει την ολική ανατροπή.

Η αντίδραση αυτή, όμως, φάνηκε να αφυπνίζει την Μακάμπι που δεν θέλησε να παίξει άλλο με τη… φωτιά, ανέβασε την απόδοσή της, έπαιξε εκπληκτική άμυνα στην τελευταία περίοδο και με συνολικό επιμέρους 24-8 πήρε τελικά τη νίκη με 77-55.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν σημείωσε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Οθέλο Χάντερ είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Γιοβέλ Ζουσμάν σημείωσε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Ελάιζα Μπράιαντ είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ για την Μακάμπι, ενώ για την Μπάγερν, ο Πέτερι Κόπονεν και ο Βλαντιμίρ Λούτσιτς σημείωσαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 41-26, 53-47, 77-55

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.